Ontdek Mount Clitoris met EasyToys HIER!

1.559 keer bekeken

“Wij doen graag aan sexting, vrienden vinden dit raar. Er is toch niks mis mee?”

13 oktober 2022,

geschreven door

Bij het woord ‘sexting’ gaan bij het merendeel van de bevolking heel wat alarmbellen rinkelen. Paniek! Want wie doet er nu in godsnaam aan sexting? En waarom zelfs? Dat kan toch alleen maar fout aflopen?

Geschreven door Lotte Vanwezemael

Het klopt inderdaad dat we heel wat verhalen horen over sexting-situaties die niet zo’n positief einde hadden. Denk maar aan de vele naaktfoto’s die op het internet werden verspreid, van zowel bekende als onbekende personen, van zowel jongere als oudere personen. Betekent dat daarom dat je beter nooit aan sexting doet? Helemaal niet. Er zijn gewoon een aantal dingen waar je beter rekening mee houdt als je niet wilt dat je intieme delen op het wereldwijde web gezwierd worden.

Waarom zou je aan sexting doen?

Zowel personen in een als zonder een relatie kunnen aan sexting doen om tal van redenen. Het is een manier om (seksueel) verbonden te blijven met de ander wanneer je niet fysiek bij elkaar kan zijn. Zeker wanneer je een broek vol goesting hebt. Het wordt namelijk vaak gebruikt om zelf seksueel opgewonden te geraken of de ander helemaal geil te maken. Wat de reden ook mag zijn, ga niet zomaar een naaktfoto doorsturen zonder dat de ander hierom heeft gevraagd. Wederzijdse toestemming is de key. Ga ook zeker geen nudes doorsturen zonder dat je het zelf wilt. Je moet er zelf vollédig achter staan en de andere persoon volledig vertrouwen. Net iemand gematchd op Tinder? Dan stel ik voor dat je je sexting-plan met die persoon voorlopig even on hold zet.

Voorbereidend werk

Niet iedereen geraakt op dezelfde manier opgewonden. Een foto van een anus betekent voor mij misschien niets, maar bezorgt jou misschien wel kriebels in je broek. Bespreek dus met de ander wat je leuk en niet leuk vindt, wat je opwindt en over wat je graag spreekt, zodat je niet voor onaangename verrassingen komt te staan en je sexting-avontuur niet in mineur eindigt.

Maar wat dan met die foto’s en video’s? Bewaar je ze of verwijder je ze? Mijn initieel advies zou zijn om met elkaar af te spreken om het beeldmateriaal meteen te verwijderen. Op die manier is de kans minder groot dat jouw beelden doorgestuurd worden of misbruikt worden. Want eens op het internet, altijd op het internet. Vergeet ook je recent verwijderde bestanden en de online cloud niet. Kies je er toch voor om de foto’s en video’s te bewaren, zorg er dan voor dat je ze op een veilige plek bewaart zodat anderen hier niet aan kunnen. Er bestaan tegenwoordig tal van apps waar je jouw sexy foto’s kan bewaren met een pincode.

Goed. De grondregels zijn bepaald. Nu op naar het échte werk.

Let’s get it started

Nu, ik word niet bepaald geil als ik plots een foto van een penis ontvang terwijl ik in een teammeeting zit. Hoewel het wel spannender is dan een bespreking over de organisatiestructuur… Mijn tip is in elk geval om rustig aan te beginnen zodat je de spanning telkens kan opbouwen. Het doel is niet om de ander te bruuskeren. Start met meer flirterige berichtjes. Zeg dat je aan de andere persoon denkt en vertel dingen die je met hem/haar/hen wilt doen. Vertel speels wat je aan hebt. Vertel je fantasieën. Stel erotische vragen. Zorg vooral dat er ruimte overblijft om de ander zijn/haar/hun fantasie te prikkelen.

Wordt de sfeer al wat heter? Dan kan je een stapje verder gaan aan de hand van foto’s of video’s. Probeer jezelf zoveel mogelijk onherkenbaar te maken. Verstop je gezicht. Een herkenbare tattoo op je linkerbil? Probeer deze dan te verbergen of te blurren. Gebruik ook een neutrale achtergrond zodat niemand je familiefoto’s of designsofa ziet. Wist je trouwens dat de meeste personen een foto in lingerie opwindender vinden dan een volledige naaktfoto? Op die manier laat je namelijk nog iets aan de verbeelding over. Ga dus voor een suggestieve vinger in je slip. Je hand over de ronding van je borst. Lingerie die naast het bed ligt.

Sexting is een kunst. Het gaat over de juiste timing. De juiste woorden. Het juiste beeld. Het doel is om de ander op te geilen en elkaars fantasie te prikkelen. Zorg er dan ook voor dat je niet over je eigen grens of over die van de ander gaat. Zorg dat jouw manier van sexting bij jou past.

Aan het einde van het verhaal…

…is niets of niemand raar. Of je nu wel of niet aan sexting doet. Jij kiest zélf wat je graag doet op seksueel vlak. Zolang jij er zelf maar volledig achter staat, het volgens de boekjes gaat en je weet wat de risico’s en gevolgen kunnen zijn.

Dit is Lotte Vanwezemael

Lotte Vanwezemael is een Vlaamse seksuologe. Ze werkt als therapeute, heeft een boek uitgebracht: ‘Doe ik het goed?’ en ze heeft haar eigen zeer succesvolle podcast ‘Lotte gaat diep’, waar ze met bekende Vlamingen gesprekken voert over seks en relaties. Lotte doet niet zomaar wat, nee, Lotte weet waar ze het over heeft! Ze studeerde namelijk psychologie en seksuologie aan de KU in Leuven en behaalde haar postgraduaat Forensische Psychodiagnostiek en Counseling aan de Thomas More in Antwerpen. Ze is in verschillende tv- en radioprogramma’s een graag geziene gast!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Gerelateerde berichten

2.241 keer bekeken

Geschreven door

Veruit de meeste mensen hebben een fundamentele behoefte om zich te willen binden aan een ander. Hechting zegt iets over het vertrouwen op iemand te kunnen bouwen, maar op jezelf. De zoektocht naar intimiteit kan daarin een mooie, maar soms ook lasti…
2.241 keer bekeken
5.800 keer bekeken

Geschreven door

Met ‘de eerste keer’ wordt in de meeste gevallen bedoeld dat je voor het eerst geslachtsgemeenschap hebt met iemand. Hierbij is er sprake van penetratie. Meestal hebben we het dan over penis-in-vagina-seks, maar ook penis-in-anus of seks met iemand v…
5.800 keer bekeken