door JustJay

Waarover zijn mannen onzeker in bed?

10 maart 2022 door JustJay

Of het nu gaat om een spontane scharrel of een jarenlange partner, een beginner of een veteraan, iedereen kan onzekerheid ervaren als het draait om seks. Voor mannen kan de prestatiedruk flink worden opgevoerd door misleidende beelden in porno of stoere praat van vrienden. In dit artikel gaan we in op een aantal van de onzekerheden waar je als man tegenaan kunt lopen, zodat je hier beter mee om kan gaan.

De eerste keer

De eerste keer dat je het bed met iemand gaat delen kan intimiderend zijn. Je kan gaan piekeren; wat als het niet fijn is? Wat als je niet goed weet wat je moet doen? Misschien vind je het moeilijk om uit de kleren te gaan in je partner’s aanwezigheid, of maak je je zorgen dat je naakte lichaam niet mooi gevonden wordt.

Toch is het niet meer dan normaal dat seks spannend is. Realiseer je dat iedereen dit soort zorgen met zich meedraagt, maar dat niemand daarmee bezig is wanneer ze met iemand in bed duiken.

Dat je nog moet ontdekken wat fijn is, is deel van de pret! Probeer het dus niet te forceren, mijd negatieve gedachten en laat je meeslepen. Laat aan elkaar weten wat goed aanvoelt en wat niet. Creëer een ontspannen sfeer, dim eventueel het licht en doe het rustig aan. Je stelt je allebei kwetsbaar op, dat doe je met elkaar 😉

Prestatieproblemen

Wanneer je regelmatig klaarkomt voordat jij of je partner dat wilt, kan dat een bron van frustratie vormen binnen een relatie. Gelukkig zijn er verschillende manieren om dit probleem aan te vechten…

Zo kun je jezelf bijvoorbeeld trainen om je ejaculatie uit te stellen, door de stop-starttechniek toe te passen tijdens het masturberen. Ook kun je je richten op je bekkenbodemspieren, die een grote rol spelen bij het orgasme, door kegeloefeningen te doen. Ten slotte zijn orgasme vertragende condooms ook nog een optie.

Maar ook het tegenovergestelde komt veel voor. Ongeacht hoe graag je wilt, het kan zijn dat je penis niet meewerkt. Dat kan liggen aan een gebrek aan voorspel, maar ook aan hele andere factoren zoals stress, vermoeidheid, medicatie of een overschot aan alcohol.

Wanneer dit je overkomt, kan dat een behoorlijke bummer zijn. Maar net als iedereen moet je ontdekken onder welke omstandigheden je wel en niet opgewonden raakt en heb je maar beperkte controle over wat je lichaam doet.

Verschillende voorkeuren

Ben jij altijd degene die het initiatief neemt? Of is het libido van je partner juist veel groter dan dat van jou? Misschien houd jij je liever stil, terwijl je partner het juist luidkeels naar buiten gooit. Of bedekt je partner je het liefst van top tot teen met zuigplekken, terwijl jij daar eigenlijk helemaal niet op zit te wachten…

“Iedereen is anders. Het is van belang dat je elkaar accepteert zoals je komt.”

Zowel voor turn-ons en turn-offs, kinks en quirks geldt: iedereen is anders. Het is van belang dat je elkaar accepteert zoals je komt 😉 Wees voorzichtig met het doen van aannames; welke voorkeuren iemand heeft is niet altijd aan ze af te lezen. En als je niet weet waarvan je partner het warm krijgt, kun je daar natuurlijk ook niet op inspelen.

Stel daarom vragen en probeer elkaar op gang te helpen, niet alleen als het gaat om de dingen die je opwinden, maar ook waar je je niet comfortabel bij voelt. Kom elkaar tegemoet en maak indien nodig afspraken.

De grootste misvatting

Penisgrootte is voor veel mannen een belangrijke kwestie. Ze zien het vaak als een reflectie van hun mannelijkheid en sommigen denken zelfs dat het de beslissende factor is voor bevredigende seks. Door dit soort ideeën zou je onzekerheid en schaamte kunnen voelen. Nergens voor nodig!

De meeste mannen hebben een vertekend beeld van hoe groot de gemiddelde penis is en wat er echt nodig is om een hoogtepunt te bereiken. In feite is de lengte van je piemel verre van de belangrijkste factor – niet alleen met betrekking tot wie je bent of hoe mannelijk je bent, maar ook als het gaat om hoe goed je elkaar kunt bevredigen.

Wat van veel groter belang is, is dat je goed kunt luisteren en inspelen op je partner. Ook als je bijvoorbeeld kunt aanvoelen hoeveel voorspel goed is, is dat van meerwaarde. En zelfs al heb je een micropenis, dan nog is er een breed spectrum aan mogelijkheden om elkaar van plezier te voorzien. Het gaat erom wat je met je gereedschap doet 😉

Last but not least…

Heb je geen gemeenschappelijke kinderwens, gebruik dan altijd een condoom. Niet alleen wordt de kans op zwangerschap aanzienlijk kleiner, maar het is ook de enige manier om je te beschermen tegen soa’s. Condooms kunnen scheuren of afglijden. Het is dus van noodzaak dat je de juiste maat gebruikt. Veiligheid staat voorop!

Mocht je je toch nog onzeker voelen over jezelf, dan is het raadzaam om hier met een expert over in gesprek te gaan. Je zou contact op kunnen nemen met je huisarts, een seksuoloog of psycholoog. De eerste stap zetten is het halve werk.

Ben jij (stiekem) ergens onzeker over? We horen graag hoe jij hiermee omgaat!

Reageer

Gerelateerde berichten

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

You may use these HTML tags and attributes:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong> 

Bedankt voor jouw reactie! Deze wordt pas zichtbaar na goedkeuring door de redactie.

[instagram – feed]

© 2023 EasyToys / EDC Retail B.V. – PrivacybeleidCookiebeleid