NIEUW: Kama Sutra Pocket! De lekkerste standjes voor thuis en onderweg 🔥

1.910 keer bekeken

QUIZ: Hoeveel weet jij over glijmiddel?

25 oktober 2019,

geschreven door

Seks wordt comfortabeler met een beetje glijmiddel! Daarnaast helpt het ook droogte en een pijnlijke wrijving tijdens de penetratie tegen te gaan. Aangezien bijna iedereen weleens een keer glijmiddel gebruikt, zijn we erg benieuwd naar jullie deskundigheid op dit gebied. Beantwoord onderstaande vragen en ontdek of jij je smeerseltje goed gebruikt! 

Een siliconen seksspeeltje kan niet gecombineerd worden met...

Een glijmiddel op siliconen basis kan niet worden gecombineerd met een seksspeeltje van siliconen. Het glijmiddel kan dan het materiaal van je seksspeeltje aantasten.

Onder de douche gebruik je...

Een glijmiddel op waterbasis wordt snel weggespoeld door het water wanneer je onder de douche staat. Als je samen intiem wilt worden in de douche, kan het beste een glijmiddel op siliconenbasis gebruikt worden. Hiermee behoudt je langer een glad en soepel gevoel, doordat het glijmiddel niet oplost in water.

Kan je glijmiddel oplikken?

Ja, alle soorten glijmiddel kan je in principe oplikken. Al is een glijmiddel van siliconen misschien niet aan te raden door de dikkere viscositeit. Voor orale seks is een glijmiddel met een smaakje een betere keuze.

Welk glijmiddel is niet veilig met condooms te gebruiken?

Olie beschadigt het latex materiaal van het condoom en kan het zelfs laten smelten. Kijk ook uit met massage oliën. Deze wil je geen contact laten maken met je condoom. Een glijmiddel op oliebasis kan wel gebruikt worden in combinatie met condooms gemaakt van polyurethaan.

Voor langdurige gladheid kan het best gekozen worden voor...

Een glijmiddel op siliconenbasis is dikker en wordt niet door de huid opgenomen.

Heb je met glijmiddel minder kans om een soa over te dragen?

Met een glijmiddel heb je minder kans om een soa over te dragen. Door een glijmiddel te gebruiken, verminder je de kans op wondjes door teveel wrijving tijdens de penetratie. Wondjes maken het overdragen van een eventuele soa eenvoudiger.

Kan je glijmiddel gebruiken wanneer je zwanger wilt worden?

Wanneer je zwanger wilt worden, is het niet verstandig om glijmiddel te gebruiken. Veel glijmiddelen bevatten namelijk zaaddodende middelen of hebben een andere chemische samenstelling die schadelijk is voor het zaad.


Hoeveel vragen had jij goed? Deel het met ons in een reactie!

1 Response

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Gerelateerde berichten

3.564 keer bekeken

Geschreven door

Hebben jij en je partner weleens een rollenspel uitgeprobeerd, lees je onze blog regelmatig, of ben jij gewoon een echte kinkster? Dan weet je vast al het een en ander over BDSM. Kijk hoe je kennis ervoor staat en doe de BDSM-kennisquiz! ) .elementor-divider-separator{width:100%;min-height:var(--divider-pattern-height);-webkit-mask-size:var(--divider-pattern-size) 100%;mask-size:var(--divider-pattern-size) 100%;-webkit-mask-repeat:var(--divider-pattern-repeat);mask-repeat:var(--divider-pattern-repeat);background-color:var(--divider-color);-webkit-mask-image:var(--divider-pattern-url);mask-image:var(--divider-pattern-url)}.elementor-widget-divider--no-spacing{--divider-pattern-size:auto}.elementor-widget-divider--bg-round{--divider-pattern-repeat:round}.rtl .elementor-widget-divider .elementor-divider__text{direction:rtl}.e-con-inner>.elementor-widget-divider,.e-con>.elementor-widget-divider{width:var(--container-widget-width,100%);--flex-grow:var(--container-widget-flex-grow)}