It’s Pink Friday, baby! 15% EXTRA korting op alles* met code: PINK  🤩

2.312 keer bekeken

Waarom mannen af en toe hun orgasme faken

6 januari 2021,

geschreven door

Dat vrouwen af en toe eens een orgasme faken is algemeen bekend, maar wist je dat ook mannen dit wel eens doen? Hoewel mannen vaak een ‘natuurlijk bewijs’ aanleveren, is het voor hen nog steeds mogelijk om te liegen over het hoogtepunt. Hoe mannen dit kunstje flikken en vooral waarom ze dit doen, lees je in deze blog!

Hoeveel mannen faken wel eens een orgasme?

Een Amerikaanse studie uit 2010 heeft aangetoond dat zeker 25% van de mannen af en toe een orgasme faket. Volgens de studie was de voornaamste reden waarom mannen een hoogtepunt faken, de angst om hun partner te moeten teleurstellen. De mannen willen hun partner niet kwetsen en doen daarom net alsof ze wel zijn klaargekomen. De partner moet niet de indruk krijgen dat de man niet geniet en dat het aan haar ligt dat hij niet kan klaarkomen.

Bij vrouwen lag het percentage overigens aanzienlijk hoger. Meer dan 50% van de ondervraagde vrouwen gaf toe wel eens een orgasme gefaket te hebben.

Waarom faken mannen een orgasme?

Mannen worden nog vaak gezien als seksuele machines, die met een druk op de knop tot een orgasme kunnen komen en altijd zin in seks hebben. De realiteit is toch ietsjes anders. Vermoeidheid, stress, problemen met de erectie, schaamte of alcohol- en drugsgebruik kunnen bijvoorbeeld ten grondslag liggen aan een probleem met het orgasme. Ook kan het voorkomen dat de man simpelweg geen zin heeft in seks, maar er toch aan toegeeft om zijn partner te willen pleasen.

“Vermoeidheid, stress, problemen met de erectie, schaamte of alcohol- en drugsgebruik kunnen bijvoorbeeld ten grondslag liggen aan een probleem met het orgasme.”

Hoe faked een man een orgasme?

Het faken van een orgasme kan een lastige opgave zijn. Waar bij vrouwen een orgasme zich alleen lichamelijk uit, gaat het mannelijke orgasme gepaard met een zaadlozing. Met een condoom om wordt het alweer iets eenvoudiger. De man kan bijvoorbeeld het condoom snel afrollen en weggooien om te voorkomen dat zijn partner iets doorheeft.


Daarnaast kan sperma ook in de blaas van de man terechtkomen. Bij een retrograde zaadlozing sluit de blaashals zich niet volledig en kan het zaad ontsnappen naar de blaas. Hierdoor komt er weinig tot geen sperma uit de penis. Ook kan het voorkomen dat de man minder sperma produceert doordat hij kortgeleden nog is klaargekomen. Het volume blijft dan wat achter, waardoor de man dit eventueel ook als excuus kan opvoeren.

“Bij een retrograde zaadlozing sluit de blaashals zich niet volledig en kan het zaad ontsnappen naar de blaas. Hierdoor komt er weinig tot geen sperma uit de penis.”

Wanneer het een keer niet lukt om tot een orgasme te komen, is dit zeker niet iets om je voor te schamen. Misschien is het beter om gewoon aan te geven dat het niet lukt, dan je partner onnodig voor te liegen. Mocht je dit toch te moeilijk vinden, onthoud dan dat je niet de enige man bent die af en toe eens een keertje faked 😉

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Gerelateerde berichten

5.614 keer bekeken

Geschreven door

Soms word je wakker en denkt “What the hell heb ik gedroomd?!” In je dromen doe je op seksueel gebied dingen waar je in het echte leven niet aan moet denken. Maar maak je geen zorgen. De meeste van deze dromen hebben een duidelijke onderliggende bood…
5.614 keer bekeken