Ontdek Mount Clitoris met EasyToys HIER!

4.197 keer bekeken

5 dingen die je NOOIT na de seks moet doen

3 augustus 2017,

geschreven door

Wanneer je net een heftige vrijpartij achter de rug hebt, willen de do’s en dont’s van seks er nog weleens bij inschieten. Liever houden we ons vast aan de vaste gewoontes, zoals nog eventjes knuffelen, in bad gaan of een toiletbezoekje. Net na de seks reageert je vagina echter heel anders op bepaalde handelingen, die normaal gesproken niet zoveel kwaad kunnen. In deze blog behandelen 5 dingen die je moet vermijden na een avondje rampetampen. Tenminste, wanneer je jouw vagina wilt beschermen tegen ellende en narigheid!

1. Vergeten te plassen

Tijdens seksueel verkeer, kunnen er bacteriën in de blaas terecht komen. En wat er in komt, moet er natuurlijk ook weer uit. Het is helemaal niet erg om nog eventjes te knuffelen na de seks, zorg er alleen wel voor dat je binnen een uur je blaas leegt om een blaasontsteking te voorkomen!

Als je gaat zitten op het toilet zorg dan ook altijd dat je van voor naar achteren afveegt, om te voorkomen dat je bacteriën in de vagina terechtkomen. Doordat net na de geslachtsgemeenschap de vagina nog een beetje opgezwollen is, is deze vatbaarder voor infecties. Opletten dus!

2. Het inzepen van je ‘lady parts’

Voor een aantal vrouwen zal dit volkomen logisch zijn, toch wordt deze fout regelmatig gemaakt! Sommige vrouwen voelen de behoefte om zich direct na de seks weer eventjes op te frissen. Het liefste met een klein beetje zeep. Niet alleen reageert je huid net na de seks anders op de aanwezige chemicaliën in de reinigingsmiddelen, het gebruik van zeep kan ook vaginale irritatie en droogte veroorzaken. Wil je toch perse zeep gebruiken? Kies dan voor een PH-neutrale zeep.

3. Slapen in lingerie

Na de seks lig je zo lekker te kroelen met je partner dat je het liefst niets meer doet, behalve samen in slaap vallen. Sommige vrouwen willen daardoor nog wel eens hun lingerie aanhouden tijdens het slapen. Met katoenen lingerie is dit geen probleem aangezien het ademt, maar lingerie van synthetische materialen zoals nylon, polyester of acryl zijn een no-go. Na een vrijpartij is je huid vaak warm en vochtig door onder andere transpiratie, vaginale afscheiding en sperma. Synthetische lingerie houdt dit lichaamsvocht vast en kan zo nare infecties opleveren. Uit met die lingerie dus!

4. Ontspannen in het bubbelbad

Even lekker na-bubbelen in het bubbelbad met je partner lijkt misschien een goed idee, de werkelijkheid valt echter behoorlijk tegen. Doordat je vagina door opwinding een beetje opzwelt, wordt ook de opening van de vagina meer onthult. Wanneer je met je partner in het bubbelbad zit betekent dat dus ook dat je vatbaar bent voor alle bacteriën van zijn huid en anus. Seksen in het bubbelbad is dus al helemaal geen goed idee!

5. Vochtig wc papier gebruiken

Als je gevoelig bent voor chemicaliën zoals alcohol, glycerine of bepaalde oliën, kan een vochtig toiletpapiertje al voor veel irritaties zorgen en het natuurlijke evenwicht in de vagina verstoren. Net na de seks neemt je huid deze stofjes makkelijk op. Alcohol droogt de vagina uit en glycerine kan zelfs een vaginale schimmelinfectie tot gevolg hebben.

Aan welke bovenstaande punten heb jij je wel eens schuldig gemaakt? Laat het ons weten in een reactie hieronder!

10 reacties

 1. Hallo , ik ben in de overgang en elke dag zit ik heerlijk een uurtje in bad om te relaxen . Omdat vrijen soms pijn doet omdat mijn vagina droog is vraag ik me af of badderen daar ook een oorzaak van kan zijn , weet je raad ?
  Tanja

  1. Beste Tanja,

   Water kan inderdaad onze huid behoorlijk uitdrogen. Echter geldt voor de vaginale slijmvliezen dat deze voornamelijk vochtig en soepel blijven onder invloed van hormonen. Vrouwen in de overgang zullen een steeds lagere oestrogeen-level hebben, dat kan leiden tot het dunner en droger worden van de vagina. Dit kan vervolgens leiden tot pijn bij het vrijen. Graag adviseer ik je het blogartikel over vrouwen in de overgang te lezen, voor tips om weer meer te genieten van de seks.

 2. Ik snap echt niet dat er nog steeds vrouwen zijn die gewoon lekker met zeep wassen daar beneden. Onder welke steen leef je dan?!

  1. De vagina wassen met zeep komt nog zeer regelmatig voor, M. Lang niet iedere vrouw weet dat dit schadelijk kan zijn voor het vaginale milieu.

 3. Het gebeurt regelmatig dat ik vergeet te plassen na de seks… Gelukkig nog nooit een blaasontsteking gehad 🙂 Vriendinnetje van mij had dat wel vaak omdat ze nooit na de seks naar de wc ging

  1. Weet jouw partner ook dat het nodig is om na de seks te plassen? Dan kan hij je hier namelijk aan herinneren, dan vergeet je het hopelijk nooit weer 🙂 Een blaasontsteking is namelijk geen pretje!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Gerelateerde berichten

58.009 keer bekeken

Geschreven door

Sommige vrouwen lusten er wel pap van, anderen haten het: pijpen. Maar zelfs de vrouwen die het graag doen, zullen toegeven dat er ook mannen rondlopen die het geven van een blowjob aardig weten te verpesten. Mannen deze is voor jullie, laat de onder…
58.009 keer bekeken