Shop de OUTLET voor speeltjes met hoge korting!

Waarom het slaaporgasme heel normaal is

27 juni 2021,

geschreven door

Bij klaarkomen denk je vrijwel direct aan bewuste stimulatie die uitmondt in een orgasme. Toch zijn er ook andere manieren waarop een climax kan voorkomen. Tijdens je slaap bijvoorbeeld! Een nachtelijk-, of slaaporgasme wordt vooral gelinkt aan ‘natte dromen’, een fenomeen waar vooral tienerjongens mee te maken krijgen. Maar ook volwassen mannen en vrouwen kunnen klaarkomen tijdens de slaap! Hoe zit dat en wat betekent dat? Lees het in dit blogartikel.

Wat is een slaaporgasme?

Een slaaporgasme is vrij letterlijk gezegd een orgasme dat je hebt tijdens je slaap. Soms heb je niet eens door dat je klaarkomt tijdens je slaap, soms kan je tijdens het klaarkomen wakker worden. Het slaaporgasme komt vaak voor bij jongens in hun puberjaren, waar het doorgaans een ‘natte droom’ wordt genoemd. Door de toename van geslachtshormonen ervaren jongens rond deze leeftijd vaker spontane erecties en ejaculaties tijdens de slaap. Maar ook volwassen mannen kunnen zo’n natte droom beleven, al neemt de frequentie ervan wel af na hun dertigste.

Wist je dat… een ‘natte droom’ niet per se betekent dat de droom erotisch van aard is?

Bij vrouwen zit dat iets anders. Zij ervaren juist met de jaren steeds vaker een nachtelijk orgasme. In termen van hoeveelheden gesproken, bereiken zij hun piek na hun veertigste. Dit zou kunnen komen doordat vrouwen makkelijker hun orgasme bereiken wanneer ze zich meer zelfzeker en geborgen voelen. Vaak gaat dat hand in hand met de nodige levensjaren, zelfkennis en ervaring in bed. Als vrouwen hun lijven beter leren kennen en er vertrouwd mee raken, wordt het dus steeds makkelijker om het hoogtepunt te bereiken. Zowel slapend als in wakkere toestand.

Klaarkomen tijdens je slaap, hoe zit dat?

Een nachtelijk orgasme treedt eigenlijk spontaan op. Er is niet eens externe stimulatie voor nodig. Soms is een slaaporgasme het resultaat van een erotische droom. Hierbij stroomt er meer bloed richting de genitaliën, waardoor het orgasme reflexmatig optreedt. Toch hoeft zo’n droom niet erotisch van aard te zijn. Dromen treden namelijk op tijdens onze REM-slaap. Dit is een slaapfase die optreedt na onze diepe slaap. Het is de fase waarin onze ogen snel heen en weer bewegen (REM staat voor Rapid Eye Movement) en onze hersenen actief zijn. Gek genoeg is ons lichaam dan juist totaal ontspannen, maar vindt er wél een stijging van de bloeddruk plaats. Deze verhoogde bloeddruk zorgt voor een hogere toevoer van bloed naar de penis en clitoris, waardoor deze kunnen opzwellen. Soms resulteert dat dus in een orgasme. Eigenlijk hoeft het nachtelijk klaarkomen dus niets met seks te maken te hebben.

Wist je dat… slechts 4% van de erotische dromen resulteert in een orgasme, terwijl omgekeerd – een orgasme zonder erotische droom voorafgaand – net zo goed voorkomt?

De rol van onze hersenen

Zo’n slaaporgasme is zelden het resultaat van fysieke aanrakingen. Dat zo’n hoogtepunt toch plaatsvindt, komt door aansturing vanuit de hersenen. Hoe dat precies werkt, is nog onduidelijk. Ook kunnen hormonale veranderingen, bijvoorbeeld in de pubertijd of tijdens de menstruele cyclus een rol spelen. Wat er ook aan ten grondslag ligt, klaarkomen tijdens je slaap lijkt volkomen normaal te zijn en niets om je zorgen over te maken.

Heb jij wel eens een slaaporgasme gehad? Deel je ervaring met ons in een comment hieronder!

1 reactie

  1. Sta al een poosje “droog”, aangezien mijn partner al 3j ziek is. Resent tot 2x toe orgasme in mijn slaap, vond het niet prettig. Alles zat eronder, onderlaken zelfs verschonen. Moet er wel bijzeggen, dat ik al langere tijd ook handmatig geen orgasme had gehad.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Gerelateerde berichten

3.019 keer bekeken

Geschreven door

Wanneer jij je voor het eerst wilt begeven in de wereld van BDSM, kom je waarschijnlijk een hoop termen tegen waarvan je niet weet wat ze betekenen. Geeft niet, daar heb je EasyToys Magazine voor! In deze blog gaan we in op het begrip ‘sub drop’ en ‘…
3.019 keer bekeken