Ontdek Mount Clitoris met EasyToys HIER!

Zo gaat iedere coming out bij een nieuwe baan

3 september 2020,

geschreven door

Waarschijnlijk was je coming out voor familie en vrienden al een dingetje, but you did it! Nederland is wat dat betreft een vrij tolerant land, maar pesterijen blijven altijd bestaan. Hoe zit dat dan met uit de kast komen op je werk? Je vrienden en family geven om je, jullie hebben een band, maar je nieuwe collega’s? die kennen jou helemaal niet. Dus het is logisch dat je coming out op werk een beetje anders voelt. In dit artikel wat herkenbare scenario’s zodat jij weet dat je niet de enige bent.

“Heb jij een vriend?”

Je zit te lunchen met je nieuwe collega’s en dan vraagt een van hen: “En, Sara, heb jij een vriend?” Nee, jij hebt geen vriend, en die zal je ook nooit krijgen want je valt niet op mannen. Je wordt wel een beetje moe van die vraag. “Nee Ingrid, ik heb geen vriend. Ik heb een vriendin want ik val op vrouwen.”

#1 Het dilemma; zeggen of niet?

Op een nieuwe werkplek twijfel je misschien wel of je het moet vertellen. Als mensen vragen naar je liefdesleven kan je gender neutrale woorden gebruiken als partner of lover om het topic geaardheid te vermijden. Je vraagt je af wat de toevoeging is van jouw coming out.

“Je doet ervan alles aan op het topic geaardheid te vermijden.”

Zoals een collega van mij ooit zei: “Waarom moet ik aankondigen dat ik op mannen val. Jullie kondigen toch ook niet groots aan dat jullie hetero zijn?” En daarmee sloeg hij de spijker op zijn kop. Want inderdaad. Als wij het willen normaliseren, dan moet het ook niet zo’n big deal zijn om te vertellen wat je seksuele geaardheid is want het moet niks boeien.

#2 Stress

Het brengt waarschijnlijk wel wat spanning met zich mee. Je bent telkens opzoek naar het ideale moment. Hoe langer je wacht, hoe moeilijker het wordt. Want ondertussen maken je collega’s openlijk grapjes over homo’s of vragen jou constant wat je van die ene super sexy acteur vindt terwijl jij echt niet warm of koud wordt van hem. Geloof ons, het voelt misschien eng, maar zodra je het verteld hebt zal je zo opgelucht zijn.

#3 Wees voorbereid

Uiteindelijk heb je de moed verzameld op het te vertellen. Waarschijnlijk zijn de meeste reacties neutraal “Oh, oké” of “nou wat leuk”. De meeste mensen kan het vrij weinig schelen wat de geaardheid van hun collega’s is. Maar wees voor de zekerheid toch maar voorbereid op negatieve reacties. Dan komt het minder hard aan als er toch een collega bij zit die niet zo open minded is. Wat wij daarop willen zeggen is: dat is zijn probleem, en zeker niet het jouwe.

6 dingen die je als LGBTQ-er op het werk sowieso eens gehoord hebt

  1. “Ja, oke, maar jij telt mee als een van de vrouwen, haha!” (tegen een man)
  2. “Jullie hebben toch altijd open relaties?”
  3. “Ben jij homo?! Maar bij jou zie het helemaal niet.”
  4. “Oh je bent lesbisch? Dat vind ik echt ge*l”
  5. “Je valt op mannen én vrouwen? Nice, dan heb je vast heel vaak seks.”
  6.  “Oh je bent bi? Heb je dan zin in een trio?”

Heb jij een coming out gehad op je werk? Zo ja, vertel ons hoe jij het hebt aangepakt!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Gerelateerde berichten

2.024 keer bekeken

Geschreven door

Opblaaspoppen. Je hebt ze in allerlei soorten en maten. Of je nu houdt van slank, donker, blond of doorzichtig. Wat, doorzichtig? O jazeker! We hebben weer een gedrocht van een seksspeeltje voor je op het internet gevonden. Lees snel verder! Waarom d…
2.024 keer bekeken