NIEUW: Kama Sutra Pocket! De lekkerste standjes voor thuis en onderweg 🔥

1.907 keer bekeken

Vaker poepen als je ongesteld bent? Dít is de reden!

17 juni 2019,

geschreven door

Het is weer die tijd van de maand: de menstruatie! De ene vrouw heeft er meer last van de andere, en sommigen zullen minder of zelfs helemaal niet meer ongesteld zijn, dankzij bepaalde anticonceptiemethoden. Toch zullen veel dames het met elkaar eens zijn: tijdens de menstruatie moet je vaker naar het toilet voor een grote boodschap! Altijd al willen weten waarom je vaker moet poepen als je ongesteld bent? Dít is de reden!

Vaker poepen als je ongesteld bent

De rol van prostaglandinen

Veel vrouwen zullen nu vast denken: ‘verhip, ik moet inderdáád vaker naar de wc als ik ongesteld ben!’ Dat kan kloppen, want tijdens de menstruatie komen er verschillende stofjes vrij, die daarvoor kunnen zorgen. Prostaglandinen is een groep hormonen dat een belangrijke rol hierbij speelt. Deze hormoon-groep zorgt er namelijk voor dat de baarmoeder gaat samentrekken, om het slijm en bloed eruit te kunnen krijgen.

Wist je dat… prostaglandinen de baarmoeder laten samentrekken, wat kan leiden tot vervelende menstruatiekrampen?

Maar soms komt dit hormoon vrij in de bloedbanen. Zo kan het bijvoorbeeld makkelijk terecht komen op andere plekken in je lichaam, zoals darmen. Daar doen de prostaglandinen vervolgens weer zijn werking: het zorgt voor samentrekking van het orgaan. Die samentrekkende darmen zorgen er dus voor dat je net wat vaker naar het toilet moet!

Weet wat je eet

Wil jij menstruatiekramp en het vaker moeten poepen tijdens de menstruatie graag beperken? Dan is het de moeite waard om je voeding wat aan te passen. Noten, zaden, bladgroenten, avocado, vis- en schaaldieren: voeg dit toe aan je dieet en je kampt misschien met minder menstruatiekwaaltjes. Laat gedurende de menstruatie zoveel mogelijk vlees en zuivel staan, want dat kan juist voor meer klachten zorgen.

Wist je dat… seks als je ongesteld bent en een orgasme kunnen zorgen voor minder ongesteldheidskwaaltjes?

De werking van progesteron

Niet alleen vrijkomende prostaglandinen zorgen voor een ‘laxerende’ werking. Ook het hormoon progesteron draagt een steentje bij. Progesteron leidt lichtelijk tot constipatie. Dit hormoon is vooral invloedrijk bij het behoud van een zwangerschap. Maar als een vrouw niet bevrucht raakt, daalt het juist tijdens de menstruatie. Een flinke daling van progesteron kan dan leiden tot een anti-constiperende werking. Oftewel: je zult vaker kunnen gaan poepen tijdens de menstruatie!

Merk jij tijdens de menstruatie ook op dat je vaker naar het toilet moet?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Gerelateerde berichten

Geschreven door

‘Het ruikt hier naar seks.’ Dit heb je vast wel eens eerder gehoord! Als je het zelf geroken hebt dan weet je dat het een lastige geur is om te beschrijven. Waar ruikt seks nog eigenlijk naar? En waar komt deze seks geur dan vandaan? We geven een…
4.685 keer bekeken
2.728 keer bekeken

Geschreven door

De ene clitoris vibrator is de andere niet! De Her Silicone Fun Tongue is een clitoris stimulator is uitgerust met een genopt tongetje die snel heen en weer kan bewegen. Dit vibrerende tongetje heeft nooit last van kramp of vermoeidheid en likt door…
2.728 keer bekeken