NIEUW: Kama Sutra Pocket! De lekkerste standjes voor thuis en onderweg šŸ”„

3.652 keer bekeken

How to… een sensuele massage geven

5 oktober 2022,

geschreven door

Heb je na een lange werkweek even geen zin om de deur uit te gaan voor een romantische date? Organiseer dan een heerlijke spa-date met een sensuele massage en ontspan samen met je partner vanuit eigen huis. Wil jij de fijne kneepjes van het masseren leren (of de uitgeprinte versie stiekem op het nachtkastje van je partner neerleggen)? Lees dan verder hoe je een ontspannend avondje in bed kunt doorbrengen!

Creƫer de juiste sfeer

Gedimd licht, geurkaarsjes of wierook, rustgevende muziek, aangename temperatuur… klinkt goed, toch? Een sensuele massage is al heel fijn van zichzelf, maar de juiste sfeer maakt dit alleen maar beter. Maak van je slaapkamer een mini-spa door het bed klaar te maken met zachte dekens en kussens, handdoeken, massageolie en andere producten die je wilt gebruiken. Zorg dat alle afleidingen, zoals je smartphone, buiten de slaapkamer blijven en ruim van tevoren op. Rotzooi werkt allesbehalve ontspannend.

Begin bij het begin: de warm-up

Als je partner gaat liggen, check dan of alle pijnpunten worden ondersteund. Stel, je partner heeft veel last van zijn of haar enkels, leg dan een opgerold handdoekje eronder ter ondersteuning. Heeft je partner de goede houding gevonden? Dan kun je aan de slag! Begin rustig, zodat je partner de kans krijgt om te ontspannen en zich over te geven aan jouw aanrakingen. Houd je hand zo veel mogelijk op je partners lichaam, dan hoeft die zich geen zorgen te maken over waar deze heen gaan, maar het vormt ook een diepere, fysieke connectie.

Nu kun je langzaam alvast proberen te herkennen waar spanning in het lichaam zit. Spreid je vingers zo ver mogelijk en probeer met je vingertoppen voorzichtig te voelen waar de spanning zit in de lichaamsdelen die je wilt masseren. Beweeg je handen van buiten naar binnen en van onder naar boven toe. Je begint bijvoorbeeld bij de onderrug of de zij van je partner en werkt dan van buiten naar binnen en van onder naar boven toe. Het liefste wil je altijd richting het hart masseren.

Comfort en communicatie

Communiceer met je partner. Wat vindt die fijn? Druk je te hard of kan het juist nog wel iets harder? Let ook op de reactie van het lichaam als je bezig bent. Doe niet constant hetzelfde, experimenteer, voel Ć©n vraag je partner wat wel of niet werkt. Je wilt het je partner zo comfortabel mogelijk maken.

Tip: focus op gevoelige lichaamsdelen. Bij vrouwen zijn dit bijvoorbeeld de nek en schouders en bij mannen hun onderrug. Maar sla de rest niet over! Armen, oren, buik, bovenbenen, achterkant van de knieĆ«n, voeten… Spanning kan zich overal opbouwen, dus voel waar jouw handen het meest nodig zijn.

Tip! Focus op gevoelige lichaamsdelen. Bij vrouwen zijn dit bijvoorbeeld de nek en schouders en bij mannen hun onderrug.

Massagetechnieken

De meest bekende, klassieke massagetechnieken zijn vergelijkbaar met de Zweedse massage. Je hebt in principe alleen je handen nodig, vooral voor de beginner is dit een goeie start, en iets van olie om minder weerstand van de huid te krijgen. In dit artikel leggen we twee technieken uit die jij kunt gebruiken.

Effleurage

Effleurage is een massagetechniek dat bestaat uit ritmische strijkbewegingen waarbij lichte druk wordt uitgeoefend met je handpalmen. Houd je vingers dicht bij elkaar en maak lange of korte streken zoveel mogelijk in de richting van het hart en weer terug naar het begin. Bij de opstreek, richting het hart, voer je meer druk uit dan bij de retourstreek terug naar beneden. Dit herhaal je enkele keren en kan op bijna elk lichaamsdeel worden toegepast.

PĆ©trissage

Bij pƩtrissage kneed je de spieren en oefen je voornamelijk druk uit op weefsels en spieren. Deze techniek helpt bij het versoepelen en losmaken van spieren. Probeer zoveel mogelijk de vorm van je partners lichaam te volgen en kneedt, wring of rol de spieren met lichte druk. Probeer hierbij in een vast ritme te blijven.

Cooldown

Je partner is helemaal ontspannen en jullie zijn ready om het af te sluiten. Je kunt het beste afronden met de efflaurage massagetechniek, dezelfde techniek waar je de sessie mee bent begonnen. Hierna kunnen jullie samen onder de warme douche stappen of in bad gaan om de olie af te spoelen, comfortabele kleding aantrekken en lekker samen in bed kruipen.

Kies je sensuele partner in crime

Massageolie is natuurlijk onmisbaar, maar probeer ook eens een massagekaars uit of verwarmende massageolie. Of ga bijvoorbeeld voor een prachtige giftset. Zo wordt je partner gegarandeerd verwend ā¤

Geef jij je partner sensuele massages? Laat ons in de reacties weten hoe jij zoā€™n ontspannend avondje aanpakt!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Gerelateerde berichten

82.258 keer bekeken

Geschreven door

De clitoris is misschien wel de holy grail van het vrouwelijk geslachtsorgaan. Veruit de meeste vrouwen hebben stimulatie van dit knopje nodig om seksueel volledig bevredigd te zijn. Hoe kan je de clitoris stimuleren? Op verschillende manieren! Ik ve…
82.258 keer bekeken
13.497 keer bekeken

Geschreven door

De asslock, wie kent hem niet..? Misschien dat het bij jou niet direct een belletje doet rinkelen. In dat geval is het hoog tijd om je kennis te laten maken met dit spannende seksspeeltje voor mannen! Dus, wat is het precies? Een asslock is een combi…
13.497 keer bekeken