door SassySue

Huilen om mijn lijf: 8 onzekerheden die absoluut niet waar zijn!

12 juli 2021 door SassySue

Sun’s out, buns out! De zomer is weer begonnen. Toch kijken veel personen er niet naar uit om in ontblote lijven over het strand te paraderen. De druk van de maatschappij op de perfecte summerbody is sterk aanwezig en zorgt bij velen van ons voor onzekerheden. Maar hey, every body is a summerbody! Wij zetten 8 onzekerheden op een rij die jij na vandaag gedag mag zeggen.

Probeer je mindset te veranderen

In plaats van een crashdieet te volgen, minimaal zes keer per week te beunen in de sportschool en volledig suikervrij te gaan leven, is het misschien een beter idee om een realistischer doel te overwegen: stop met je slecht voelen over je lichaam! Behandel die negatieve gedachten als een ex die je slecht heeft behandeld en verban ze uit je leven. Elke keer dat deze negatieve gedachten in je opkomen, bedenk dan dat je een geweldig mens bent dat te allen tijde alleen positieve emoties over zichzelf verdient.

“Het is misschien een beter idee om een realistischer doel te overwegen: stop met je slecht voelen over je lichaam!”

#1 “Ik haat mijn lovehandles/vitiligo/littekens.”

Waarschijnlijk ben jij de enige die zo kritisch is op een bepaald deel van jouw lijf. Heb jij ooit naar iemand gekeken en gedacht “Bah, ze zou zich moeten schamen!” Nee? Dat dacht ik al 😉

#2 “Ik voel me zo dik…”

Ja, oké. Morgen voel je je misschien wel als een tandenstoker en heb je zin in pizza. Who cares?

#3 “Met een paar kilo minder durf ik wel over straat.”

Je bent niet Regina George en je leeft al helemaal niet in Mean Girls. Dus wat maken die extra pondjes nou uit? Zo’n crashdieet resulteert alleen maar in een jojo-effect en daar zit je al helemaal niet op te wachten. Elk lijf is prachtig; of je nu 45 kilo, 150 kilo of ergens daar tussenin weegt. Als jij je echt niet comfortabel voelt in je lijf, ga dan op zoek naar een duurzame levensstijl die voor jou werkt.

“Elk lijf is prachtig; of je nu 45 kilo, 150 kilo of ergens daar tussenin weegt.”

#4 “Ik ben te wit om in zwemkleding te lopen.”

Elk lichaam is mooi, welke kleur dan ook. Basta.

huidskleur

#5 “Mijn buik is niet plat genoeg.”

Bel de krant: Iedereen heeft vlees op de botten. Dit onderscheidt je op geen enkele manier goed of slecht van iemand anders in de wereld. Vlees is mooi en gezond. Laat het dus zo en hou er van.

#6 “Dat litteken is veel te prominent aanwezig…”

Schaam jij je voor een bepaald litteken? Niet nodig! Een litteken is een teken van overleven en benadrukt dat jij hier nog bent, een leven op de wereld hebt gezet, je ergens uit hebt gevochten etc.

#7 “Als ik maar terug kon naar mijn lijf van toen ik zestien was…”

Ja, en was ik maar op een strand in Jamaica een cocktail aan het drinken in plaats van in de woonkamer met een krolse kater dit bericht aan het schrijven. Maar dat ben ik niet. En weet je wat? Het leven is nog steeds geweldig.

#8 “Ik vind mijn cellulitis zo goor.”

Iedereen heeft cellulitis! Je zou waarschijnlijk de benen van een stel modemodellen kunnen knijpen en ontdekken dat ze ook cellulitis hebben. En zelfs als ze dat niet hebben, zijn ze ongeveer .000000000000001 procent van de bevolking die het niet heeft… Je bent normaal en het is mooi.

Onthoud: je wordt niet ongelukkig van je uiterlijk, je wordt ongelukkig van de gedachten over je uiterlijk.”


Ben jij wel eens onzeker?

Reageer

Gerelateerde berichten

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

You may use these HTML tags and attributes:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong> 

Bedankt voor jouw reactie! Deze wordt pas zichtbaar na goedkeuring door de redactie.

[instagram – feed]

© 2023 EasyToys / EDC Retail B.V. – PrivacybeleidCookiebeleid