Shop de OUTLET voor speeltjes met hoge korting!

2.199 keer bekeken

5 signalen dat je beter voor jezelf moet zorgen

6 september 2021,

geschreven door

Vaak is het makkelijker om voor anderen te zorgen dan voor jezelf. We cijferen onszelf vaak weg en besteden al onze energie aan de mensen die we liefhebben. Maar denk alsjeblieft om jezelf. In dit artikel delen we 5 signalen die erop kunnen wijzen dat jij wat liever voor jezelf mag zijn.

Durf niks te doen

In dit artikel lees je 5 signalen die erop kunnen wijzen dat jij te veel stress ervaart en niet genoeg tijd neemt voor jezelf. Sommigen mensen kunnen prima niks doen, chillen en tijd nemen voor me-time. Maar voor andere mensen is dit heel erg moeilijk. En in veel gevallen hebben deze mensen niet eens door dat dit het geval is! Dit komt omdat ze maar doorgaan en doorgaan en niet luisteren naar de signalen van hun lichaam. Hard werken is een mooie eigenschap, maar onthoud: je werkt om te leven, je leeft niet om te werken. Het is dus oké om af en toe niks te doen en alleen maar aan jezelf te denken. Het is zelfs meer dan oké, het is essentieel!

“Hard werken is een mooie eigenschap, maar onthoud: je werkt om te leven, je leeft niet om te werken.”

#1 Niks doen bestaat niet in jouw wereld

Jij staat altijd ‘aan’. Jij moet altijd iets te doen hebben en als je even een momentje niks hebt voel jij je waarschijnlijk schuldig. Want het voelt of je je tijd zoveel beter kan besteden. Maar weet je wel dat rust nemen ontzettend belangrijk is? Die momentjes van ontspanning en helemaal niks doen heb je nodig om op te laden. Al voelt het of je ongelimiteerde energie hebt, zelfs een Duracell batterij is op een gegeven moment leeg.

#2 Je hebt moeite met slapen

Als jij na een lange dag je bed induikt ben je niet zomaar in dromenland. Je blijft uren malen. Wat had je vandaag beter kunnen doen? Waarom heb je dat zo aangepakt? Hoe zal het morgen gaan? Deze week wordt zo druk… Al deze vragen vliegen door je hoofd en je kan het maar niet naast je neer leggen. Zelfs als het écht tijd is om te ontspannen, kan jij dit niet. Dit is een teken van stress. Probeer te mediteren voor je gaat slapen om je hoofd leeg te maken of lees een boek. Zo kan je even verdwalen in de levens van een ander en hoef je niet na te denken over alles wat jij (denkt dat je) moet doen.

“Zelfs als het écht tijd is om te ontspannen, kan jij dit niet.”

#3 Eten doe je alleen omdat het moet

De laatste keer dat jij uitgebreid voor jezelf gekookt hebt? Geen idee. Een uitgebreide lunch heb je ook al tijden niet gehad. Als je wat eet is het eigenlijk altijd snel, tussendoor of onderweg.  Het is een terugkerend patroon, maar tijd nemen om te eten is tijd nemen voor jezelf en op de een of andere manier gun jij jezelf die tijd voor jezelf niet.

self care

#4 Je hebt vaker wel dan geen hoofdpijn

Hoofdpijn kan je hebben om verschillende redenen. Te weinig water, griep, een kater of: te veel stress. Als jij de bovenstaande punten herkent én vaak hoofdpijn hebt… Dan is de oorzaak van jouw hoofdpijn hoogstwaarschijnlijk stress. Oftewel een teken van jou lichaam dat jij het rustiger aan moet doen.

#5 Kort lontje

Was jij vroeger een knuffelbare puppy, maar omschrijven mensen jou nu eerder als een pittige tijger of een ijskonijn omdat je zo’n kort lontje hebt? Dan is dit ook een teken dat jij te veel hooi op je vork neemt. Waarschijnlijk heb jij zoveel dingen om te doen en om je zorgen over te maken dat alles wat jou niet helemaal aanstaat voelt als een enorme tegenslag. Niet gek, maar wel vervelend. Niet alleen voor jezelf, maar ook voor de mensen om jou heen. Probeer wat liever voor jezelf te zijn, want dan zal je dat ook zijn voor je omgeving.
Ben jij lief genoeg voor jezelf?

1 reactie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Gerelateerde berichten

3.226 keer bekeken

Geschreven door

Helaas kunnen we niet kiezen op wie we verliefd worden en soms komt het gewoon heel erg onhandig uit. Je wordt bijvoorbeeld verliefd op iemand die al bezet is, op iemand die geen interesse heeft in jou of op een collega! Dit laatste hoeft natuurlijk …
3.226 keer bekeken