Shop de OUTLET voor speeltjes met hoge korting!

2.508 keer bekeken

Vreemdgegaan? 4 stadia om rekening mee te houden als jij degene bent die een slippertje heeft gemaakt

21 februari 2022,

geschreven door

Vreemdgaan. Helaas gebeurt het dagelijks en in vele relaties. Er zijn dan ook honderden artikelen te vinden over wat je moet verwachten of doen wanneer jij bent bedrogen. Maar ondanks dat jij als vreemdganger volkomen fout zit, gaat het ook jou niet in de koude kleren zitten. Wij geven je een paar tips om verder te gaan nadat jij buiten de deur hebt gesnoept.

Stadium 1: Opbiechten

Of je nu nog verder wilt gaan met je partner of niet: jouw liefde verdient absoluut de waarheid. Hoe pijnlijk en moeilijk het ook is; wacht niet te lang met het opbiechten dat jij bent vreemdgegaan. Hoe langer je wacht, hoe pijnlijker het wordt. Door het snel te vertellen voorkom je niet alleen dat je met een verschrikkelijke knoop in je maag rondloopt, ook wordt het voor jouw partner moeilijker om jou ooit weer te vertrouwen. Als je snel de waarheid vertelt, laat je merken dat jij jullie relatie én jouw partner serieus neemt. Wat wel erg belangrijk is voor je met je partner in gesprek gaat over je slippertje, is om voor jezelf te bedenken waarom jij vreemdging. Mis jij iets in jullie relatie wat jij bij een ander wel vond? Zie jij eigenlijk nog toekomst in jullie relatie? Heb je spijt van vreemdgaan omdat jij je relatie op het spel hebt gezet of heb je spijt omdat je jouw partner niet op deze manier pijn wilde doen? Zorg dat je deze dingen helder in kaart hebt, voordat je met je partner in gesprek gaat over de eventuele toekomst van jullie relatie.

“Door het snel te vertellen voorkom je niet alleen dat je met een verschrikkelijke knoop in je maag rondloopt, ook wordt het voor jouw partner moeilijker om jou ooit weer te vertrouwen.”

Houd er rekening mee dat je jouw partner erg veel pijn hebt gedaan en deze pijn wordt waarschijnlijk geprojecteerd op jou. Logisch en niet geheel onterecht. Wees dus klaar voor verwijten, veel verdriet en kwetsende opmerkingen. Bereid je voor op een lastige periode en vervelende gesprekken die gaan volgen. Houd wel in je achterhoofd dat dit jullie relatie sterker kan maken of dat jullie juist tot het besluit komen dat jullie beter uit elkaar kunnen gaan. Beide uitkomsten zijn beter dan doorgaan met een ongelukkige relatie waarin jullie niet eerlijk zijn naar elkaar.

Stadium 2: Probeer jezelf te vergeven

Vreemdgaan is nooit een chique move en valt ook niet goed te praten. Hoe slecht jullie relatie ook is, bedriegen is nooit een slimme zet. Wat jij wel in je achterhoofd moet houden is dat het vreemdgaan jou géén monster maakt. Je bent een mens en mensen maken fouten waar ze ongelofelijk veel spijt van krijgen en later weer van leren. Je hebt een fout gemaakt, maar jij bént die fout niet. Knoop dat in je oren.

Stadium 3: Geef de ander de tijd en ruimte om erover na te denken

Hoewel je het liefst zo snel mogelijk jullie relatie wil repareren en duidelijk wil maken dat het echt een eenmalig ding was, voelt het voor je partner alsof de wereld onder hun voeten vandaan is gevallen. “Ik ben vreemdgegaan” is één van de pijnlijkste dingen om te horen van je lief. Het is lastig, maar geef de ander dus ook ruimte en tijd als diegene erom vraagt. Zoek ondertussen contact met je vrienden, vriendinnen of familie om erover te praten, en praat pas weer met je partner als deze aangeeft er weer behoefte aan te hebben.

Stadium 4: Houd rekening met trust issues!

Dan hebben we het niet over trust issues bij je partner, maar zelf zul je hier ook mee te maken krijgen. Jij weet immers hoe makkelijk het is om stiekem met een ander te appen, zomaar met je tong in de mond van een ander te belanden of… erger. Houd er rekening mee dat jij voor de rest van je leven achtervolgt zult worden met deze gedachten en wees dan ook eerlijk hierover naar je partner of eventuele nieuwe partner. Communiceren blijft altijd key; of jij nu bent bedrogen of zelf iemand hebt bedrogen.

Onthoud: Je hebt een fout gemaakt, maar jij bént die fout niet. Knoop dat in je oren.

Ben jij wel eens vreemdgegaan? Hoe ging jij hier mee om? Laat het weten in de reacties!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Gerelateerde berichten

1.475 keer bekeken

Geschreven door

De meeste dames kunnen erover meepraten: menstruatiepijn. De een heeft er weinig last van, de ander kan enkele dagen amper functioneren door het ongemak. Menstruatiepijn is een pijn die menig vrouw uit duizenden herkent, en het liefst zo mild en kort…
1.475 keer bekeken