door seksuoloog Eveline

Ik ben 25+ en nog maagd. Hoe vertel ik dat aan mijn partner?

8 juni 2022 door Eveline

Als jij wat ouder bent als je voor het eerst een relatie krijgt en nog nooit eerder seks hebt gehad, dan is dat absoluut niet raar en al helemaal niets om je voor te schamen. Iedereen legt in het leven een andere reis af en doet dat op z’n eigen tempo. 

Schaam je vooral niet

Iedereen maakt in z’n leven andere dingen mee, heeft een andere jeugd, andere ervaringen. Dus het kan heel goed zijn dat jij eerder nog geen ruimte had voor een relatie. Dat je er eerder nog niet aan toe was of er nog niet voor open stond. Of misschien ben je simpelweg nog niet eerder de juiste persoon tegengekomen. Niet iedereen vindt flirten of contact maken even gemakkelijk en niet iedereen voelt even snel een klik met een ander. Ik kan alleen maar zeggen: maak je vooral niet druk over het gemiddelde. Focus je vooral lekker op het nu en op de persoon die nu op je pad is gekomen en geniet ervan.

Maak het niet te groot

Misschien wil je jouw partner vertellen dat je nog niet veel ervaring hebt of dat je nog maagd bent. En misschien vind je dat moeilijk. Mijn advies is: maak het niet te groot en beladen. Als je het namelijk als een heel gewichtig punt benadert naar jouw partner toe, loop je het risico dat je er een big deal van maakt, terwijl dat het voor jouw partner waarschijnlijk helemaal niet is. Ik zou zeggen: laat het moment gewoon rustig naderbij komen en go with the flow.

Vraagt jouw partner ernaar, wees dan wel gewoon eerlijk. Want dat je wat minder ervaring hebt, is niets om je voor te schamen. Mocht het ter sprake komen, zeg dan bijvoorbeeld: ik ben daar nog niet aan toegekomen. Of: ik heb nog niet eerder iemand ontmoet met wie ik dat wilde delen. Maar komt het niet ter sprake? Laat het dan gewoon maar op je af komen. Want zo voorkom je dat het vooraf een heel beladen ding wordt, waar jullie allebei alleen maar gespannen van worden. Dat zou namelijk zonde zijn.

Vraagt jouw partner ernaar? Wees dan gewoon eerlijk. Want dat je wat minder ervaring hebt, is niets om je voor te schamen.

Zoek de connectie op het moment suprême

Is het moment aangebroken dat jij en je partner voor het eerst met elkaar naar bed gaan? Dan kun je gerust in de sfeer van het moment met je partner delen dat je nog niet veel ervaring hebt, hoe je je daarbij voelt en wat jouw behoefte op dat moment is. Zeg bijvoorbeeld zachtjes dat het je eerste keer is. Dat je het een beetje spannend vindt. En vraag bijvoorbeeld of jouw partner je een beetje aan de hand wil nemen. Wanneer je het op dat moment zelf in een sfeer van opwinding en nabijheid deelt, zal het waarschijnlijk alleen maar bijdragen aan de intimiteit en positieve spanning van het moment. Door het niet van tevoren al een beladen ‘ding’ te maken, maar het op het moment zelf wel op een open manier met je partner te delen, voorkom je dat er een negatieve lading aan komt te hangen. Want dat is helemaal nergens voor nodig.

Love

Probeer vooral te genieten

Het belangrijkste is dat je zoveel mogelijk kunt ontspannen en genieten van het moment. Natuurlijk is het heel normaal als het voor jou wel degelijk aanvoelt als een big deal en als je onzekerheid of zenuwen voelt. Maar maak jezelf niet gek met het idee dat je raar bent omdat je het nog nooit eerder gedaan hebt. Liefde, seks, intimiteit: dat draait allemaal niet om cijfers en gemiddelden.

Uiteindelijk gaat het erom wat jij in het hier en nu ervaart en hoe je je daarbij voelt. Dus ben je iemand tegengekomen waarbij je denkt: dit is het, dit voelt goed? Volg dan vooral je gevoel en geniet ervan. Probeer je vooral over te geven aan de ervaring. Spanning voelen is helemaal niet erg, laat je daar vooral niet door weerhouden. Daar is seks, liefde en intimiteit namelijk veel te leuk en belangrijk voor.

Succes!

Hulp nodig?

Worstel je erg met onzekerheid en negatieve gevoelens omdat je weinig seksuele ervaring hebt, dan kan een gesprek met een seksuoloog misschien helpen. Aarzel vooral niet om contact op te nemen met mij of met één van mijn collega’s. We helpen je graag.

Liefs, Eveline Stallaart, seksuoloog en psycholoog

Reageer

Over Eveline

Eveline Stallaart is seksuoloog en psycholoog en heeft haar eigen praktijk in Amsterdam: ESSH (Eveline Stallaart Sexual Health). Ze is onder andere bekend van RTL Boulevard en tv-programma Married at First Sight waar ze vaste expert is. Daarnaast schrijft ze voor verschillende magazines en kranten en is ze te horen in talloze podcasts. Eveline is ook Brand Ambassador voor EasyToys, ze schrijft artikelen voor ons magazine en geeft advies bij problemen op het gebied van seks en intimiteit.

Gerelateerde berichten

2 reacties op Ik ben 25+ en nog maagd. Hoe vertel ik dat aan mijn partner?

  • Ik ben klaar voor om eerste keer sex mee te maken, voor mij met de juist persoon. Maar toch houd iets me tegen ik hou me heel erg vast hoe kwestbaar je openstel en hoe onwennig het zou zijn daartegen in is mijn spanning zo hoog dat het me tegenhoud terwijl ik er echt voor open sta

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

You may use these HTML tags and attributes:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong> 

Bedankt voor jouw reactie! Deze wordt pas zichtbaar na goedkeuring door de redactie.

[instagram – feed]

© 2023 EasyToys / EDC Retail B.V. – PrivacybeleidCookiebeleid