Shop de OUTLET voor speeltjes met hoge korting!

Tantrisch masturberen, wat is het en hoe begin je?

18 juli 2022,

geschreven door

Van tantra seks heb je vast wel eens gehoord. Maar wist je dat je dezelfde technieken ook kan toepassen tijdens een potje soloseks? Nou, dat kan dus en het is ook nog eens heel fijn, lekker én goed voor je! In dit artikel leggen wij uit wat tantrisch masturberen is en hoe jij het kan toepassen voor een geweldig, explosief seksleven!

Inhoudsopgave

Wat is tantra?

Tantra is een spirituele stroming waarbij je je ademhaling en focus tijdens seks gebruikt als een soort van meditatie. Tantra gelooft dat seksualiteit verlichting kan brengen. Tantra gaat trouwens niet alleen over seks. Naast je relaties en seksualiteit, verbetert het ook je intuïtie, bewustwording en spiritualiteit.

Met tantra kan je seksuele energie inzetten voor spirituele groei, creativiteit en herstel. En door Tantra te beoefenen kan je de schoonheid zien in alle kleine dingen. Klinkt allemaal heel goed toch? Tantra is al héél oud en tegenwoordig als mensen het over Tantra hebben, hebben ze het vaak over Neo-Tantra; de moderne vorm. Wij bespreken in dit artikel vooral de seksuele kant van Neo-Tantra.

En belangrijk: Bij tantra gaat het niet om het orgasme!

Waarom tantrisch masturberen?

Bij tantrisch masturberen gaat het niet om het orgasme, maar om zelfliefde en een diepe connectie met jezelf. Daarnaast kan het helpen bij stress verminderen, het verhoogt je gevoel van eigenwaarde en zorgt dat jij jezelf op de mooie en sexy manier kan zien die je verdient. Wij delen 5 redenen waarom tantrisch masturberen goed voor je is.

Voordeel 1: je orgasme wordt intenser

Met tantrisch masturberen kan jij multi-orgasmisch worden. Dat wil zeggen je orgasme door je hele lichaam voelen. Een full body orgasme dus. Het voelt niet als een korte intense piek zoals je ‘gewone’ orgasme, maar het is een soort schommeling van extase die heel lang kan aanhouden en die je door je hele lijf voelt. Het is dus minder explosief, maar veel dieper, langer en daardoor intenser.

Voordeel 2: je kan echt genieten

Als het je niet lukt om multi-orgasmisch te worden is dat geen probleem. Bij tantrisch masturberen gaat het niet om zo snel mogelijk klaarkomen. Het is helemaal niet erg om niet klaar te komen, sterker nog… ga er niet eens vanuit dat je klaarkomt! Neem minstens 30 minuten om jezelf te verwennen en beweeg langzaam! Dwalen je gedachten af? Herpak jezelf en breng de focus terug naar je lichaam. Zo kan je genieten van elke aanraking en van de aandacht die je voor jezelf hebt. Zo leer je ook dat klaarkomen niet het belangrijkste is van seks. Het gaat om het genieten van je eigen lichaam.

Voordeel 3: de seks met een partner wordt ook beter

Als jij weet wat jij zelf lekker vindt en als jij geleerd hebt om echt te ontspannen en te voelen, dan kan je dit toepassen tijdens seks met een partner. Dus door tantrisch te masturberen, wordt ook de seks met een partner beter.

Voordeel 4: je voelt echte zelfliefde

Door tantra soloseks leer je écht van jezelf en je lichaam te houden. Omdat je zo de tijd voor jezelf neemt, is het een mooi intiem moment voor jou alleen.

Voordeel 5: het kan stress verminderen

Masturberen en seks met een partner werken allebei stressverlagend. Maar, tijdens seks met een partner kan je onzeker worden, omdat je niet weet of je partner het wel lekker vindt. Misschien raakt hij/zij niet jouw juiste plekje en weet je niet hoe je dat moet zeggen… misschien ben je onzeker over je lichaam? Nu we het zo zeggen: seks mét partner kan juist best stressvol zijn! Soloseks daarentegen… is heerlijk ontspannend en door de hormonen die vrijkomen zal jij minder stress ervaren.

tantrisch masturberen

Hoe moet je tantrisch masturberen?

Stap 1: bepaal je doel

Bepaal voor je aan de slag gaat een doel. Ben je onzeker en wil je jezelf zekerder voelen? Voel je veel stress? Of wil je jezelf gewoon verwennen? Het is belangrijk om te weten met welk doel jij de masturbatiesessie begint, zodat je daar de hele tijd op kan focussen.

Stap 2: creëer een lekker plekje

Maak de ruimte waar je gaat zitten lekker gezellig een aangenaam. Je wil niet afgeleid worden door koude tocht of juist door een te warme kamer. Ook vervelende geluiden kan je het beste blokkeren door een lekker muziekje op te zetten. Zoek bijvoorbeeld op meditatiemuziek of sensual meditation op Spotify. Steek kaarsjes aan, dim de lichten, maak er echt een fijne plek van voor jezelf.

Stap 3: ademhalen

Begin, als je eenmaal lekker ligt, met je ademhaling. Zorg dat je recht ligt of zit (dus niet in foetushouding of met je rug gebogen). Ontspan je schouders, je nek en je kaken. Blijf gewoon ademen, maar focus je heel gericht op die ademhaling. Voel wat er met je lichaam gebeurt bij een inademing; je borst komt omhoog, je buik wordt boller… Voel op deze manier ook wat er gebeurt met je uitademing.

Rustig laat je je ademhaling steeds langzamer worden. Als je gedachten even afdwalen, probeer dan weer de focus naar je ademhaling te brengen. Voel je emoties opkomen? Dat is helemaal niet erg. Laat ze toe en voel ze, ervaar ze liefdevol.

Stap 4: verken je erogene zones

Raak je erogene zones aan, maar laat je yoni of lingham (Tantra benamingen voor de vagina en penis) nog even met rust. Probeer jouw erogene zones te ontdekken door je hele lichaam te strelen. Wissel af van lichte strelingen naar iets meer druk en varieer in snelheid. Neem je tijd en stop niet direct als je denkt dat het niets voor je is. Misschien moet je gewoon even wennen aan de nieuwe manier van aanraking. Erogene zones vinden veel mensen in hun nek, oren, handpalmen, voeten, tepels en liezen. Maar misschien is het bij jou helemaal anders, dus ontdek je eigen lichaam op je eigen tempo.

Stap 5: ga in slow motion te werk

Nu mag je je yoni of lingham aanraken. Het doel is jezelf heel langzaam opwinden, dus ga niet voor je gebruikelijke snelle techniek. Maak hele, héle langzame bewegingen en masseer jouw erogene zone haast tergend langzaam.

  • Vrouwen kunnen beginnen met hun schaamlippen strelen en masseren, zachte, langzame rondjes te maken om hun clitoris, heen en weer te wrijven of heel zachtjes op de clitoris te kloppen.
  • Mannen kunnen hun penis zachtjes masseren door er een beetje in te kneden/knijpen met een of twee handen, de ballen te masseren of lichte druk uit te oefenen op het perineum.

Stap 6: wees niet bang om geluid te maken

Je tantrische ervaring kan versterkt worden als je geluid maakt. Dat betekent niet dat je geforceerd geluid moet maken, maar houd je dus niet in als je iets voelt opkomen. Natuurlijk kreunen zal jouw ervaring versterken. Je zal ook merken dat lage tonen een ander effect hebben dan hoge tonen, dus experimenteer daarmee.

Stap 7: sekstoys zijn toegestaan

Als jij toe bent aan meer stimulatie dan kan je je yoni betreden. Oftewel een vinger of toy inbrengen om jouw G-spot te stimuleren (voor mannen is dit dan de prostaat). Het schijnt dat er dus een chakra in de G-spot zit. De G-spot zit wat dieper in de vagina, dus dit plekje is makkelijker te bereiken met een speciale toy. Het plekje voelt een beetje sponsachtig en ribbelig, dit kan je met je vingers goed voelen. Dus zorg eerst dat je met je vingers ontdekt waar het plekje zit, zodat je vervolgens met de G-spot vibrator de juiste plek kan stimuleren.

Chakra is een Sanskriet woord en het zijn verschillende energiepunten in je lichaam. Met allemaal een eigen betekenis en eigenschap. Mensen hebben 7 chakra’s. Lees hier meer over de 7 chakra’s!

Stap 8: vergeet je ademhaling niet

Een orgasme bereiken is niet je doel, maar dat betekent niet dat het niet kan of mag gebeuren. Grote kans dat het wel gebeurt zelfs, vooral wanneer je het voor het eerst probeert. Áls jij een orgasme voelt opkomen, blijf dan goed en rustig ademen! Vaak versnellen we onze ademhaling of houden onze adem in op het moment suprême, maar dan werk je je orgastische energie tegen! Blijf rustig ademen en je zal zien dat je orgasme al anders aanvoelt!

Stap 9: oogcontact

Wil jij een stapje verder? Maak dan oogcontact met jezelf in een spiegel. Tijdens Tantraseks met een partner is een van de oefeningen namelijk ook om elkaar in de ogen aan te kijken, dus waarom zou je dit niet met jezelf proberen? Just give it a go en je zal na een ongemakkelijk begin een hele intieme ervaring meemaken!

Wat meer zien over Tantra?

Bekijk dan deze video van ‘Marith zoekt uit waar ze naar het Tantra roots festival gaat of de video waarin Renee en zijn Moeder een Tantra massage ondergaan.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Gerelateerde berichten

48.666 keer bekeken

Geschreven door

Terwijl er voor mannen een aantal jaar geleden slechts een beperkt assortiment beschikbaar was aan erotische artikelen, is dat vandaag de dag wel anders. Er is niet alleen een ruime keuze aan penispompen, cockringen, anaalspeeltjes, penis sleeves, se…
48.666 keer bekeken
13.271 keer bekeken

Geschreven door

De asslock, wie kent hem niet..? Misschien dat het bij jou niet direct een belletje doet rinkelen. In dat geval is het hoog tijd om je kennis te laten maken met dit spannende seksspeeltje voor mannen! Dus, wat is het precies? Een asslock is een combi…
13.271 keer bekeken