Time for Toys! Vind jouw summer sexentials! 💦☀

5.581 keer bekeken

Op bezoek bij Loversland: ervaring van een beurs-beginner!

3 oktober 2019,

geschreven door

In samenwerking met EasyToys bracht Linda een bezoek aan Bobbi Eden’s erotiekbeurs Loversland. Wil je graag weten wie en wat je allemaal kan tegenkomen op zo’n beurs? En wat je allemaal kan verwachten? Je leest het allemaal in Linda’s verslag!

Zo heb ik Loversland 2019 ervaren!

“Wil je naar Loversland om daarover te schrijven?”, vroeg mijn opdrachtgever me. Goede vraag, wilde ik dat? Ooit, in mijn studententijd, ben ik al eens naar een erotische beurs geweest met een vriendin. We studeerden samen Journalistiek en vonden de Extravaganza beurs een perfecte gelegenheid om ons verplichte sfeerverslag te schrijven. Heel spectaculair vonden we het niet: als 21-jarige voelde ik me er niet echt op mijn gemak en we liepen dan ook vooral lachend door de hallen. Maar zou dat nu anders zijn, als 35-jarige moeder? En wat nou als ik de buren tegen zou komen?

“Loop ik straks tussen de schaars geklede mensen, of ziet iedereen eruit zoals ik?”

Uiteindelijk stemde ik vrij snel toe, want ja, waarom ook niet? Ik was benieuwd of Loversland heel anders zou zijn dan Extravaganza en ook of ik me er nu minder opgelaten zou voelen. Bovendien was ik nieuwsgierig: wat voor soort mensen lopen er rond op zo’n erotische beurs? Loop ik straks tussen de schaars geklede mensen in lak en latex, of ziet iedereen eruit zoals ik? Ik was klaar voor een nieuwe ervaring!

Loversland in de Ijsselhallen in Zwolle

Bobbi Eden’s Loversland heeft twee edities in 2019: in februari kon je in de Brabanthallen in Den Bosch de beurs bezoeken en afgelopen weekend was het de beurt aan Zwolle. Mijn woonplaats, dus mij wel bekend. Sterker nog; de Extravaganza beurs die ik bezocht was hier ook, net als kerstgala’s, snuffelmarkten en jaren negentig feestjes waar ik elk jaar kom. Een veelzijdige locatie dus, voor Loversland aangekleed in het zwart en met gedimde lichten.

Omdat er een looproute is gemaakt met hekken bekleed met zwarte doeken, hoef je niet te kiezen waar je als eerste heen wilt. Je loopt gewoon de route en komt dan langs alle stands. Tegenover de stands hangen op de hekken promotieposters, zodat je ook als het druk is weet wat je kunt zien en kopen. Er zijn heel wat stands: in het programmaboekje staan er vijftig vermeld, plus elf activiteiten.

Wat kan je doen op Loversland?

Erotische activiteiten

Je kan aan verschillende activiteiten deelnemen, zoals het Erotisch Doolhof, de rodeo Kinky Willy of een bezoek brengen aan een 3D bios voor stellen. Er is een speciale ladies club met strippende mannen, maar ook mannen kunnen hun hart ophalen in de men’s club. Fetisjisten kunnen terecht in het Fetish Café, voor swingers is er het Swingers Café. Voor al deze onderdelen betaal je extra: de glory holes kosten bijvoorbeeld tien euro per single of tien euro per stel. Op de populairdere en duurdere zaterdagavond betaal je voor het Fetish Café 25 euro per stel, bovenop de entree van 25 euro per persoon.

“Voor alle extra activiteiten betaal je extra.”

Workshops

Deze editie kan je drie verschillende workshops volgen, in de daarvoor afgezette ruimten:

  • Piemel pimpen: met een penis van gips die je na afloop mee mag nemen;
  • De pefecte handjob: hoe trek je een man het lekkerst af?
  • Aan de slag met BDSM: voor iedereen die wil beginnen met BDSM of net is begonnen.

Shows op het hoofdpodium

Loversland heeft diverse podia. In een wat kille zaal bevindt zich het hoofdpodium. Daar zie ik de vrouwelijke stripper Nicky Gold, die een leuke show weggeeft. De Franse mannelijke stripper Christiano volgt, die speelt alsof hij in het Amerikaanse leger zit. De sarcastische act van de presentator die de boel aan elkaar kletst spreekt mij totaal niet aan: ik vind hem respectloos en het is net alsof hij zich zo ongemakkelijk voelt dat hij zich maar gedraagt als een puber. Tot slot wordt er een portret van Bobbi geschilderd door de Australische performancekunstenaar Pricasso, die schildert met zijn blote piemel.

Shows op het SM-podium

Op het SM-podium wordt een dame in een kort, strak jurkje steeds opnieuw vastgebonden door haar Dominant. Ik heb het vermoeden dat het doel van de show is dat hij allerlei verschillende knooptechnieken laat zien met bondage touw. Naast dit podium ligt een naakte man op zijn buik op een soort tafel die je ook bij dokters en tatoeëerders ziet. Er zit een dame in een verpleegsterspakje naast en ze bewerkt hem met een mes, maar het is niet goed te zien wat ze exact doet. Er loopt ook continu een fotograaf omheen, dus daardoor wordt het zicht extra beperkt.

Shows op het Burlesque podium

De burlesque show spreekt mij het meest aan. Als ik er vlak na binnenkomst langsloop is het niet duidelijk of en wanneer er een show is, maar op de terugweg zie ik een briefje, waarop staat dat er vijf minuten later een show begint. Er zijn verschillende optredens van dezelfde dames: ze wisselen elkaar af en doen verschillende acts. De eerste vind ik niet zo leuk, maar de tweede is super verleidelijk en dan ook direct het hoogtepunt van mijn avond. Ik vind het jammer dat er geen informatie bekend is over wie deze dames zijn. Zowel op de website als in de app of zelfs op de beurs zelf is niet te vinden wie er optreden en wanneer je welke show kunt zien.

Stands

Tot slot zijn er dan nog de eerder genoemde stands. Natuurlijk kun je hier sextoys kopen. Er zijn verschillende aanbieders, waaronder Bobbi’s eigen online shop. Door mijn werk heb ik het gevoel dat ik de meeste speeltjes wel ken. Vooral in het begin van de looproute is alles nog heel kalmpjes. Sterker nog: de eerste stand bij binnenkomst verkoopt tassen. Naast tassen kun je op Loversland hoge hakken, korsetten, sexy lingerie, roleplay kostuums, BDSM-kleding en -attributen, lakleren lakens en allerlei libido-opwekkers kopen.

Handig! Op Loversland kan je kleding passen en seksspeeltjes waar je geïnteresseerd in bent aanraken voordat je overgaat tot aankoop.

Ik heb het gevoel dat alles op de route voorbij het hoofdpodium al snel een stukje extremer wordt, zoals stands met animal-play attributen en SM-producten voor de ervaren kinksters.

Wie gaat er naar een erotische beurs?

Werkelijk iedereen. Zelfs de Glory Holes worden door jan en alleman bezocht. Ik zie bijvoorbeeld een bejaard echtpaar naar binnen lopen en ik kan alleen maar denken: zij hebben meer lef dan ik. Natuurlijk zijn er ook stellen in korte rokjes en strakke, sexy kleding, maar veel minder dan verwacht. De meeste mensen zien eruit zoals ik: in hun dagelijkse kloffie. Het enige ‘extreme’ wat ik zie is een dame in een transparante body en op hoge hakken. Waarbij ik ook weer denk: zij heeft meer lef dan ik heb.

Naast veel stelletjes zie ik verschillende vriendinnengroepen. Single mannen zijn er ook, maar ik kom geen vrouwen tegen die in hun eentje zijn gekomen. Niet dat dat niet kan: ik loop er tenslotte zelf ook in mijn eentje rond.

Loversland ervaring: ga ik nog eens terug?

Niet per se. Ik vind de entree van twintig euro te duur om een paar shows te bekijken. Tegen een echte burlesque show zeg ik trouwens geen nee. Dat lijkt me erg leuk. Maar sextoys bestel ik net zo lief online en de betaalde activiteiten spreken mij persoonlijk niet aan. Is dat wel het geval, dan begrijp ik heel goed dat je zo’n beurs bezoekt. Het is een spannende en laagdrempelige manier om andere mensen te ontmoeten die naar hetzelfde op zoek zijn als jij. Voel ik me hier op mijn gemak? Ja, een stuk meer dan de eerste keer dat ik een dergelijke erotiekbeurs bezocht.

Ben jij wel eens op Loversland of een andere erotiekbeurs geweest?

1 reactie

  1. Hi ja en ik vond het net als je naar een hoer gaat en dan uitgemolken word om voor alles dus exstra te gaan betalen .
    Dat staan nml niet op hun website vermeld in hun reclame mailtjes vooraf .
    Nee daar kom je dus pas achter als je al binnen bent.
    Voor ons dus 1 mallig niet weer.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Gerelateerde berichten

Geschreven door

Circus of Books is een Netflix documentaire die onlangs verscheen op het online platform. Een beladen onderwerp, welke zeer interessant is voor de betrokkenen, maar ook echt voor degenen aan de andere kant van het scherm. Het is een verhaal met diepg…
690 keer bekeken