Ontdek Mount Clitoris met EasyToys HIER!

5.797 keer bekeken

Zuigzoen? Volg dit stappenplan om er van af te komen

7 juli 2021,

geschreven door

Toen mijn vriendinnen en ik een jaar of 13 waren zetten we ze bij elkaar (want dat was cool), nu krijg je een mep wanneer je probeert er een te geven. Dan heb ik het natuurlijk over zuigzoenen. Dé soort zoen die, naast een wat bezitterige vibe, ook nog eens een lelijke plek achterlaat. Vraag jij je af hoe je van een zuigzoen af komt? Lees dan snel verder. 

Onthoud! Hickeys zijn blauwe plekken en er is geen magische crème of serum die ze van de ene op de andere dag zal genezen. Wat je echter wel kunt doen, is kalm blijven en deze acht stappen volgen. Ik beloof je dat je een verschil zult merken. En snel.

Stap 1 – Gebruik een koude lepel

Oké, stop met alles wat je doet. Pak een schone lepel en leg deze voor acht tot tien minuten in de vriezer. Wrijf met de koude lepel over de plek van de zuigzoen. De kou zal helpen om het bloed dat uit de bloedvaten in de huid druppelt, te minimaliseren. Herhaal dit meerdere keren per dag om de zwelling te verminderen. Je kan ook een koud kompres gebruiken!

Stap 2 – Sla verse ananas in

Ananas is niet alleen bekend als weeënopwekker, het is ook nog eens een fantastisch redmiddel tegen ongewenste hickeys. Ananas bevat namelijk een enzym genaamd bromelaïne dat echt helpt bij blauwe plekken. De volgende stap is dan ook om een sprintje te nemen naar de supermarkt om daar een verse ananas in te slaan. Je hoeft deze niet tegen de zuigzoen aan te drukken, je kan gewoon de ananas eten (op je pizza, we don’t judge) of er een lekker sapje van maken.

“Ananas bevat een enzym genaamd bromelaïne dat echt helpt bij blauwe plekken.”

Stap 3 – Vitamine K

Vitamine K, dat wordt aangetroffen in voedingsmiddelen zoals broccoli, boerenkool, spinazie en bruine rijst, helpt je lichaam om klonters van opgehoopt bloed te absorberen, zoals je zuigzoen. Dus neem een salade of gooi wat boerenkool in je smoothie om het herstel van je zuigzoen te versnellen.

Stap 4 – Hydrateer met Aloë Vera

Leuk weetje: Aloë vera is veel meer dan alleen een slijmerige plant die heerlijk aanvoelt wanneer je iets te lang in de zon hebt gelegen. Dankzij de antioxidanten en ontstekingsremmende eigenschappen kan een dun laagje aloë vera-crème of -gel ervoor zorgen dat jouw zuigzoen niet opzwelt. Houd er rekening mee dat het twee keer per dag aanbrengen van aloë vera op je zuigzoen het niet op magische wijze zal laten verdwijnen – het is tenslotte een blauwe plek – maar het zal zeker helpen de genezingstijd te versnellen.

Stap 5 – Masseer met een bananenschil

Ja ik hoor je al denken: “Wat de neuk is dit nou weer?”, maar bananenschillen zijn eigenlijk de onbezongen held van het zuigzoen-vechtspel, omdat ze vol zitten met huidverzachtende antioxidanten en vitamines. Verwijder de schil van een rijpe banaan en wrijven maar!

“Bananenschillen zijn de onbezongen held van het zuigzoen-vechtspel.”

Stap 6 – Breng een warm washandje aan

Zo, het is inmiddels al een paar dagen geleden dat je de zuigzoen hebt opgelopen en ondanks het volgen van alle stappen, zit dat lelijke ding er nog steeds! Dan is het nu officieel tijd om een warm washandje/kruik als hulp in te schakelen. Maak een washandje (bijv.) warm en druk deze ongeveer 5 minuten tegen de plek van de zuigzoen aan.

Stap 7 – Breng een vitamine C crème aan

De kans is groot dat vitamine C al in je huidverzorgingsroutine zit. Het waanzinnig effectieve ingrediënt helpt de collageenproductie van je huid te stimuleren (ook bekend als wat ervoor zorgt dat je huid er zacht en gezond uitziet), wat best belangrijk is als je een zuigzoen probeert te genezen. Nogmaals, verwacht geen wonderen, maar het aanbrengen van een vitamine C-crème op het getroffen gebied tijdens het genezingsproces is een slimme zet.

Stap 8 – Haal je tandenborstel erbij

Dit zou geen goede hickey-overlevingsgids zijn als ik niet de tandenborstelmethode zou noemen. Gebruik een tandenborstel met superzachte haren (belangrijk!!) en beweeg de borstel voorzichtig over de zuigzoen om de bloedcirculatie te stimuleren. Het is belangrijk dat je de borstelharen in verschillende richtingen beweegt om er zo voor te zorgen dat het gestolde bloed zich kan verspreiden. Het zal niet heel prettig aanvoelen, maar als je dit elke dag voor zo’n vijf tot tien minuten doet, zal je zuigzoen snel vervagen.

“Beweeg de borstelharen in verschillende richtingen om er zo voor te zorgen dat het gestolde bloed zich kan verspreiden.”

Heb jij nog een goede tip om van een zuigzoen af te komen? Laat het weten in de reacties!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Gerelateerde berichten

2.220 keer bekeken

Geschreven door

Sommige mensen zijn juist opzoek naar een dominante partner. Althans, dat denken ze. Je hoort mensen wel eens zeggen: “Ik heb wel iemand nodig die tegengas geeft hoor”. En daar is helemaal niks mis mee. Maar een partner die te dominant is, zal in hee…
2.220 keer bekeken