Ontdek Mount Clitoris met EasyToys HIER!

1.574 keer bekeken

Maakt submissive zijn jou een slechte feminist?

26 december 2019,

geschreven door

Feministen staan voor gelijkheid op alle vlakken in onze maatschappij. Denk hierbij aan politieke en economische gelijkenis, maar hoe zit dit eigenlijk in de slaapkamer? Je zou denken dat een doorgewinterde feminist heel dominant is in in de slaapkamer, maar dat is echter niet altijd het geval!

Sommige hedendaagse feministen geven de voorkeur aan een man die haar in de slaapkamer aanpakt en domineert. De BDSM-rol die je aanneemt hangt geheel van jezelf af, maar het komt steeds vaker voor dat (feministische) vrouwen in hogere functies graag onderdanig zijn. Maar maakt dit jou juist een slechte feminist of zit hier meer achter?

Feministen gaan voor wederzijds respect

Hier komt natuurlijk een vraag naar boven: kun je jezelf nog wel een feminist noemen als je geniet van een degradatie in de slaapkamer tijdens en BDSM-spel? Volgens veel feministen staat het traditionele BDSM-spel van Dominant en onderdanig, haaks tegenover alles waar een feminist voor staat. Het versterkt namelijk de dominante rol van mannen in de slaapkamer, maar ook daarbuiten. Het zou een vermomming zijn voor het seksueel afdwingen van vrouwen, in dit geval feministische vrouwen.

“Het slaan, bijten en dirty talk geeft macht en getuigt van wederzijds respect.”

Met andere woorden, het zou vrouwen zijn aangeleerd om te genieten van het onderdanig zijn. Daarnaast zou dit ook verwacht worden tijdens het BDSM-spel. In de praktijk blijkt dat juist niet zo te zijn. Vrouwen ontvangen juist graag de respect die er is tijdens het BDSM-spel! Het slaan, bijten en dirty talk geeft macht en wederzijds respect.

Ook staat het onderdanig zijn in bed niet gelijk aan het onderdanig zijn in het dagelijks leven. Alles draait om respect en communicatie tijdens BDSM en dit is precies waarom feministische vrouwen graag toetreden in dit spel. Je kunt je dus wel zeker een feminist blijven noemen als je de submissive rol aanneemt in de slaapkamer.

Waarom grijpt de feminist niet naar de rol van Dominant?

Macht kan voor sommigen niet altijd comfortabel zijn, vooral in de slaapkamer. Is dat de reden waarom feministen zich graag overgeven en daar de interesse ligt? Het schijnt zo te zijn dat het voor een evenwicht zorgt in de vrouw, omdat ze zich laat behandelen op een manier waarop ze zich nooit buiten de slaapkamer zou laten behandelen.

“Macht hebben in de slaapkamer voelt voor sommigen niet heel comfortabel.”

Daarnaast is het intens, opwindend en kan ze de controle gedeeltelijk opgeven. Als submissive zal je altijd een groot deel van de controle behouden, want jij geeft de grenzen aan en kan op elk moment het BDSM-spel beëindigen. In feite ben je als onderdanig persoon eigenlijk machtiger in bed, omdat jij de baas bent en er geen dingen met je gedaan worden maar juist voor je.


Ja, onderdanig zijn is en blijft een fantasie van vele mensen. Een fantasie die tijdens rollenspellen tot uiting kan komen, bijvoorbeeld in de slaapkamer. Voor de meeste mensen is de slaapkamer namelijk een speciale en veilige plek om je fantasieën uit te spreken en te beoefenen. We mogen vrouwen die een onderdanige rol aannemen in de slaapkamer daarom ook zeker niet wegcijferen of wegzetten als slechte feminist.
Zou jij jezelf een slechte feminist vinden als je submissive zou zijn?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Gerelateerde berichten

2.042 keer bekeken

Geschreven door

De nieuwste Star Wars film, ‘The Last Jedi’, is sinds afgelopen woensdag in de Nederlandse bioscopen te zien. Vlak voor het uitkomen van de film was de hype zo groot dat deze bijna letterlijk in de ruimte gevoeld kon worden. Het leuke van hypes i…
2.042 keer bekeken