NIEUW: Kama Sutra Pocket! De lekkerste standjes voor thuis en onderweg 🔥

1.546 keer bekeken

Je relatie verbeteren met seks – zo doe je dat!

26 april 2018,

geschreven door

Of de seksscènes van Fifty Shades of Grey nou helemaal in je straatje past, of je meer bent van de liefde zoals die aan bod komt in de romantische film The Notebook. Maakt ook niet uit, of het nu kinky of romantisch is, seks is een krachtige manier om de intimiteit en de band met je partner te vergroten.

Het liefdeshormoon oxytocine

Zelfs wetenschappers weten het. Wanneer je seks hebt maakt je lichaam het ‘liefdeshormoon’ oxytocine aan. Dit hormoon vermindert stress en wekt gevoelens als vertrouwen, liefde en verbondenheid op. Als jij en je partner dus regelmatig seks hebben zorgt dit ervoor dat jullie band behouden en versterkt wordt. Maar ook tijdens de geslachtsgemeenschap zijn er nog diverse stappen die je kunt nemen om de verbinding met je partner verder te versterken. Hier zijn zes eenvoudige dingen die je vanavond nog kunt proberen.

1. Communiceren

Zelfs wanneer je een beetje geserveerd bent in de slaapkamer, is het toch niet aan te raden om helemaal stil te blijven tijdens de seks. Met elkaar communiceren helpt de seks beter te maken en jullie band te versterken. Vertel je partner wat goed aanvoelt en laat horen dat je het naar je zin hebt. Of je nou communiceert met woorden of door gekreun, je wilt duidelijk maken dat jullie dit moment samen delen.

2. Adem diep

Diep ademhalen is een teken van plezier richting je partner. Daardoor kan de opwinding verder toenemen. Tegelijk hard in- en uitademen is bijvoorbeeld een van de voorbereidingen bij tantra seks. Dit zorgt voor een diepere connectie met elkaar.

3. Doe alles uit

Nee niet je kleren. Maar wel de televisie, radio, telefoon en andere dingen die kunnen afleiden. Het is echt een grote no-no om tijdens de seks je telefoon erbij te pakken. Jij en je partner zouden compleet op elkaar gefocust moeten zijn. Wanneer je dit niet bent, mis je de kans om jullie band te versterken. Sterker nog, het maakt jullie band er waarschijnlijk alleen maar minder op!

4. Houd het netjes

Je slaapkamer dient een nette plek te zijn, die je alleen gebruikt om te slapen en intiem te zijn met je partner. Het is geen plek om je werk te doen, rekeningen te betalen of telefoon gesprekken te voeren. Zet de computer daarom nooit in de slaapkamer neer. Dit soort zaken leiden alleen maar af en komen de sfeer zeker niet ten goede!

5. Houd je ogen open

De meeste van ons doen de ogen tijdens de seks dicht. Je kunt je dan immers beter concentreren op het genot wat je ervaart. Toch is het goed om af en toe de ogen open te houden. Als je op een korte afstand elkaar in de ogen kijkt, komt er namelijk ook oxytocine vrij. Dit knuffelhormoon laat mensen een diepere verbinding ervaring. Kijk ook weer niet te lang in de ander zijn ogen. Je wilt ook niet als een creep overkomen natuurlijk

6. Plan een romantisch avondje in

Het hoeft niet gelijk een 5 gangen diner te zijn, maar af en toe even samen uit eten gaan kan wonderen doen voor je relatie. Zorg ervoor dat je af en toe tijd vrijmaakt voor kaarsen, flirten, plagen en voorspel en geniet van elke hap. Dit kan seks aangenamer en specialer maken, waardoor je na verloop van tijd je band met je partner kunt versterken.

Weet jij nog andere tips om tijdens de seks de band met je partner te versterken? Deel ze met ons in een reactie hieronder!

2 Responses

    1. Hi E.S.,
      Het hangt een beetje af van wat je graag wil en wat je precies verstaat onder een seksuele relatie. Sommige mensen kiezen ervoor om vrijblijvend seks te hebben met iemand, zonder in een vaste relatie te zitten. Je hebt hier wel een partner voor nodig. Tegenwoordig is het heel makkelijk om mensen te leren kennen, door bijvoorbeeld een dating app te gebruiken. Natuurlijk kan je ook mensen ontmoeten in het uitgaansleven.
      Kortom: duik het sociale leven in om iemand te ontmoeten, dan komt dat seksuele aspect vanzelf wanneer de persoon en de situatie daarvoor geschikt zijn.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Gerelateerde berichten

4.697 keer bekeken

Geschreven door

Heb je stiekem een oogje op iemand maar vind je het lastig om te bepalen of de aantrekking wederzijds is? Is jouw crush enkel aardig tegen je of wil hij/zij ook graag de lakens met jou delen? Déze blog kan jou helpen naar het zoeken van de juiste…
4.697 keer bekeken