NIEUW: Kama Sutra Pocket! De lekkerste standjes voor thuis en onderweg 🔥

11.607 keer bekeken

Hoe lang duurt seks gemiddeld? Dit zijn de feiten!

2 augustus 2023,

geschreven door

Ben je bang dat je te snel klaarkomt, of duurt het jou eigenlijk wat te lang? De invloed van porno en stoere praat kan zorgen voor onrealistische verwachtingen. Het is dus ook absoluut niet gek dat je je afvraagt: hoe lang zou seks moeten duren? En hoe lang duurt seks gemiddeld? In dit artikel beantwoorden we jouw brandende vragen!

Hoe lang zou seks moeten duren?

Als het gaat om de tijdsduur van seks zijn er (gelukkig) geen officiële regels! Het antwoord op de vraag ‘Hoe lang hoort seks te duren’ is dus ook niet zo zwart-wit als je misschien denkt.

Hoe lang een vrijpartij duurt verschilt van koppel tot koppel en is afhankelijk van allerlei factoren. Denk bijvoorbeeld aan:

 • Jullie persoonlijke voorkeuren
 • Leeftijd en fysieke gezondheid
 • Stemming en mentale gezondheid
 • Stress, afleiding of prestatiedruk
 • Overige omstandigheden

“Hoe lang duurt jouw seks over het algemeen?”

Misschien heb je dit weleens aan iemand gevraagd. Realiseer je dat de kans op een betrouwbaar antwoord niet per se heel groot is. Dat mensen een goede schatting kunnen (en willen) doen, is namelijk niet vanzelfsprekend.

De meeste mensen geven liever niet toe hoe lang ze het volhouden. Daarbij komt dat je in the heat of the moment überhaupt niet met de tijd bezig bent! We leggen immers geen stopwatch klaar wanneer we met iemand in bed springen… Maar wat als we dat wel zouden doen?

Hoe lang duurt seks gemiddeld?

De beste studie die we konden vinden om de gemiddelde tijd tot ejaculatie in te kunnen schatten, betrof 500 koppels uit vijf verschillende landen: Nederland, het Verenigd Koninkrijk, Spanje, Turkije en de Verenigde Staten. De mannen die meededen waren 18 jaar of ouder, hadden een stabiele heteroseksuele relatie voor tenminste 6 maanden en hadden regelmatig seks. De lengte van elke vrijpartij werd voor een periode van 4 weken met een stopwatch bijgehouden.

“De mannen die meededen waren 18 jaar of ouder, hadden een stabiele heteroseksuele relatie voor tenminste 6 maanden en hadden regelmatig seks.”

Een beetje ongemakkelijk moet het wel zijn geweest. Maar goed, alles voor de meest betrouwbare resultaten! De deelnemers drukten op “start” bij het starten van de penetratie en “stop” bij de ejaculatie. Dat dit de stemming enigszins kan beïnvloeden en misschien niet precies de natuurlijke gang van zaken weerspiegelt kan kloppen. Maar wetenschap is zelden perfect, en dit is veruit het beste en meest betrouwbare onderzoek wat we konden vinden 😉

Conclusie

Dus wat vonden de onderzoekers? Het meest opvallende resultaat is dat er enorm veel variatie was in de resultaten. De gemiddelde tijd voor elk koppel (het gemiddelde van alle keren dat ze seks hadden) varieerde van 33 seconden tot 44 minuten. Dat is nogal een verschil!

De gemiddelde tijdsduur van alle koppels kwam uit op 5,4 minuten. Maar als er iets is dat de resultaten duidelijk hebben gemaakt, is het dat er geen ‘normale’ tijdsduur voor seks bestaat.

“De gemiddelde tijd voor elk koppel varieerde van 33 seconden tot 44 minuten.”

Andere conclusies uit het onderzoek

Er kwamen ook een aantal andere interessante resultaten voort uit het onderzoek. Bijvoorbeeld dat besneden mannen niet korter seks hadden dan koppels waarbij de man niet besneden was. En dat koppels uit Turkije gemiddeld minder lang seks hadden. Bij hen duurde de seks gemiddeld 3,5 minuut.

Let op: belangrijk!

Het onderzoek mag dan gericht zijn op de tijd tussen penetratie en ejaculatie, maar het is goed om te begrijpen dat seks veel meer omvat dan dat. Voorspel en naspel tellen niet alleen mee, maar kunnen voor veel mensen zelfs nog meer voldoening geven!

Goede seks is nog altijd belangrijker dan langdurige seks. Focus dus op de aspecten van seks die jullie waardevol vinden en laat je niet afleiden of misleiden door maatschappelijke verwachtingen of wat zogenaamd ‘normaal’ zou moeten zijn.

Hoe lang duurt jouw vrijpartij gemiddeld? Deel het met ons in een reactie hieronder!

4 Responses

 1. Volgens mij zou de titel van dit stuk moeten zijn: Hoe lang duurt een gemiddelde penetratie?
  Met mijn ex klopt de 5 tot 10 minuten wel; Nadat zij klaargekomen was, draaide zij zich om en was de lol voorbij.
  Met mijn huidige partner heb ik ruim 4 jaar een LAT-relatie. Samen leren en beleven wij beide wat echte goeie intieme sex kan zijn, en het wordt alleen maar beter:
  Sex is voor ons (zo veel) meer dan alleen de penetratie; het begint bij de kleine aanrakingen, de gekkigheid, het zoenen, grappen, lachen, masseren, voelen, proeven, likken, en soms(!) de penetratie. Dit kan van heel zacht intiem tot stevig intens zijn. Klaarkomen is voor ons beide echt optioneel maar kan ook meerdere keren achter elkaar; Na klaarkomen ontstaat er een andere vorm van intieme sex en kan het weer van alles gebeuren. Dit voor ons gezonde intimiteits-sex-spel kan bij ons uren en soms een complete nacht duren. Voor een ‘vluggetje’ moeten we echt onze best doen om het binnen een uur te houden.

 2. 60 tot 120 minuten…. Wij nemen de tijd er voor… Vluggertjes… Kom ook eens voor… Maar niet vaak.. Voorspel daar nemen wij de tijd voor.. en mijn partner kan lank volhouden en vind de cowgirl het aller lekkerste

 3. Ten eerste vind ik het al te bizar dat alleen de penetratie als seks wordt gezien.
  Naar mijn idee begint de seks vanaf de eerste kus en strelingen.
  En 5.4 minuten? Als je al een half jaar of langer een relatie met mij hebt en je flikt het om ook maar te denken dat je na 5.4 minuten klaar bent en ik daar genoegen mee neem, heb je het mis en een hok vol herrie. Ben ik nou zo raar, 5.4 minuten? Ik woon niet samen, maar heb al ruim 5 jaar dezelfde vriend en seks partner. En onze sekspartijen (vanaf de eerste kus) duren soms wel een hele nacht. En penetratie van een uur is heel normaal. Nadat we zijn klaar gekomen, kletsen we, lachen we, roken en eten we en als we beide zijn bijgekomen is 1 blik vaak al voldoende en beginnen we weer opnieuw. En tuurlijk gaat het niet elk weekend zo, maar 5.4 minuten? Ik trap je mijn nest uit en hoef je niet meer te zien, zou het een belediging vinden. Gemiddeld is bij ons een ‘vluggertje’ toch altijd nog wel een dik uur, met voorspel en op de vreemde manier gemeten van de onderzoekers, dik half uur. Maar daar kom je niet altijd mee weg, ik hou van uitgebreide seks nachten of dagen! Zou gefrustreerd raken van af en toe een half uur!

 4. Ha! Ik heb op vakantie seks gehad met een Turk, geloof me die kon er wat van! 3-4 keer achter elkaar klaarkomen was voor hem geen probleem. Toppunt was 2 uur lang seks. De beste seks wat ik heb gehad

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Gerelateerde berichten

3.872 keer bekeken

Geschreven door

Oh OnlyFans. Een jaar geleden had je er misschien nog nooit van gehoord, maar inmiddels kan je er niet meer omheen. Het 18+ platform waar veel bekenden én onbekende mensen (voornamelijk) erotisch-getinte content delen tegen een maandelijkse betaling…
3.872 keer bekeken