Shop de OUTLET voor speeltjes met hoge korting!

Welke sekstaal spreek jij?

19 maart 2022,

geschreven door

Communicatie is key tijdens seks. Wat vinden jij en je partner lekker en hoe komen jullie elkaar tegemoet tussen al die verwikkelde lakens? Want ondanks dat jullie dezelfde taal spreken, is het soms best moeilijk om elkaar te begrijpen. Leer daarom je eigen en je partners sekstaal kennen!

Sekstaal… wat?

Sekstalen zijn een antwoord, of toevoeging, op de vijf liefdestalen. Je hebt ongetwijfeld wel eens gehoord over hoe iedereen een eigen voorkeur heeft hoe diegene geliefd wil worden. Sommige mensen vinden het fijn om cadeautjes te ontvangen terwijl een ander zielsgelukkig wordt van positieve woorden of fysieke aanrakingen.

Een sekstaal daarentegen is hoe jij bent in bed. Wat vind jij lekker? Wat windt jou het meest op? Iedereen heeft zijn of haar eigen verlangens en voorkeuren die worden geuit in (of buiten) de slaapkamer. Dit zijn de vijf meest voorkomende sekstalen:

Spontaan

Spontane seks! Jij houdt ervan om creatief te zijn – hoe avontuurlijker, hoe beter. Er gaat niks boven ontdekken op nieuwe locaties, met nieuwe posities of spannende kinks. Een trip naar een geheime strandlocatie, vastgebonden worden aan een bed of de top 10 KamaSutra standjes uitproberen? Daar zeg je geen nee tegen!

❤️Verlangen

Het gevoel dat je gewild bent en nagejaagd wordt, is het allerbelangrijkste voor iemand die verlangen als sekstaal heeft. Jij raakt opgewonden van aanraking, geur en woorden. Jij houdt ervan als jouw zintuigen geprikkeld worden. Dit is voor jou het begin naar spetterende hoogtepunten.

Plezier

Jouw partners plezier eerst. Als jij je altijd afvraagt welke posities, handelingen of toys jouw partner het allerlekkerst vindt, dan is plezier jouw sekstaal. Ontdekken, maar ook ontdekt worden, tilt seks voor jou naar een hoger niveau.

Geduldig

Een vluggertje zal niet altijd jouw voorkeur hebben als jij de geduldige sekstaal spreekt. Een hele zondagmorgen rustige, gepassioneerde en langzame seks? Dat is meer jouw ding. Hoe langer jullie van elkaar kunnen genieten, hoe beter seks voor jou wordt.

Openhartig

Jij bent het meest tevreden wanneer je partner jou accepteert voor wie jij bent in bed. Dit geldt overigens ook voor hoe je daarbuiten bent. Als jij het gevoel hebt dat jij compleet wordt omarmt door je partner, dan haal jij daar puur genot uit.

sekstaal

Spreken jullie dezelfde taal?

Misschien herken jij jezelf direct in één of meerdere sekstalen, maar het is ook helemaal niet erg om nog zoekende te zijn naar hoe jij je het liefste uit tijdens je meest intieme momenten. Het is een ontdekkingsreis om jezelf te leren kennen, maar ook hoe je dit samen met een partner (die ofwel dezelfde of een andere sekstaal spreekt) communiceert.

Praten jullie hier niet over? Dan kan dit op lange termijn voor frustraties zorgen. En als we merken dat onze partner niet tevreden is tijdens seks, dan willen we daar natuurlijk verandering in brengen. Alleen maken we soms de fout door dit op te lossen met onze eigen sekstaal, terwijl onze partner deze misschien helemaal niet spreekt.

“Als jullie een andere sekstaal spreken, kan dit voor frustraties zorgen.”

Zie het vooral niet als een obstakel als jullie elkaar niet direct begrijpen, maar omarm jullie verschillen. Door samen te ontdekken, maken jullie allebei je eigen seksuele comfortzone stukje bij beetje groter. Denk je toch eens in: uiteindelijk zouden jullie van elkaar een instructieboekje naar ultiem genot kunnen hebben. Gegarandeerd vuurwerk tussen de lakens

Welke sekstaal spreek jij? Deel het met ons in een reactie hieronder!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Gerelateerde berichten

Geschreven door

De anticonceptiepil is nog steeds een van de meest populaire manieren om een zwangerschap te voorkomen. Toch ligt ‘de pil’ de laatste tijd steeds meer onder vuur. Bij perfect gebruik doet de pil wat het hoort te doen: een zwangerschap voorkomen. Maar…
2.681 keer bekeken