Shop de OUTLET voor speeltjes met hoge korting!

859 keer bekeken

Wintertijd: zo ontkom je aan die winterdip!

29 oktober 2023,

geschreven door

De dagen worden korter, je bruine tint van de vakantie is allang vervaagd en het regent non-stop. Met weemoed denk je terug aan afgelopen zomer: terrasjes met vrienden, stiekeme seks op het balkon, die spannende zomerliefde. Maar wees gerust; het is mogelijk om die winterblues te verslaan. Zeg de winterdip voorgoed gedag met onze tips en kijk uit naar een heerlijke hete wintertijd.

Wat is een winterdip?

De winterblues, een winterdepressie of winterdip: allemaal benamingen voor een dip die ontstaat rond de herfst en winter. Het zwakkere daglicht en de kortere dagen zorgen ervoor dat je je moe en neerslachtig voelt. Daarnaast heb je weinig zin om je huis te verlaten of in sociale contacten.

Het heeft allemaal te maken met de extra aanmaak van het stofje melatonine door je lichaam. Door het gebrek aan licht raakt je biologische klok uit balans en blijft melatonine aanmaken. Hierdoor blijf je je moe of slaperig voelen. Zo’n drie op de honderd mensen hebben elk jaar last van een winterdip. Het grootste deel hiervan is vrouwelijk. Gelukkig is de winterdip geen echte depressie: als de dagen langer worden en de zon zich meer laat zien, dan gaat het weer over. Een klein percentage heeft last van een echte, hevige winterdepressie met ernstige symptomen.

Gelukkig is de winterdip geen echte depressie: als de dagen langer worden en de zon zich meer laat zien dan gaat dat gevoel vanzelf weer over.

Wat kun je doen om een winterdip te voorkomen?

Een winterdip is hartstikke vervelend. Het is niet helemaal te voorkomen, maar je kunt er wel iets aan doen. Met deze tips ga jij je winterdip tegen!

❄️Ga ’s ochtends naar buiten

Je dip ontstaat met name door een gebrek aan dag- en zonlicht. ’s Ochtends bevat het licht relatief veel blauw, dat de aanmaak van melatonine remt. Hierdoor voel je je minder moe. Het is dus slim om ’s ochtends een wandeling te maken als je daar tijd voor hebt, of om naar het werk of school te fietsen in plaats van de auto te pakken.

❄️Beweging vermindert de kans op een winterdip

Aanvullend op bovenstaand punt: het is goed voor je om te bewegen. Hiermee kun je de kans op een winterdip halveren. Probeer je beweging overdag mee te pakken, het liefst in de buitenlucht. Ga bijvoorbeeld hardlopen of wandelen of word lid van een sportclub die buiten sport.

winterdip

❄️Eet je gezond

Wist je dat gezond eten een positieve invloed heeft op je mentale gezondheid? Groenten, fruit en noten bevatten bijvoorbeeld goede vezels, vitaminen en antioxidanten. Ook voorkomen ze dat je bloedsuikerspiegel snel stijgt of dipt, waardoor je geen (extra) vermoeid gevoel krijgt, zoals je bijvoorbeeld wel hebt na het eten van voedingsmiddelen met veel suiker of fastfood. Lekker op de bank liggen met een reep chocolade lijkt misschien te helpen, maar eigenlijk werk je jezelf hiermee tegen.

❄️Besef hoe rijk je leven is

Lieve vrienden, een dak boven je hoofd, een fijne relatie en elke dag eten op je bord: probeer te beseffen hoe rijk je leven is. En dan hebben we het niet over je banksaldo. Schrijf bijvoorbeeld elke dag drie dingen op waar je dankbaar voor bent. Van die perfect passende yogabroek tot dat compliment van een onbekende.

❄️Heb je een winterdepressie? Misschien helpt lichttherapie

Mocht niks helpen tegen je winterdip en wordt je stemming steeds somberder, neem dan contact op met je huisarts. Misschien kan lichttherapie je helpen. Je zit dan elke dag ongeveer een kwartiertje voor een speciale lamp, die het melatoninegehalte in je lichaam helpt te verminderen. Zo’n therapiekuur duurt gemiddeld enkele dagen of weken.

It’s playtime: spannende toys die je door de herfst en winter helpen

Naast sporten, naar buiten gaan en gezond eten zijn er ook leuke dingen die je kunt doen om de winterdip tegen te gaan. En dan hebben we het niet over op de bank onder een deken voor de zoveelste keer naar Gilmore Girls kijken. We hebben het over het oppeppen van je seksleven. En daar hebben wij toevallige hele geschikte – verwarmende, grappige en sexy – speeltjes voor! Het is niet alleen lekker, maar ook nuttig. Een orgasme heeft namelijk een positieve invloed op je humeur.

Verwarmende toys

De naam zegt het al: het unieke van verwarmende toys is dat je ze kunt opwarmen. Zo voelen ze net wat meer aan als een echt lichaamsdeel. Kies bijvoorbeeld voor de stijlvolle Xena Rabbit die jou zowel clitoraal als vaginaal verwent of de Anya vibrator die opwarmt tot 38 graden. Als je een koukleum bent, of niet van het gevoel van een koude toy houdt, dan is een verwarmend exemplaar echt perfect voor jou. Ze zijn er in allerlei vormen en voor verschillende functies: de Heat of the Moment verwarmende buttplug vibrator is bijvoorbeeld super populair. Voor mannen is er ook de spannende Teazers verwarmende masturbator.

Vrolijke toys

Tover een lach op je gezicht met de fun vibrators uit onze collectie. Eentje in de vorm van een chilipeper bijvoorbeeld, of een discrete vibrator die lijkt op een lipstick. Of ga voor een toy die je alleen al door de kleur weer zin geeft in de zomer. Met de vrolijke toys van PMV20 haal je altijd een kleurrijk speeltje in huis, dat uiteraard zijn best doet om jou te verwennen. Zo wordt je bed naast een plek om te slapen ook weer een plek om plezier te beleven. En dat willen we toch allemaal?

Wat doe jij om een winterdip te voorkomen?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Gerelateerde berichten

4.461 keer bekeken

Geschreven door

Voor vrouwen kan de zoektocht naar optimaal seksueel plezier best lang en lastig zijn. Er zijn zoveel plekken om te ontdekken en wat voor de een fijn is, geldt voor een ander niet. Dat is ook zo bij mannen. Wie denkt dat mannen genoeg kunnen hebben a…
4.461 keer bekeken