NIEUW: Kama Sutra Pocket! De lekkerste standjes voor thuis en onderweg 🔥

712 keer bekeken

Zó ga jij om met seksisme op de werkvloer!

25 april 2022,

geschreven door

Voor veel vrouwen klinkt het niet onbekend: seksisme op de werkvloer. Van een “goedemorgen, liefje” tot aan een ongewenst voorstel om eens lekker samen te gaan rommelen op het toilet; het gebeurt. En het gebeurt ook echt veel te vaak. Het liefst wil je misschien schreeuwen uit protest en koffie in iemands gezicht gooien, maar natuurlijk wil je ook professioneel blijven. Wij leggen 4 situaties aan je voor en geven aan hoe je het beste met deze situaties kan omgaan. 

Situatie 1

Iemand vraagt je om even koffie voor hem te halen

Mijn gedachten hierover: verspil je energie niet door er boos om te worden. Waarschijnlijk is de vrager in een vorig tijdperk blijven steken en niet intelligent genoeg om veranderingen in de maatschappij mee te krijgen. Als je boos op hem wordt, word je waarschijnlijk toch als een bitch bestempeld. Het is die woede dus niet waard. Negeer het of reageer kalm met “Oké, ik pak koffie, als jij de volgende ronde haalt.” Misschien niet de meest satisfying come-back, maar wel effectief.

“Reageer kalm met “Oké, ik pak koffie, als jij de volgende ronde haalt”, of negeer het gewoon.”

Situatie 2

Je mannelijke collega jat jouw idee en strijkt met de eer

Probeer dit op de meest positieve manier op te vatten; jouw collega vindt jouw idee gewoon keigoed en heeft waarschijnlijk niet eens door dat hij met de eer loopt te strijken. Hij bedoelt het hoogstwaarschijnlijk goed om jouw idee te pitchen en daar komt gewoon wat alfagedrag bij kijken. Het kan wellicht wat ongemakkelijk zijn, maar ga hierover het gesprek met hem aan. Voorbeeldje:

“Hey, Jesse. Je realiseert het je misschien niet eens, maar je claimde net de eer voor mijn idee/resultaat/whatever. Stuur alsjeblieft de eer naar de plek waar deze verschuldigd is.”

Als het een goede collega is, heb je nu een belangrijk inzicht met hem gedeeld en als het een lul is heb je hem gewoon net even een goede waarschuwing gegeven. Ligt een beetje aan de toon die je er in legt 😉

Situatie 3

Iemand zit naar je te loeren of maakt ongepaste opmerkingen

Wees recht voor je raap en geef aan dat je hier niet van gediend bent. Werk moet een professionele sfeer hebben en dat mag jij best aankaarten. Stopt je collega niet nadat je meerdere keren hebt aangegeven dat je zijn gedrag niet gewenst is? Ga dan direct naar een leidinggevende of baas om dit bespreekbaar te maken.

Side note! Is het je bloedeigen baas die deze opmerkingen maakt of wordt er wederom niet naar geluisterd? Ga dan naar HR!

Situatie 4

Er wordt niets met je klachten gedaan

Omdat je niet zo moet zeuren. Want zo gaat het nu eenmaal. Je kan toch wel tegen een grapje? NEE. Als dit tegen je wordt gezegd en jouw klachten worden niet serieus genomen, MAAK DAT JE WEG KOMT. Ga op zoek naar een andere baan waar ze je wel respecteren en met de tijd mee zijn gegaan. Als je eenmaal weg bent, dien dan een klacht in bij de Nederlandse Arbeidsinspectie of Het Instituut voor de gelijkheid van vrouwen en mannen te België.

Wil je dat niet? Sorry, maar dan heb je echt even pech. Seksisme gebeurt echt nog veel te veel en als wij allemaal blijven zwijgen houdt het nooit op. Je doet dit niet alleen voor jezelf, maar voor alle vrouwen die te maken krijgen met seksisme op de werkvloer. Wanneer jij je nog steeds in deze situatie bevindt, zou je dan ook niet willen dat iemand het voor je opneemt?


Heb jij wel eens te maken gehad met seksisme op de werkvloer? Hoe ging je hier mee om? Laat het weten in de reacties!

1 reactie

  1. 1999 , ik vertelde mijn bazin dat ik ging scheiden, ze greep me bij me kont en begint me te tongen, daarna zei ze Ohh mijn god ,dit wilde ik al zolang doen.
    3 maanden een hftige relatie gehad , met deze getrouwde vrouw ,later kwam me baas er achter met als gevolg ontslag …. was heftug.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Gerelateerde berichten

5.699 keer bekeken

Geschreven door

Toe aan een next level orgasme dat in plaats van 20 seconden tot wel 20 minuten duurt? Probeer dan je clitoraal orgasme te upgraden tot een langdurig lichamelijk orgasme. Deze klaarkommethode vergt flink wat tijd en aandacht. In dit artikel lees je s…
5.699 keer bekeken