Shop de OUTLET voor speeltjes met hoge korting!

Dit is waarom je een hoger libido hebt zodra de zon schijnt!

11 juli 2021,

geschreven door

Het is volop zomer, de dagen zijn langer en het kwik is gestegen tot aangename temperaturen. En niet alleen de temperatuur lijkt te stijgen in de zomer. Gemiddeld genomen lijken we ook een hoger libido te hebben tijdens de zomermaanden! Mensen lijken dus meer zin in seks te hebben naarmate de zon meer schijnt. Dat die toegenomen lust tijdens de zonnige maanden echt een ding is, heeft met verschillende factoren te maken.

Een hoger libido in de zomer

Zomers weer zorgt niet alleen voor hete dagen buitenshuis, maar ook in de slaapkamer stijgt de temperatuur. Veel mensen zijn gevoelig voor warmte, iets dat in de zomer doorgaans gepaard gaat met veel zonneschijn. Onderzoek heeft aangetoond dat op zomerse dagen mensen vaker en meer seks hebben. Dergelijke weersomstandigheden maken de mensen vaak vrolijker en gelukkiger. In zo’n gemoedstoestand staan mensen vaak meer open voor seks dan op dagen dat ze zich bleu, somber, vermoeid en koud voelen.

Wist je dat… mannen in de zomer meer testosteron aanmaken dan in de winter? Daardoor ervaren ze doorgaans meer zin in seks.

Dat de dagen langer duren dan in de winter helpt ook mee. De kans is groot dat je later op de avond, terwijl het nog licht is of laat begint te schemeren, wat energieker bent dan tijdens de donkere wintermaanden. Ook dát zorgt ervoor dat simpel meer ruimte en zin in seks ontstaat. De ‘slaapstof’ melatonine speelt hierbij een belangrijke rol. De hersenen maken dit stofje aan zodra het donker begint te worden, waardoor we ons slaperig gaan voelen. Melatonine heeft tevens een onderdrukkende werking op oestrogeen, serotonine en testosteron: hormonen die juist bijdragen aan een hogere sex drive. Een latere aanmaak van melatonine op de dag zorgt er dus voor dat die sex drive makkelijker wordt opgevoerd.

Meer zon? Minder kleding!

Het lijkt voor de hand liggend, en dat is het ook: hoe meer de zon schijnt en hoe warmer het buiten is, hoe meer bloot op straat. Veel mensen zijn op seksueel gebied erg visueel ingesteld. Het letterlijk zien van jouw omgeving vol mensen die wat schaarser gekleed zijn dan op minder zonnige dagen, kan ervoor zorgen dat de zin in seks toeneemt.

Sporten, zweten en feromonen

In het verlengde hiervan hechten veel mensen waarde aan een summerproof figuur. Velen willen zich zelfzeker genoeg vinden om hun lichaam wat meer te laten zien. Mensen zoeken daarom gemiddeld wat vaker de sportscholen op, trekken sneller hun hardloopschoenen aan of plannen hun dagen in met (sportieve) buitenactiviteiten. Al met al zijn we er meer bewust mee bezig hoe we eruit zien, waardoor veel mensen er mogelijk daadwerkelijk aantrekkelijker of meer verzorgd bij lopen.

Feit! Gemiddeld hebben mensen 12% meer seks in de zomermaanden dan tijdens de koudere, kortere en donkere maanden.

Warm, zonnig weer betekent daarnaast ook een grotere kans op zweten. Hierdoor neemt de kans op het vrijkomen en ‘verspreiden’ van feromonen toe, die onder andere in zweetvocht aanwezig zijn. Feromonen zijn chemische stofjes die geurloos zijn, maar wel via de neus door mensen wordt opgepikt. Deze vluchtige stofjes zijn biologisch bedoeld om signalen naar onze soortgenoten uit te zenden, waaronder seksuele signalen. Het oppikken van iemands feromonen kan dan ook een versterkte werking hebben op de seksuele aantrekking.

Merk jij ook dat je een hoger libido hebt als de zon meer begint te schijnen? Laat het ons hieronder weten!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Gerelateerde berichten

2.353 keer bekeken

Geschreven door

Wij hebben vandaag weer 5 lastige seks dilemma’s voor je bedacht!  De vorige keer kregen we te horen dat ze niet zo heel moeilijk waren, dus we hebben er een schepje bovenop gedaan. Durf jij het nog aan? #1 Tijdens de seks ruikt je geslachtsdeel n…
2.353 keer bekeken