Shop de OUTLET voor speeltjes met hoge korting!

5 feiten over het vrouwelijk orgasme die jij nog niet wist!

24 september 2018,

geschreven door

Wetenschappelijk gezien is het orgasme een reflex van het zenuwstelsel. Zo’n hoogtepunt kan op verschillende manieren worden getriggerd, al maak je de meeste vrouwen wel blij met het aanraken van de clitoris. Maar wist jij dat je ook op hele verrassende manieren kan klaarkomen? Hier 5 wetenschappelijke feiten over het vrouwelijk orgasme!

5 feiten over het vrouwelijk orgasme

1. Hoe ouder, hoe intenser

Hoe ouder je wordt, hoe meer orgasmes je hebt gehad, hoe intenser de orgasmes zullen aanvoelen! Oefening baart kunst, zeker in dit opzicht. Een goede reden om vaker seks te hebben of om jezelf naar een hoogtepunt te brengen.

2. Het tepelorgasme

Vrouwen kunnen zowaar een tepelorgasme krijgen. Het is niet voor iedere vrouw weggelegd en de ene tepel is de andere niet. Maar uit meerdere hersenscans is gebleken dat het stimuleren van de tepel dezelfde hersengebieden activeert als clitoris stimulatie. En het komt bij meer vrouwen voor dan je misschien zou verwachten.

Wist je dat… je de tepels perfect kan stimuleren met een tepelklem of tepel stimulator?

3. Lekker klaarkomen zorgt voor een langer leven

Mannen die meer dan twee orgasmes per week hebben, leven langer. Zo heb je minder kans op een hartstilstand of beroerte, naarmate je vaker tot een hoogtepunt komt. Ook de gezondheid van vrouwen wordt door het krijgen van orgasmes er beter op. Het verlaagt de bloeddruk en is goed voor de huid en zelfs voor je haar.

4. Pijn is fijn

Althans, een beetje pijn is fijn. Hersenonderzoek wijst namelijk uit dat tijdens het orgasme hetzelfde gebied geactiveerd wordt dat pijn verwerkt. Met andere woorden: er is een neurale verbinding tussen pijn en plezier. Zo komt tijdens het ervaren van pijn ook het stofje endorfine vrij: een gelukzalig makend stofje!

Wist je dat… seks een natuurlijke pijnstiller is?

5. Afstand bepaalt de diepte

De afstand tussen de clitoris en de vaginale opening bepaalt de kans op een orgasme. Hoe kleiner de afstand, hoe groter de kans op een waanzinnige climax. Dat wil natuurlijk niet zeggen dat als je meer dan een duimbreedte tussen deze twee punten hebt, een orgasme uitgesloten is. Het wil alleen zeggen dat het makkelijker is 😉

Van welk weetje sta jij echt te kijken?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Gerelateerde berichten

979 keer bekeken

Geschreven door

De Marin vibrator is door zijn flexibiliteit enorm veelzijdig. De drie verschillende uiteinden van het speeltje zijn afzonderlijk te buigen om jouw favoriete plekje zo goed mogelijk te stimuleren. De Marin vibrator is een LHBTI-vriendelijk seksspeelt…
979 keer bekeken