Ontdek Mount Clitoris met EasyToys HIER!

1.663 keer bekeken

Onderzoek: Katteneigenaren houden meer van BDSM!

21 januari 2019,

geschreven door

Als je als vrouw zijnde één of meerdere katten hebt, word je al snel een ‘cat lady’ genoemd. Als man ontsnap je aan deze benaming en het vooroordeel. Over het algemeen wordt er gedacht dat deze mensen celibatair zijn en eenzaam zullen sterven, maar ze leggen dan wel het loodje in het bijzijn van hun poezen. De term gaat overigens gepaard met een heleboel implicaties, maar hoe zit het nou met de connectie met BDSM?

Uit onderzoek blijkt dat katteneigenaars een stuk pikanter zijn dan gedacht. Want wie een kat heeft, houdt meer van bondage en BDSM. Volgens een Tsjechische studie worden de baasjes van katachtige sneller opgewonden door gevaar, angsten en seksuele onderdanigheid. Het geldt in ieder geval wanneer de baasjes een ziekte hebben op gelopen door hun huisdier.

BDSM-parasiet?

Toxoplasmose is een ziekte die je kunt krijgen door het houden van een kat. Het begint bij een parasiet die meestal wordt gevonden in de uitwerpselen van katten. Je hoeft nu niet meteen je kat de deur uit te smijten, want de ziekte is over het algemeen geheel ongevaarlijk. Sterker nog; de meeste besmette mensen hebben geen symptomen en merken er net niks van. Pluspunt! In sommige gevallen heb je lichte koorts, hoofdpijn en voel je je vermoeid. Maar is het ook een BDSM-parasiet? Zeker wel! Toxoplasmose kan gelinkt worden aan veranderingen in gedrag en bepaalde stoornissen, maar schijnbaar ook aan BDSM.

Het blijkt nu dus dat een interesse in BDSM een gevolg zou zijn van toxoplasmose en daarmee ook het houden van katten!

Katteneigenaars zijn volgens Tsjechisch onderzoek een stuk pikanter dan gedacht.

Hoe geloofwaardig is dit onderzoek?

Als meerdere mensen meedoen aan een onderzoek is de kans op statistisch toeval vele malen kleiner. Aan dit onderzoek hebben maar liefst 36.500 mensen uit Slovakije en Tsjechië meegedaan. Alle participanten hebben katten en velen van de deelnemers hadden toxoplasmose. De conclusie van de studie was dat seksuele opgewondenheid door BDSM-praktijken meer voorkomen bij mensen die toxoplasmose hadden opgelopen. Het zou volgens de onderzoekers een symptoom van de infectie kunnen zijn.

Overigens beweren de onderzoekers niet dat je het de katten kunt aanrekenen. Ze schijnen niet geheel verantwoordelijk te zijn voor de neiging van individuen om zich in donkere kelders te begeven. Het verlangen naar activiteiten met kaarsvet en lederen speeltjes zou specifiek door de toxoplasmose komen. Het kan natuurlijk ook gewoon de seksuele aard van deze persoon zijn, maar toch lijkt de ziekte bij bepaalde mensen een grote rol te spelen. Of het onderzoek te vertrouwen is? Dat laten we even in het midden! Het is in ieder geval een leuk weetje om te vertellen op de verjaardag van een kattenliefhebber.

Heb jij een kat, poes of andere katachtige? Heb jij hierdoor juist meer bondage/BDSM gevoelens? Laat het ons weten!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Gerelateerde berichten

725 keer bekeken

Geschreven door

Iemand naar links of rechts swipen is tegenwoordig de normaalste zaak van de wereld. Helaas zelfs normaler dan gewoon die cutie bij de koffiebar een briefje doorschuiven met daarbij de vraag of je hem of haar mag meenemen op een date. Bij het modern …
725 keer bekeken