NIEUW: Kama Sutra Pocket! De lekkerste standjes voor thuis en onderweg 🔥

7.393 keer bekeken

How to… ontharingscrème gebruiken

27 juni 2018,

geschreven door

Ben jij het helemaal zat om je steeds te moeten scheren? Maar lijkt epileren of harsen je de hel op aarde? Dan is ontharingscrème de uitkomst voor jou! Het is gemakkelijker dan scheren, de verwijderde haartjes komen zachter terug en het is niet pijnlijk. Ben je benieuwd hoe het precies werkt om je te ontharen met ontharingscrème? Lees dan snel verder.

1. Voorbereiding

Vóór je met ontharingscrème aan de slag gaat, zijn er een aantal zaken die je moet voorbereiden. Het aller-aller-aller-belangrijkste is dat je de instructies op de verpakking van de crème goed leest. De meeste crèmes werken hetzelfde, toch zijn er subtiele verschillen. Zo breng je de ene ontharingscrème aan op een droge, ongewassen huid. De ander breng je juist op een natte huid aan. Voor het optimale resultaat, volg je de instructies op de verpakking!

Lees de instructies altijd helemaal door, voordat je aan de slag gaat. Zo weet je van tevoren wat de stappen zijn en kun je ervoor zorgen dat je de benodigde spullen bij de hand hebt. Het is het makkelijkste om in een badkamer met ontharingscrème aan de slag te gaan. Denk er ook van tevoren over na of je na het ontharen een verzorgende lotion wil gebruiken, bijvoorbeeld met Aloe Vera. Dan kun je die ook vast in huis halen!

ontharongscreme vagina

Allergietest

Ja, ook wanneer je geen gevoelige huid hebt doe je er goed aan om voor je aan de slag gaat een allergietest te doen. Dit doe je door een kleine hoeveelheid ontharingscrème op de binnenkant van je arm aan te brengen. Laat dit voor de aanbevolen tijd zitten en spoel het vervolgens grondig af. Daarna hou je in de volgende 24 uur in de gaten of je een reactie ziet op je huid. Je zou bijvoorbeeld uitslag kunnen krijgen. Een lichte irritatie en jeuk is normaal na het gebruiken van een ontharingscrème, zoals je ook lichte irritatie kan ervaren na het scheren. Neem bij twijfel altijd contact op met een arts.

2. Ontharingscrème aanbrengen

Het is tijd om aan de slag te gaan! Breng de ontharingscrème in een dikke laag aan op het gebied wat je wil ontharen. Breng de crème aan met je vingers, of met de bijgeleverde spatel. Vergeet niet je handen grondig te wassen, voor en na het aanbrengen van de crème. Masseer de crème niet de huid in, maar breng het lichtjes aan. Wrijven is niet nodig! Zorg voor een egale verdeling van het goedje. Wanneer de crème niet egaal is aangebracht, krijg je een minder glad resultaat.

Wil je ontharingscrème gebruiken voor het ontharen van je gezicht, geslachtsdelen of anus? Gebruik dan een crème die hier speciaal voor ontwikkeld is. Normale ontharingscrème kan te heftig zijn voor deze gevoelige huid.

ontharingscreme gebruiken

3. Ontharingscrème laten inwerken

Now we wait! Het verschilt per ontharingscrème hoe lang deze in moet werken. Gelukkig heb jij je goed voorbereid, dus je weet precies hoe lang de crème moet inwerken! Dit is eigenlijk nooit langer dan 10 minuten. Zet een wekker op je telefoon, of gebruik een kookwekker om dit te timen. Het is belangrijk dat je de ontharingscrème niet te lang op de huid laat zitten, dit is namelijk erg slecht voor je huid. Een licht tintelend gevoel op je huid is normaal, maar het moet zeker geen brandend gevoel geven. Wanneer de ontharingscrème toch een brandend gevoel geeft, spoel deze dan onmiddellijk af met véél water.

De meeste ontharingscrèmes geven geen exacte tijd voor het laten inwerken van de crème. Ze geven dan een indicatie, bijvoorbeeld dat je de ontharingscrème tussen de 3 en 10 minuten moet laten zitten. Wij neigen er dan snel naar om voor de zekerheid voor die 10 minuten te gaan. Met ontharingscrème is dit echter geen goed idee. Kies liever voor een zo kort mogelijke tijd, dit is namelijk veel beter voor je huid. Maar, hoe weet je dan wanneer je de crème moet verwijderen? Simpel! Kijk na de minimale tijd, in dit voorbeeld dus 3 minuten, of de haartjes al loskomen. Bekijk dit op een klein stukje huid, zodat je de ontharingscrème gemakkelijk kan laten zitten wanneer de haartjes nog niet loslaten.

ontharingscreme gebruiken

4. Ontharingscrème verwijderen

Zit de tijd er op? Gelukkig, want die ontharingscrème ruikt niet naar bloemetjes! Verwijder de ontharingscrème met een nat washandje, of met de bijgeleverde spatel. Wrijf de crème niet weg, maar veeg deze voorzichtig weg. Het is belangrijk dat je alle ontharingscrème goed verwijdert. Wanneer je dit niet doet kan de achtergebleven crème blijven reageren met de huid, dat wil je niet! Spoel de behandelde huid af met handwarm water, zodat je echt zeker weet dat alle crème en haartjes zijn verdwenen. Vervolgens dep je de behandelde huid voorzichtig droog, ook nu niet wrijven! Om het af te maken, kun je een hydraterende crème gebruiken op de behandelde huid. Hiermee hou je jouw huid in topconditie! Kies bijvoorbeeld voor een lotion met Aloe Vera, dit werkt verzachtend en verkoelend. Gebruik geen lotions of crèmes met parfum.

ontharingscreme verwijderen

5. Na het gebruiken van ontharingscrème

Gefeliciteerd met jouw haarloze en zijdezachte huid! Dat voelt goed, of niet? Om jouw huid de ideale zorg te geven na een behandeling met ontharingscrème zijn er nog een aantal zaken waar je op moet letten.

De eerste 24 uur na gebruik

  • Draag kleding die los valt om de behandelde huid, het liefst van katoen. Dit is zeker de eerste uren na de behandeling aan te raden.
  • Vermijd directe zon en de zonnebank.
  • Sla het zwembad een dagje over.
  • Gebruik geen deodorant of producten met parfum op de behandelde huid.

De eerste 72 uur na het gebruik

  • Scheer het behandelde gebied niet en gebruik ook niet opnieuw ontharingscrème op de behandelde plek. Na 72 uur kun je de huid desgewenst opnieuw behandelen. 

De perfecte ontharingscrème voor jou

Welke ontharingscrème de beste match is voor jou, hangt volledig af van jouw wensen. Heb je een gevoelige huid? Wil je de ontharingscrème gebruiken voor het ontharen van je benen of ook gevoeligere plekken? De ontharingscrème van Hot Bio is zeer geschikt om te gebruiken met een gevoelige huid en/of om te gebruiken op gevoelige plekken. Ook het ontharingspoeder van Intimate is zeer geschikt voor de gevoelige huid.


Yes! Jij weet nu precies hoe je ontharingscrème moet gebruiken. Wanneer ga jij met ontharingscrème aan de slag?

1 Response

  1. Al vele jaren scheer ik mezelf intiem. Altijd onder de douche en altijd met een bodygroom. Scheermesje gebruik ik alleen voor mijn penis en ballen. Anaal doe ik met de bodygroom.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Gerelateerde berichten

12.260 keer bekeken

Geschreven door

Onder kuisheid – of chastity – verstaan we ‘seksuele onthouding’. In de BDSM wordt chastity gebruikt om de onderdanige partner (sub) te onthouden van seksuele stimulatie, het krijgen van een erectie of orgasme. En wist je dat je verschillende spe…
12.260 keer bekeken