It’s Pink Friday, baby! 15% EXTRA korting op alles* met code: PINK  🤩

Online stalken van je ex-partner? Zo stop je daarmee!

30 september 2019,

geschreven door

Natuurlijk, we checken allemaal onze ex-partner op social media van tijd tot tijd. Het is ook heel logisch om nieuwsgierig te zijn naar haar of zijn leven. Je hebt er ten slotte een periode groot deel van uitgemaakt. Het wordt echter problematisch als je dagelijks zijn of haar pagina checkt en daar ook nog eens een slecht gevoel aan over houdt. Wij helpen je de gewoonte van het online stalken doorbreken met 6 onderstaande tips. 

1. Delete, delete, delete

Verwijder alles. Ontvriend en ontvolg je ex. Verwijder alle sms’jes, appjes, e-mails en berichten op elk mogelijk platform. Je wilt niet in de verleiding komen om je ex te gaan controleren of per ongeluk aan hem of haar herinnerd te worden wanneer je onschuldig door je tijdlijn heen scrolt.

Het wordt een stuk makkelijker om te stoppen met online stalken wanneer je je ex niet continu ongevraagd voorbij ziet komen op LinkedIn, Facebook, Twitter of Instagram.

2. Laat je vrienden je weerhouden van online stalken

Wanneer jij je ex van alle sociale media-platforms verwijderd hebt, verzoek je vrienden dan om jou geen updates meer te geven over zijn of haar (online) activiteiten. Wanneer je zijn/haar telefoonnummer hebt verwijderd, wijs hun er dan op dat ze onder geen voorbehoud zijn nummer mogen doorsturen (ook niet als je daar dronken om smeekt).

Tip! Vraag je vrienden of ze je kunnen laten weten wanneer je obsessief bezig bent zodat jij je hier bewust van wordt.

En nee, ze mogen jou ook zeker niet hun accounts laten gebruiken zodat alsnog een kijkje kunt nemen op het profiel van je ex-partner. Ze moeten nu misschien een beetje hard voor je zijn, maar later zul je ze dankbaar zijn.

3. Blijf bezig

Zorg ervoor dat je genoeg te doen hebt, zodat je het te druk hebt om überhaupt aan je ex te denken. Ga opstap met vriend(inn)en, duik de sportschool in, draai een extra shift op werk of whatever je kan bezig houden.

Alle activiteiten die ervoor zorgen dat jij me je gedachten ergens anders zit zijn goed. Op deze manier kom je niet in de verleiding om je ex te gaan checken op het wereldwijde web, want daar heb je simpelweg geen tijd voor.

5.  Leer van het verleden

Sta je op het punt om je ex online te gaan stalken? Probeer dan te denken aan de laatste keer dat je je achteraf zo waardeloos voelde. Blijf jezelf niet martelen. Zelfs wanneer je ex enorm depressief is zal die geen foto’s van zichzelf huilend op de keukenvloer plaatsen op Instagram.

Online worden enkel de leuke momenten gedeeld; gezellig opstap, omringd door leuke mannen en/of vrouwen, alsof er niets gebeurd is. Probeer te onthouden dat er letterlijk géén kans is dat het online stalken van je ex-partner je ook maar enigszins een beter gevoel zal geven. Nooit niet.

4. Rebound time

Je zult niet obsessief met je ex-partner bezig zijn als er een andere man of vrouw fysiek voor je staat. Dit betekent trouwens niet dat je na het uitgaan de eerste beste mee naar huis moet nemen. Maar probeer op deze manier langzaam te wennen aan het idee van daten en om met iemand anders te zijn.

“Ze zeggen niet voor niets: the best way to get over someone is to get under someone else.”

Een nieuwe scharrel helpt je niet alleen om over je ex heen te komen, maar ook houdt het je bezig in de tussentijd. En wie weet, loopt het uit op meer! Ze zeggen niet voor niets: the best way to get over someone is to get under someone else.

6. Blokkeer je ex indien nodig

Hiervoor heb je misschien een beetje hulp van Google nodig (of een vriend die technisch goed onderlegd is), maar je kunt je ex-partner blokkeren wanneer het online stalken uit de hand loopt.  Zie het als parental control over jezelf. Iedereen heeft af en toe iets of iemand nodig die onze grenzen bewaakt.

Wanneer zelfs dit niet helpt, is het misschien tijd voor een time-out op social media om deze slechte gewoonte te doorbreken. Wanneer je afstand neemt zul je de break-up makkelijker kunnen verwerken, zodat je uiteindelijk weer verantwoord je sociale media kan afspeuren zonder je ex online te stalken.

Wat is jouw meest genânte ervaring als het om het online stalken van je ex gaat?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Gerelateerde berichten

1.275 keer bekeken

Geschreven door

Niet alle gekke seksspeeltjes hoeven een eng of aanstootgevend uiterlijk te hebben. Het volgende seksspeeltje heeft een superschattig voorkomen en wil niets liever dan jouw nieuwe slaapkamervriendje worden. Maak kennis met de snoezige Octo-buttplug v…
1.275 keer bekeken