Shop de OUTLET voor speeltjes met hoge korting!

3.485 keer bekeken

No Bra Day! De voor- en nadelen van geen bh dragen

13 oktober 2021,

geschreven door

Het is vandaag No Bra Day! Dus dat leek ons een ideale dag om even stil te staan bij de voor- en nadelen van het dragen van een bh. Natuurlijk mag het elke dag No Bra Day zijn als jij dat prettig vindt, maar vandaag kan iedereen even ervaren hoe het is om je borsten te laten luchten.

Voordelen

Vandaag is dus dé dag om jouw bh in de kast te laten liggen. Dus we beginnen uiteraard met de voordelen van een bh-loos bestaan.

#1 Free the boob

geen bh

Je komt thuis na een lange dag werken of studeren, je trekt je jas uit, je shirt en jawel, je bh. Dat gevoel is bijna onbeschrijfelijk! Hoe groot of klein je borsten ook zijn, zodra je ze bevrijdt uit hun kleine gevangenisjes voelt dit als een verademing! Je borsten niet in bh dragen voelt voor veel vrouwen lekker en vrij, maar als je hele grote borsten hebt of bijvoorbeeld op een bepaald moment in je cyclus zit kunnen wij ons voorstellen dat bh-loos gaan juist zorgt voor ongemak! Gevoelige borsten wil je het liefst strak opbergen zodat ze zo min mogelijk bewegen.

#2 Statement

Steeds meer vrouwen gaan bh-loos door het leven, want laten we eerlijk zijn; het dragen van een bh is niet altijd even comfortabel. Nou is het écht niet zo erg als ze je in de Tel-Sell reclames doen geloven… maar veel vrouwen doen het ook als een soort statement. “Vrouwen moeten bh’s dragen omdat het niet netjes is als ze dat niet doen”, “vrouwentepels mogen nooit getoond worden!” “Een vrouw zonder bh is ordinair en vraagt om aandacht”.

“Vrouwen moeten bh’s dragen omdat het niet netjes is als ze dat niet doen.”

Dit zijn dingen die bepaalde mensen (vaak mannen) denken. Maar waarom zouden vrouwentepels zo anders zijn dan mannentepels? Als een vrouw geen bh draagt en ze heeft het koud, ja dan kan je haar tepels misschien zien. Dat mensen (mannen) daardoor afgeleid kunnen zijn is toch niet het probleem van de vrouw? Op een hete zomerdag kan een bh echt wel vervelend zijn namelijk. Het zit strak en de bh drukt je borsten naar elkaar toe… Dat wordt dus gegarandeerd zweten daar! Het is juist op zulke dagen heerlijk om een los jurkje te dragen zonder bh zodat je de boel lekker kan laten luchten. Het niet dragen van een bh is geen schreeuw om aandacht, het is het vinden van comfort.

#3 Van bh’s gaan je borsten eerder hangen?!

Oké, dit punt noemen we wel, maar het is discutabel. Onderzoeksresultaten komen namelijk van een Franse studie waaraan 330 vrouwen 15 jaar meededen. Uit dit onderzoek bleek dat borsten 7 mm gelift werden bij vrouwen die geen bh droegen. Dit zou komen omdat het dragen van een bh ervoor zorgt dat jouw borsten lui worden en zelf niet meer hun best doen om stevig te blijven. Een bh zou het bindweefsel dus niet stimuleren om te blijven werken. Als je geen bh draagt zou je je borsten dus een soort van trainen!

#4 Betere doorbloeding

Best wel logisch. Een bh zit vrij strak. En nou is het ook nog zo dat een heel groot percentage van de vrouwen de verkeerde bh maat draagt. Sommige vrouwen dragen hun bh’s namelijk lekker strak omdat ze denken dat dit extra support geeft. Maar wat dit vooral geeft zijn striemen, afdrukken, een vervelend gevoel en het knelt je romp af met als gevolg een slechte doorbloeding.

geen bh

Nadelen

#1 Je mist support

Een bh houdt je borsten op hun plek en zorgt ervoor dat ze je niet in de weg zitten. Zeker als je een grote cupmaat hebt kan het vervelend zijn om zonder bh rond te lopen. Stel je voor dat jij geen bh draagt en een stukje moet sprinten naar de trein? Of snel de trap op moet rennen om op tijd bij die meeting te zijn. Zonder bh kan dat behoorlijk onprettig en zelfs pijnlijk aanvoelen!

#2 Je laat minder aan de verbeelding over

Als jij een los-vallende top of jurk draagt zonder bh, bestaat de kans dat een van je borsten (of allebei) een guest appearance maakt. Kiekeboe! Maar ook als alles netjes op zijn plek blijft zitten, geef je zonder bh letterlijk en figuurlijk meer van jezelf bloot. Als je er geen moeite mee hebt is dat natuurlijk niet erg, maar sommige vrouwen vinden het vervelend als anderen hun tepels kunnen zien door een shirt of trui heen. En als je onzeker bent over de vorm of grootte van je borsten kan je er bh-loos niks aan veranderen.

#3 Meer of minder

De juiste bh kan jou net dat beetje extra geven als jij op zoek bent naar wat meer volume of decolleté, en aan de andere kant kan een bh ervoor zorgen dat je borsten minder aandacht vragen of minder in de weg zitten als je dat wilt. Een bh biedt je dus bescherming, support en geeft jou de kans om je borsten wat aan te passen.

Draag jij vaker wel of geen bh en waarom? Laat het weten in de reacties!

3 reacties

  1. “Als een vrouw geen bh draagt en ze heeft het koud, ja dan kan je haar tepels misschien zien. Dat mensen (mannen) daardoor afgeleid kunnen zijn is toch niet het probleem van de vrouw?”

    Oke misschien moeten mannen dan maar geen onderbroek meer dragen, dat ding opgesloten hebben schijnt ook niet lekker te zitten. Als ze dan een erectie krijgen en dat ding recht omhoog door hun katoenen broek uitsteekt is dat toch niet hun probleem?

  2. Ik draag altijd een tshirt bh. Dit is lekker comfi, de beugel bh draag ik alleen bij speciale gelegenheden als een feestje ofzo waar je een mooi jurk aan heb.
    Kan me nog herrineren van vroeger dat mijn moeder en zus altijd zeiden als je geen bh draag krijg hang tieten. Het tegendeel is bewezen😏

  3. Ik draag vaak geen bh omdat het irritant is. Het zit niet lekker. De andere reden waarom ik het niet draag is omdat het een vorm geeft. Het geeft een vorm alsof je echt grote borsten hebt. Terwijl ik die vorm juist niet wil laten zien aan mannen. Net als billen. Ik wil niet dat de vorm van me billen gezien worden dus ook niet mijn borsten

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Gerelateerde berichten

Geschreven door

Beste Talitha, ik zou graag wat tips willen hebben over hoe ik mijn seksleven kan verbeteren. Ik ben een single man met een hoog libido en ben eigenlijk op zoek naar manieren om als vrijgezel van mijn seksleven te genieten, maar ik weet niet hoe ik d…
14.067 keer bekeken