Ontdek Mount Clitoris met EasyToys HIER!

4.320 keer bekeken

Kende jij déze seksfeitjes uit de oudheid al!?

8 januari 2018,

geschreven door

Seks is iets van alle tijden. In de Romeinse, Griekse en andere oudheden kon het er soms behoorlijk wild aan toegaan. Totaal anders dan wij in onze moderne Westerse cultuur gewend zijn. Benieuwd naar hoe pervers ze in de oudheid waren? Lees gauw verder!

1. Verkrachting door dieren

Het Romeinse amfitheater staat bekend om haar spektakels. Bloedvergieten, stervende slaven voor een joelend publiek: de Romeinen waren dol op drama. Zo kwam het ook voor dat iemand in een overvol Colosseum verkracht werd door een dier.

Extra feitje: het bekende mythologische figuur Minotaurus is ontstaan uit de liefde tussen een vrouw en een stier, die samen gepassioneerde seks hadden.

2. Anticonceptie

In de oudheid was de geboorte van een kindje een ware horror vol gevaar, dat graag werd vermeden. Vrouwen zochten daarom naar een manier om seks te kunnen hebben, zonder het risico te lopen om 9 maanden later te sterven. De oude Egyptenaren gebruikten al rond 1800 voor Christus een recept als anticonceptie. De ingrediënten? Krokodillenmest, gemengd met honing en zout. Dit fijne mixje werd over de baarmoedermond gesmeerd. Een zeer vroege versie van een zaaddodend middel dus 😉

De Grieken en Romeinen bedachten iets anders. Silphium was een geneeskrachtig kruid, dat lijkt op venkel. Het werd voor veel kwaaltjes en recepten gebruikt. Zo ook als anticonceptie. Echter, ze waren zó dol op dit goedje, dat het kruid op den duur is uitgestorven.

3. Bordeel life

Prostitutie was vroeger iets om je voor te schamen. Als het al niet illegaal was! De Romeinen (ja, wéér die Romeinen ;)) hadden daar lak aan en dachten daar totaal anders over. Zij bouwden hun bedrijvige pleinen vol met bordelen, is gebleken uit de ruïnes van Pompeii.

In Babylon ging het er een tandje heftiger aan toe. Iedere vrouw moest minstens één keer in haar leven de tempel van Ishtar betreden en als prostituee dienen. Geïnteresseerde mannen mochten ze niet weigeren.

4. Pedofilie in Athene

De beroemde filosoof Socrates deed het met jongetjes. En dat was doodnormaal! In de 5e eeuw voor Christus was het in Athene gebruikelijk dat een oudere man, de Erastes, jongere jongens versierde met onder andere cadeautjes. Deze jongens werden de Eramenos genoemd. Voor zowel de man als de jongen leverde het veel voordelen op: de man krijgt seks en de jongen een beschermheer die hem de weg leidt in de maatschappij. Wanneer baardgroei ontstond bij een jongen, werd deze jongen als Eramenos verstoten.

5. Antieke sex toys

In 2005 deden Duitse archeologen een unieke ontdekking. Een ruim 20 centimeter steenharde staak. Onderzoekers zijn het er over eens: dit is een 28.000 jaar oude fallus die als dildo diende! Helemaal bijzonder is de vondst van een levensgrote dildo niet. Al eerder zijn dildo’s van dergelijk formaat ontdekt. Zelfs van hout! Die oudjes hadden dus niet zoveel angst voor splinters 😉

Dat dildo’s en andere seksspeeltjes destijds populair waren, blijkt wel uit een toneelstuk uit het oude Griekenland. In dit stuk gingen de vrouwen in een heuze ‘seks-staking’, om zo een einde aan de oorlog te maken. De reden? Deze oorlog verstoorde de handel in dildo’s.

Bron: Michael Latz via Getty Images

6. Victorian’s gone mad

Het Victoriaans tijdperk onder het bewind van Queen Victoria, lijkt een strenge en stijve bedoening te zijn geweest. Niet is minder waar! Lusten werden amper onderdrukt en dit resulteerde in prostitutie, homoseksuele orgies en SOA’s. Literatuur uit die tijd beschrijft taferelen van gewelddadige verkrachtingen en incest. De stijfheid van die tijd was slechts een masker. Achter gesloten deuren deed iedereen het namelijk! Ook de Queen herself. Die schijnt een jongere minnaar aan de haak geslagen te hebben waar ze net zulke vieze dingetjes mee deed als de praktijken in een gemiddelde Thaise sex club.

7. “Doe niet zo hysterisch!”

Hysterie was vroeger een ‘ziekte’ onder vrouwen met een bijzonder breed scala aan symptomen. Zo’n beetje ieder ziektebeeld was te wijten aan hysterie, maar het werd met name gezien als een gebrek aan emotionele controle. En de oorzaak? Een wandelende baarmoeder door het vrouwelijk lichaam!
Vroeger werd de baarmoeder gezien als een dier dat onheil veroorzaakte, waar het ook zich in het lichaam mag bevinden.

Feitje: het operatief verwijderen van de baarmoeder wordt hedendaags een hysterectomie genoemd. Dit is vernoemd naar het verwijderen van de baarmoeder wanneer een vrouw langere tijd niet zwanger was. Dit zou namelijk leiden tot – hoe raad je het – hysterie!

8. De Concubines

De gemiddelde Chinese keizer had gebruikelijk zo’n 3000 maîtresses, ook wel concubines genoemd. Ieder meisje moest de keizer dienen en om dit goed in te plannen waren er heuse secretarissen die alles documenteerden. De beste man moet haast wel een overvol (seks) programma hebben gehad…

Filmtip: Op deze historische taferelen is de Zuid-Koreaanse erotisch getinte film The Concubine uit 2012 gebaseerd.

9. Christelijke Broeders

Middeleeuwse Broeders geloofden in rechtstreekse communicatie met God. Daar was wel een bepaald soort ‘energie’ voor nodig. Er werden naakte ceremonies gehouden en het gebed werd bereikt via orgies. Deze losbollige Broeders werden door de kerk als een ware bedreiging beschouwd. Iedereen die verdacht werd van ‘Broederschap’ werd geëxecuteerd. En dat ging vrij gemakkelijk: je kon al bij het krijgen van een erectie de inquisitie op de stoep hebben staan.

10. Vruchtbaar Egypte

In de Egyptische oudheid was het gebruikelijk om te trouwen met een broer of zus om het Koninklijk bloed in de familie te houden. Bekend is het verhaal van het huwelijk tussen broer en zus Osiris en Isis. Osiris werd echter vermoord door broer Set. Vrouw/zuslief probeerde het lichaam nog te redden, maar was niet in staat zijn penis veilig te stellen. Deze werd opgegeten door een krokodil uit de Nijl. De Nijl was dus een Goddelijke penis rijker en werd vanaf dat moment behoorlijk vruchtbaar.

Wat vind jij van de perverse praktijken uit de oudheid? Laat het ons weten in een reactie hieronder!

3 reacties

  1. Helaas kwam na het sensuele tijdperk, met centraal een overvloed aan bordelen, van de Romijnen het christen-dom. Die laatste lettergreep verwijst naar de echt gestoorde manier waarop in deze filosofie seksueel verkeer werd gebruikt om de (goed)gelovige mensen te knechten, te manipuleren en zelfs te exploiteren. De leiding van deze organisatie bleek en blijkt erg geinspireerd door de oude Grieken.

  2. wow wat heftig, ben nu toch wel heel erg blij dat ik gewoon in nederland woon in 2018 hahaha we hebben het zo slecht nog niet geloof ik

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Gerelateerde berichten

3.062 keer bekeken

Geschreven door

Oké, oké. Seks is nou eenmaal erg goed voor je! Het geeft je immuunsysteem een boost, het werkt als een natuurlijke pijnstiller en kan stress verminderen. Maar een tijdje geen seks hebben, al dan niet gewenst, is niet per definitie dan verkeerd. St…
3.062 keer bekeken