NIEUW: Kama Sutra Pocket! De lekkerste standjes voor thuis en onderweg 🔥

5.814 keer bekeken

De grote voordelen van naakt slapen

2 juli 2020,

geschreven door

Sommige mensen zweren erbij en anderen geloven er niet zo in, maar het is toch echt bewezen: Naakt slapen is goed voor je. Zo heeft het een voordelig effect op je gezondheid én zou het goed zijn voor je relatie. En het allermooiste? Om van deze voordelen te profiteren hoef je helemaal niks te doen! Slapend rijk, eh gezond worden dus!

Werken aan je gezondheid én je relatie terwijl je lekker ligt te dromen, wie wil dat nou niet?!

1. Een betere nachtrust

Tijdens je slaap koelt je lichaam van nature af. Hoe beter en sneller je lichaam afkoelt, hoe beter jij slaapt. Het dragen van een pyjama kan dat afkoelen tegenwerken waardoor jij dus minder snel en diep in slaap valt. Als je naakt slaapt kan je lichaam je temperatuur het beste regelen, dus weg met die pyjama!

2. Fris en Fruitig

Als je naakt slaapt, ben je -zoals we net al zeiden- koeler. Dat betekent automatisch dat je minder zweet en de volgende ochtend dus een stuk frisser wakker wordt. Dan kan je in plaats van douchen misschien een paar keer extra snoozen.

3. Relatieboost

Naakt slapen is goed voor je relatie om twee redenen. Ten eerst zorgt huid op huid contact voor de aanmaak van oxytocine. Ook wel het knuffelhormoon genoemd. Oxytocine zorgt voor het gevoel van intimiteit en geborgenheid. Het zal de band tussen jou en je partner dus sterker maken. Daarnaast verminderd het hormoon ook gevoelens van stress en angst. Ook is naakt slapen goed voor je relatie omdat het natuurlijk een stuk aantrekkelijker is om jezelf of je partner naakt te zien dan in een of ander fleece pakkie of verkleurd pyjamashirt uit 2007. Enneh, als je al helemaal naakt naast elkaar ligt, zullen jullie sneller geneigd zijn om seks te hebben want hallo, easy acces.

Wist je dat… je oxytocine aanmaakt bij elke vorm van gewenst lichamelijk contact? Dus zelfs al bij een handdruk!

4. Hygiëne

Voor vrouwen is het goed om naakt te slapen omdat het een ideaal moment is om alles daar beneden even goed te laten luchten. Als je de hele dag strak ondergoed draagt kan je de boel niet echt ventileren, en dat terwijl een vagina eigenlijk altijd vochtig en warm is: De ideale omstandigheden voor bacteriën en schimmels dus. Klinkt niet echt fris toch? Nee, dus waar wacht je nog op? Broek uit, broek uit!

5. Slapend afvallen?

Het is een vrij ingewikkeld verhaal maar kort gezegd: Je kan makkelijker afvallen als je goed slaapt. Als je niet goed slaapt, omdat je het bijvoorbeeld te warm hebt, maakt je lichaam extra veel cortisol aan. Een te hoog cortisol gehalte verhoogd je bloeddruk, je cholesterol, je trek in suiker en je algehele hongergevoel. Het zorgt er dus voor dat je meer gaat snacken. Een goede nachtrust helpt mee aan een gezond cortisol gehalte en dat heeft dus veel gezondheidsvoordelen.

Wij zijn overtuigd, maar wat vind jij van naakt slapen?

7 Responses

 1. Ik vind het zalig om naakt te slapen en ook om binnen in huis morgens nog even naakt te zijn is gevoel van vrijheid

 2. Ik slaap altijd naakt en het is niet alleen goed voor je relatie of je gezondheid, maar ook om je zelf heerlijk te ontdekken!! Naakt ga je je zelf veel meer strelen en dat vind ik zo heerlijk! Ontdekt je plekje/ ontdekt je zelf mmmm

 3. Sinds een paar jaar slaap ik piemelnaakt. In tegenstelling tot vroeger toen ik in pyjama sliep, ben ik nu meer uitgerust en heb meteen zin om lekker te wippen en te neuken. Ik ben vaak alleen met mijn Zuid-Amerikaanse hulp – nee geen poetsvrouw – en zij weet mijn naaktloperij erg te waarderen. Soms trekt zij zelfs mijn lul af en probeert tot spermaspuiten te laten komen. Neuken met haar doe ik niet, omdat zij dat niet wil; wel wordt alle andere seks stevig toegepast…en met groot genoegen. Ik blijf dus PIEMELNAAKT SLAPEN.

 4. Ik vind naakt slapen erg fijn.
  Met een goed donzen dekbed rust je goed uit.
  En het voelt heerlijk vrij.
  Voor mij echt geen pyama,,,,,,

  Harry

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Gerelateerde berichten

Geschreven door

We hoeven er geen poll voor uit te gooien om te weten dat we allemaal van een goed potje seks houden. Iedereen vindt seks lekker, maar wist je ook dat het gewoon hartstikke gezond is? Ik weet niet hoe het nu met jou zit, maar ik heb mijn…
2.720 keer bekeken
2.822 keer bekeken

Geschreven door

Soms komt er een seksspeeltje voorbij die zich echt weet te onderscheiden van de rest. De Svakom Sex Selfie Stick valt binnen die categorie en kan daadwerkelijk iets innovatiefs! Deze krachtige vibrator is bedoeld om in te brengen en is voorzien van…
2.822 keer bekeken