Ontdek Mount Clitoris met EasyToys HIER!

1.620 keer bekeken

QUIZ: Condoom kennisquiz

25 juni 2019,

geschreven door

Het condoom; we doen het met en we doen het zonder, maar het blijft onze absolute favoriet qua anticonceptie! Waar men het vroeger deed met dierenhuiden en gebreide sokjes, zijn we nu allemaal bekend met het gebruik van een rubbertje. En de kennis hierover? Weet jij alles over het rubbertje en het gebruik hiervan?

Voorkomt het dragen van een condoom schaamluis?

Giphy

Het dragen van een condoom beschermt je niet voor schaamluis. Het biedt trouwens ook geen bescherming tegen een soa zoals genitale herpes of genitale wratten!

Is een condoom 100% te vertrouwen?

Giphy

Bij correct gebruik is het condoom maar zo'n 95% betrouwbaar! Daarnaast is er niet altijd sprake van perfect gebruik, een condoom kan scheuren of afglijden. Gebruik trouwens ook altijd genoeg glijmiddel 😉

Hebben alle condooms een reservoir?

Giphy

Veel condooms hebben een reservoir, maar niet allemaal! Let daarom goed op bij de aanschaf van een condoom.

Een condoom kun je het beste bewaren in...

Giphy

Het is fijn om altijd en overal condooms bij je te hebben, maar een condoom kan sneller en makkelijker beschadigen als je deze bewaard in een portemonnee of broekzak. Bewaar ze daarom in een lade of kast waar ze niet te veel zonlicht krijgen!

Zijn condooms de enige methode die jou beschermen tegen soa's?

Giphy

Het klopt dat condooms het enige anticonceptiemiddel is dat je beschermt tegen een eventuele soa. Doordat het de laag is tussen de geslachtsdelen is de overdracht vrij klein! De eventuele kans op scheuren van het condoom voorkom je overigens wel door het gebruik van genoeg glijmiddel.

Breng je een vrouwencondoom ook aan over de penis?

Giphy

Een vrouwencondoom breng je niet aan op de penis, maar je brengt deze vaginaal in! Dit kan zelfs al enkele uren voor de seks. Op deze manier hoef je het voorspel niet te onderbreken om een condoom om te doen.

Hoe lang mag je een condoom dragen?

Giphy

Het wordt aangeraden om een condoom maximaal een half uur te gebruiken en te dragen. Dit omdat het materiaal bij elke stoot wordt aangetast en de kans op scheuren wordt vergroot.


Hoe staat het met jouw kennis over het hoesje? Laat ons je uitslag weten in een reactie!

2 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Gerelateerde berichten

3.336 keer bekeken

Geschreven door

Dames, dit is er vooral eentje voor jullie! Een vibrator vandaag de dag kan meer dan alleen trillen. Een luchtdruk vibrator bijvoorbeeld, stimuleert de clitoris door middel van luchtdrukgolven. Wij zijn erg benieuwd hoeveel jullie over deze populaire…
3.336 keer bekeken
5.563 keer bekeken

Geschreven door

Vibrators; elke zichzelf respecterende vrouw heeft er tegenwoordig wel eentje in haar nachtkastje of onder haar bed liggen. Dat ding aanzetten lukt natuurlijk wel, maar hoe ver reikt jouw kennis verder over dit trillende speelgoed? Kijk snel hoeveel…
5.563 keer bekeken
3.261 keer bekeken

Geschreven door

Jaaaa, het is weer tijd voor een leuke quiz! Is dat gepronk van jou of je vrienden eigenlijk wel terecht als het gaat over de seks conditie? We hebben allemaal wel een ideaalbeeld van seks in ons hoofd, maar dit gaat dan vaak om de handelingen en nie…
3.261 keer bekeken