Time for Toys! Vind jouw summer sexentials! 💦☀

6.690 keer bekeken

De 9 grootste sex taboes allertijden!

15 oktober 2018,

geschreven door

Taboes zijn er altijd geweest en zullen er altijd blijven, zo ook op seksgebied. Over sommige taboes valt niet te discussiëren. Maar er zijn ook taboes die sommigen geen schaamte brengen en anderen juist wel. Hier vind je de 10 grootste sex taboes allertijden! Staat jouw grootste sex taboe er ook bij?

De 9 grootste sex taboes

Sex taboe #1: Anale seks

Anale seks blijkt nog steeds geen koffietafelonderwerp. Dus om het doen, moet er nog steeds een taboe worden doorbroken. Vrouwen denken dat het pijnlijk is of dat het alleen voor homo’s is. Maar wist je dat 40% van alle vrouwelijke twintigers het wel eens heeft geprobeerd? En ook onder heteroseksuele mannen wordt het steeds populairder! Niets om je voor te schamen, dus!

Sex taboe #2: Period sex

Vooral mannen hebben hier een mening over: seks tijdens de menstruatie. Natuurlijk is het even een gedoe op de witte lakens, maar verder is het niets anders dan anders. Daarbij komt dat vrouwen juist in deze tijd van de maand meer opgewonden zijn en een orgasme een stuk heftiger kan aanvoelen. Alle reden dus om de rode zeevloed te omarmen en zeker geen bordje met ‘gesloten voor onderhoud’ op te hangen.

Wist je dat… period sex ook vele voordelen heeft?

Sex taboe #3: Geen erectie

Het niet kunnen krijgen of houden van een stijve piemel is nogal een big deal voor de heren onder ons. Natuurlijk zijn er verschillende manieren om dit probleem te verhelpen, terwijl het niet eens een echt probleem hoeft te zijn! Er zit een negatief stigma aan het onderwerp waardoor het niet graag besproken wordt. Maar hoe wil je het oplossen als je er niet over durft te praten?

Sex taboe #4: Meerdere partners

Polyamorie is de benaming voor een levenswijze met meerdere liefdes- en of seksrelaties. Het hebben van meerdere partners is nog niet geaccepteerd in onze samenleving. Orgies worden als smerig beschouwd, buitenechtelijke relaties als not-done en triootjes als ongebruikelijk. Toch komt het vaker voor dan je denkt. Stiekem weliswaar, want het is en blijft een taboe.

Sex taboe #5: Maagdelijke onschuld

Een van de grootste taboes is toch wel het níét hebben van seks. Op een bepaalde leeftijd word je schijnbaar toch geacht om de geslachtsdaad gedaan te hebben, ook al is het maar een keer. Maagd zijn op latere leeftijd is niet iets waar je graag voor uitkomt. Het is niet stoer en leidt tot grote schaamte en diepe onzekerheid. Nergens voor nodig, als je het ons vraagt!

Sex taboe #6: Fetisjisme

Seksueel fetisjisme is het seksueel opgewonden worden van bepaalde voorwerpen of rituelen. Een fetisjist(e) kan in extase raken van een paar voeten of schoenen, van water, van mannequins, latex of piercings. Of fantaseren over een rollenspel, bekeken worden of verkleed gaan als baby. Swingen, kleren van het andere geslacht dragen en plas- en poepseks wordt ook als een fetisjisme beschouwd. En op al deze onderwerpen drukt nog een heftig taboe.

Sex taboe #7: Orale seks-haters

Orale seks is niet voor iedereen een feestje. Onderzoek heeft uitgewezen dat er geen taboe zit op orale seks, maar wel op het niet houden van deze seksvorm. Een beetje omgekeerde wereld, dus. Maar kennelijk wordt het niet als normaal beschouwd als je jouw mond niet mee laat spelen.

Sex taboe #8: Masturbatie

Sommige taboes zijn afhankelijk van cultuur en geloofsovertuiging. Zoals masturbatie. Absolute not-done in sommige kringen, maar ook in relaties en onderling met vrienden en vriendinnen is zelfbevrediging niet een alledaags onderwerp.

Wist je dat… in orthodoxe kringen masturbatie uit den boze is, omdat het gezien wordt als ‘zaadverspilling’?

Sex taboe #9: Kinky seks

BDSM is door het grote succes van Fifty Shades of Grey wel iets toegankelijker geworden. Toch blijft kinky seks nog steeds een taboe. De wens hebben om vastgebonden te worden, jezelf te onderwerpen of iemand volledig domineren, blijkt in relaties moeilijk bespreekbaar. Wil je het taboe doorbreken? Begin dan rustig en voer het langzaam op.

Van welke sex taboes sta jij te kijken?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Gerelateerde berichten

9.230 keer bekeken

Geschreven door

Iedereen heeft wel eens een moment dat je het liefst door de grond zou willen zakken. Veel dingen in het onderstaande lijstje zullen je dan misschien ook niet onbekend voorkomen! Hoewel we er niet graag over praten, gebeuren deze seks blunders bij ie…
9.230 keer bekeken