NIEUW: Kama Sutra Pocket! De lekkerste standjes voor thuis en onderweg 🔥

summer body
232 keer bekeken

Summer body? Fit worden en blijven in 3 stappen

3 juli 2024,

geschreven door

Hoe krijg je een summer body en behoud je die? Het klinkt misschien simpel, maar valt in de praktijk vaak tegen. In dit artikel helpen we je een weg vinden die bij jou past!

Wat is een ‘summer body’?

De zomer is in volle gang en we zijn omringd door korte broekjes en onthullende bikini’s. Afgetrainde en zongebruinde lichamen zijn overal en tja, dat wil weleens onzekerheid of jaloezie opwekken.

Maar we moeten niet vergeten dat iedereen imperfecties heeftJa, zelfs die mensen die het allemaal voor elkaar lijken te hebben. Als niet op fysiek vlak, dan misschien wel mentaal, sociaal, relationeel, professioneel, seksueel…

Je snapt ‘m: iedereen heeft wel wat.

“Everybody is a summer body!”

Jij bent mooi zoals je bent en verdient het om je zelfverzekerd en op je gemak te voelen. Of dat nu in een lekkere trainingsbroek op de bank is, of in een mooie bikini op het strand.

Tegelijkertijd...

Wie wil er nou niet lekker in hun vel zitten? Zeg nou zelf: fit en energiek zijn is toch heerlijk!

Ben je intrinsiek gemotiveerd om aan jezelf te werken, dan is dat is hartstikke goed. Gezond leven is iets om naar te streven en dat willen we absoluut niet bagatelliseren.

Ben jij klaar om je leven positief te veranderen, lees dan vooral door!

Stap 1: Reflecteren 🤔

Hoe word je zomerfit en behoud je die sexy summer body, zelfs wanneer de temperaturen onvermijdelijk dalen en je in die vervelende winterdip terechtkomt?

Het zit ‘m in je lifestyle; je dagelijkse gewoontes, routines en rituelen. Door goed voor jezelf te zorgen kun je jouw energie en fitheid behouden, ongeacht het seizoen!

Reflecteer eens op de volgende punten:

 1. Regelmatige lichaamsbeweging: Heb je een gebalanceerde fitnessroutine met cardio, krachttraining en rek- en strekoefeningen?
 2. Gezonde voeding en hydratatie: Heb je een gevarieerd dieet rijk aan groenten, fruit, eiwitten en gezonde vetten, en drink je voldoende water?
 3. Kwaliteitsrust en herstel: Krijg je genoeg slaap en rust om fysiek en mentaal te herstellen, en doe je aan stressmanagement en ontspanning?
 4. Consistentie en discipline: Stel je realistische gezondheidsdoelen, houd je jezelf gemotiveerd met een leuke, gevarieerde routine en geef je niet zomaar op?
 5. Mentale gezondheid en zelfzorg: Doe je aan zelfzorg met meditatie, mindfulness en breng je genoeg tijd door met de mensen die je liefhebt?

“Het zijn de kleine, dagelijkse inspanningen die het verschil maken.”

Waarschijnlijk heb je je weleens met elk van deze vijf gezondheidsaspecten beziggehouden, maar zijn er inmiddels een aantal versloft.

Dat is niet helemaal gek, gezien de vele verantwoordelijkheden die we tegenwoordig moeten jongleren. Vooral in combinatie met de constante stroom dopamine die we van social media krijgen, is het geen wonder dat we in een vicieuze cirkel belanden.

Herkenbaar? Dit is je wake-up call. Geen zorgen, het probleem erkennen is de eerste stap 😉

Stap 2: Plannen 📝

Oké, er zijn bepaalde gebreken in je levensstijl. Wat nu?

De volgende stap is bepalen welke veranderingen je wil zien, in jezelf en in je dagelijks leven. Hoe wil je dat jij veranderd bent over een jaar? En wat weerhoudt je daarvan?

Klinken je doelen te ambitieus? Geeft niks. Een doel is er namelijk enkel om jou richting en ambitie te geven. Waar het écht om draait zijn de stappen die je zet; de reis ernaartoe!

Breek je doelen daarom op in kleine en concrete stappen waar je direct mee aan de slag kunt. Leg je de lat te hoog, dan is het niet vreemd dat je motivatie kwijtraakt.

“Beginnen is het halve werk. Uitstel zorgt juist dat je in oude patronen blijft hangen!”

summer body tips

Stap 3: Actie 🌱

Geen zorgen, je hoeft echt niet 24/7 in de gym te staan. Er zijn tal van manieren om sportief bezig te zijn en zelfs tegelijkertijd van het zomerweer te genieten!

Leuke buitenactiviteiten

Werk je gerust in ’t zweet, maar zorg dat je de zonnebrand niet vergeet 💦

 • Yoga in het park
 • Baantjes trekken in het zwembad
 • Mountainbiken door het bos
 • Tennissen

Samen of groepsactiviteiten

Het werkt vaak motiverender om met een vriend of vriendin samen te gaan. Spreek bijvoorbeeld twee dagen in de week af voor:

 • Zumba- of danslessen
 • Bootcamp
 • Klimmen
 • Strandvolleybal

Sporten bij slecht weer

Binnen blijven betekent niet dat je hoeft stil te zitten! Geniet van deze activiteiten om fit te blijven, zelfs als de zon uit het zicht is:

 • Indoor zwemmen
 • Fitness (in de gym of thuis)
 • Bowlen
 • Trampoline springen
 • Squashen
 • Pilates

Leuk en sportief

Wat variatie in je fitnessroutine? Probeer eens:

 • Paaldansen
 • Kickboksen
 • Rolschaatsen
 • (Indoor) skiën of snowboarden
 • CrossFit
 • Hiken

Nog een paar tips...

Belangrijk: wees je eigen beste vriend/vriendin en geloof in jezelf. Laat negatieve gedachten los, vier je successen en gun jezelf een beloning wanneer je die verdient.

Het werk is vaak makkelijker gezegd dan gedaan. Maak dus geen loze beloftes (ook niet aan jezelf) en laat in plaats daarvan je daden voor je spreken.

“Cliché maar waar: het gaat om de reis, niet de bestemming!”

Mocht je na een tijdje gaan twijfelen of je nog wel op het goede pad zit, doorloop de stappen dan nog eens en maak zo nodig aanpassingen.

Veel succes en vooral plezier!

Heb jij nog handige tips om fit te blijven?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Gerelateerde berichten

2.105 keer bekeken

Geschreven door

Je kunt er niet meer omheen tegenwoordig: Singles’ Day. Elk jaar op 11 november wordt deze dag gevierd. Een beetje extra aandacht is altijd fijn, dus wij geven je tips hoe je jezelf op deze dag kunt verwennen! Wat is Singles’ Day? Singles’ Day is een…
2.105 keer bekeken