Seksspeeltjes en phthalaten

Phthalaten zijn in het nieuws geweest omdat ze een effect op je gezondheid zouden hebben. We hebben het kaf van het koren gescheiden om je te helpen bij het maken van een goede beslissing bij het kiezen van het materiaal voor je seksspeeltje. Het belangrijkste eerst: geen paniek!

Phthalaten klinken misschien wel eng (zelfs als je het uit zou kunnen spreken!) maar het is belangrijk om je niet te laten overweldigen door hysterie. Al onze seksspeeltjes zijn veilig, en we zouden je nooit iets verkopen dat nadelig voor je seksuele gezondheid zou kunnen zijn. Ontspan, en we zullen je op de hoogte brengen van  phthalaten en wat hun link is met het materiaal van seksspeeltjes.

Toys

We zullen ook ons best doen om je precies te vertellen waar elk speeltje van gemaakt is en of er latex of phthalaten in zitten. Als je twijfelt, vraag het aan ons via het contactformulier.

Wat zijn phthalaten?

Phthalaten wordt uitgesproken als ‘thalaten’ (de ‘ph’ spreek je niet uit): ze zijn kleurloze olieachtige chemicaliën die alles – van vinyl tot nagellak – flexibeler kunnen maken, afhankelijk van de grootte van de moleculen. Ze zitten ook in kinderspeelgoed om dit steviger te maken als erop gebeten of mee gegooid wordt.

Tussen 1998 en 2000 waren er meerdere berichten over de vermeende invloed van phthalaten op je gezondheid. Enkele gezondheids- en milieuactivisten doen momenteel hun best om speelgoed en plastic etensverpakkingen die phthalaten bevatten nauwkeurig te laten onderzoeken. Mogelijk komen er stickers op die producten, waarop staat dat deze phthalaten bevatten.

Sommige mensen hebben zelfs vrouwen opgeroepen om geen nagellak meer te dragen, voor het geval dat!

De invloed van phthalaten op je seksspeeltjes

Wat heeft dit te maken met je seksspeeltje, horen we je vragen? Nou, speeltjes van jelly en speeltjes van Cyberskin en Ultraskin bevatten phthalaten; je moet weten dat het erin zit zodat je zelf een beslissing kunt nemen bij het kopen.

Als je enkele van de recente, lugubere krantenkoppen hebt gelezen, is het logisch dat je je zorgen maakt.

Een onderzoek van Duitse scheikundige Hans Ulrich Krieg uit 2000 liet zien dat sommige Europese seksspeeltjes een concentratie van tot wel 243000 phthalaat-deeltjes per miljoen bevatten – “off the charts” volgens Davis Baltz van de gezondheidsgroep Commonweal. Baltz zei ook dat het gevaar van deze seksspeeltjes kan zijn dat wanneer je ze langer gebruikt, de phthalaten eruit kunnen “lekken” – hoewel hier geen bewijs voor is. En phthalaten zijn verbannen uit kinderspeelgoed in de EU, betekent dat niet dat ze slecht zijn? Niet helemaal.

Laat de feiten een goed verhaal niet verpesten

Als je verder kijkt dan de krantenkoppen, dan is het niet zo simpel – en niet zo eng!

Onderzoekers van de Statistical Assessment Service van de George Manson Universiteit in Washington hebben een nuchtere kijk op het onderzoek naar phthalaten, en beschrijven de zaak als “overdreven bangmakerij door activisten”.

Het wetenschappelijke comité van de EU dat gaat over toxiciteit, eco-toxiciteit en het milieu (CSTEE) heeft gezegd dat phthalaten geen directe, serieuze bedreiging vormen.

Het “Institute for Health and Consumer Protection” van de EU heeft gezegd dat “de producten die phthalaten bevatten (kleding, bouwmaterialen, speelgoed en babyspullen) en de momenten van blootstelling eraan (in de auto of het openbaar vervoer, in voedsel(verpakkingen)) geen direct risico vormen voor consumenten (volwassenen, kinderen en baby’s) na inademing, contact met de huid en inname.”

Europa heeft besloten het voorzorgsprincipe met betrekking tot de regulering van chemicaliën te handhaven. Oftewel, chemicaliën worden beschouwd als schadelijk totdat bewezen is dat ze veilig zijn. Producenten van chemicaliën hebben 11 jaar om alles te testen; alles dat niet veilig wordt bevonden, wordt verboden.

De effecten van phthalaten zijn alleen in hele kleine doses in verband gebracht met geboortedefecten bij dieren, en zijn niet schadelijk gebleken bij mensen. Sterker nog, uit een rapport van het US Center For Disease Control uit januari 2003 is gebleken dat bij de 2500 geteste proefpersonen de gemiddelde blootstelling aan het phthalaat DPB 100 keer lager was dan het aanbevolen veilige niveau.

Het rapport laat zien dat er geen nieuw bewijs is om te suggereren dat er een direct verband is tussen de phthalaten in jelly of Cyberskin seksspeeltjes en een schadelijk effect op de gezondheid van mensen. Het enige resultaat van de rapporten en het onderzoek is dat ze mensen gerustgesteld hebben, voor het eerst sinds het valse alarm in 2000 met betrekking tot de invloed van phthalaten op vruchtbare vrouwen.

Het effect van phthalaten

Er zijn momenteel geen harde wetenschappelijke feiten beschikbaar die bewijze dat phthalaten in seksspeeltjes een risico zijn voor de gezondheid.

Het risico dat je iets oploopt door phthalaten in seksspeeltjes is veel kleiner dan het risico dat je een infectie krijgt na het gebruik van een ongewassen seksspeeltje, een SOA krijgt omdat je een seksspeeltje hebt gedeeld of een hartaanval krijgt vanwege de opwinding door het gebruiken van een seksspeeltje.

Jelly seksspeeltjes, of welke speeltjes dan ook met phthalaten, zijn veilig om te kopen en te gebruiken.

Als je je zorgen maakt, is het verstandig om een condoom om je seksspeeltje te doen. Zo hoef je je geen zorgen meer te maken, kun je jezelf beschermen tegen SOA’s en toch nog genieten van je favoriete seksspeeltje.

En als je je dan nóg zorgen maakt, koop dan een seksspeeltje gemaakt van siliconen, elastomeer, huidveilig rubber, glas of metaal voor ultieme gemoedsrust.

We houden de situatie in de gaten en houden je op de hoogte, en we zullen ons best doen om onze productomschrijvingen zo gedetailleerd mogelijk te maken zodat je weet wat je koopt.

Gerelateerde berichten

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

You may use these HTML tags and attributes:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong> 

© 2016 EasyToys.nl / EDC Internet

FIFTY SHADES DARKER
PRIJSVRAAG
• DOE MEE »