It’s Pink Friday, baby! 15% EXTRA korting op alles* met code: PINK  🤩

3.000 keer bekeken

Te moe voor seks? Breng de (ont)spanning terug!

4 september 2019,

geschreven door

Een drukke baan of studie, sociale contacten onderhouden en daarnaast ook nog eens het huishouden op orde houden. Soms ben je simpelweg te moe voor seks. Heel begrijpelijk. Maar hoe zorg je ervoor dat je ondanks je vermoeidheid toch de energie kan vinden om intiem te zijn met je partner? Met de onderstaande tips kunnen jullie de seksdrive weer langzaam opbouwen.

Tip 1: Op tijd naar bed 

Het is bewezen dat een mens beter functioneert wanneer hij of zij acht uur slaap heeft gehad. Wanneer je de wekker om 07:00 hebt gezet en iets voor 23:00 je bed in kruipt, is er eigenlijk geen ruimte meer voor seks. Vooral als jij er erg gefocust bent op het verkrijgen van 8 uur slaap. Zorg er daarom voor dat je samen wat eerder naar bed gaat. Op deze manier hoef je niet te stressen of je genoeg slaap krijgt en is er ruimte quality time.

Tip 2: Slaap naakt

Naakt slapen is niet alleen super gezond, maar ook nog eens een oppepper voor je seksleven. Je partner naakt voelen en zien kan namelijk voor heel wat seksuele prikkels zorgen. Door naakt onder de lakens te kruipen kun je volop van elkaars lichaam en aanwezigheid genieten. Dat is goed voor de productie van oxytocine dat zorgt voor de binding tussen jou en je partner.

te moe voor seks

Tip 3:  Voorspel

Goed voorspel is één van dé manieren om in de mood te komen. Zoenen wordt vaak vergeten maar is een perfecte manier om lustgevoelens aan te wakkeren. Door een kus stijgt je bloeddruk, versnelt de ademhaling en gieren de hormonen door je lichaam. Dus heb je weinig zin, investeer dan in een passievolle zoen en voel wat er gebeurt. Wil je een stapje verder gaan? Een erotische massage is de ideale manier om intimiteit en handtastelijkheid te combineren.

Tip 4: Femme fatale

Deze tip is speciaal voor de dames. Breng jezelf in de stemming door je sexy te voelen. Te moe voor seks? Spannende lingerie kan je helpen om de moeheid te verslaan. Wanneer jij er spannend en sexy uitziet zal dit gevoel ook van binnen groeien.

Tip 5: Andere plek, andere tijd

De meeste koppels hebben seks vlak voor het slapen gaan. Dat hoeft natuurlijk niet. Je kunt er ook voor kiezen om midden op de dag van elkaar te genieten of ’s ochtends wanneer je net wakker bent. Overdag ben je ook nog eens een stuk fitter dan ’s avonds.

Daarnaast kan het ook spannend zijn om seks te hebben op een andere locatie dan enkel in de slaapkamer. Wat dacht je van de keuken, in de auto of ergens op een afgelegen plekje in de natuur? De keuze is reuze!

Tip 6: Praat erover

Zit je iets dwars? Loop het niet helemaal lekker op werk of stoor jij je aan bepaald gedrag van je partner? Praat erover met elkaar. Je partner kan namelijk niet lezen wat er mis is, als jij het niet aangeeft. Dit geld ook voor eventuele fantasieën of problemen op seksueel gebied.

Vinden jullie het lastig om hierover te praten met elkaar? Dan kan een erotisch spel als Ultiem Verlangen uitkomst bieden. Dit spel brengt jullie diepste verlangens en wensen boven en gaat over onderwerpen waar jullie misschien nog nooit eerder over gesproken hebben.

Ben jij ook vaak te moe voor seks? Hoe vind jij de energie om toch intiem te zijn met je partner?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Gerelateerde berichten

1.416 keer bekeken

Geschreven door

Je kent het wel. Die enorme crush die je wel eens hebt op mensen die compleet onbereikbaar zijn. Zoals die ene acteur uit Amerika, je baas die gelukkig getrouwd is, jouw droomvrouw die op vrouwen valt – en jij bent een man. Het lijkt haast of we onbe…
1.416 keer bekeken