Time for Toys! Vind jouw summer sexentials! 💦☀

Help, ik voel me schuldig naar mijn partner omdat ik masturbeer

11 mei 2022,

geschreven door

Ik kom het veel tegen in mijn praktijk: mensen die zich schuldig voelen naar hun partner omdat ze masturberen. Hun redenatie: Ik heb een relatie, ik ben blij met mijn partner, we hebben seks. Is het dan vreemd dat ik ook nog steeds aan soloseks doe? Sommige mensen hebben zelfs het gevoel dat het een vorm van vreemdgaan is.

Mocht je ook dat soort gevoelens hebben, laat ik je dan geruststellen: masturberen binnen een relatie is heel normaal. Sterker nog, het is heilzaam, gezond en goed voor je seksleven. Ik zal je uitleggen waarom.

Het is van jou

Masturberen is een vorm van zelfliefde. Het is iets dat je helemaal voor jezelf doet, op je eigen moment, op je eigen manier, in je eigen seksuele universum. Ook binnen een relatie heb je recht op dit soort momenten die van niemand anders zijn dan van jou alleen. Net zoals je een relatie hebt met je partner, heb je ook een relatie met jezelf en met je eigen lichaam en die relatie is minstens zo belangrijk. Als je af en toe een moment pakt voor je eigen ontspanning en genot, is dat dan ook absoluut geen verraad richting je partner. Het is een manier om een relatie met je eigen lichaam en je eigen seksualiteit te ontdekken, te onderhouden of te verbeteren. En geloof mij maar: daar plukt je partner uiteindelijk alleen maar de vruchten van.

Het maakt je zekerder in bed

Het mooie is, als je regelmatig masturbeert, profiteert je partner daar indirect alleen maar van. Het zorgt er namelijk voor dat je je lichaam beter leert kennen, waardoor je zelfvertrouwen en seksueel bewustzijn zal groeien. Je weet beter wat je fijn vindt en wat niet, welke fantasieën je opwinden en welke niet en je zal dit ook beter kunnen aangeven. Hoe meer jij in contact komt met je eigen seksualiteit, hoe opener je hierover met je partner zal kunnen communiceren en dat komt jullie seksleven samen alleen maar ten goede.

Het geeft je seksleven een boost

Voel je je schuldig als je masturbeert, omdat je bang bent dat je je opwinding dan misschien hebt ‘opgebruikt’? Dan heb ik goed nieuws voor je: je seksdrive is geen batterij die opgaat naarmate je hem meer gebruikt. Het is een spier die naarmate je hem meer gebruikt juist groeit. Je lichaam is namelijk dol op de fijne stofjes die vrijkomen als je klaarkomt. En hoe vaker dit gebeurt, hoe meer je lichaam erom zal vragen. Regelmatig masturberen zorgt er over het algemeen dan ook niet voor dat je minder zin krijgt in seks met je partner, het zorgt er juist voor dat je seksuele waakvlammetje wat sterker gaat branden en bij seksuele avances van je partner ook gemakkelijker opvlamt.

Kortom: masturberen binnen een relatie is niets om je raar of schuldig over te voelen. Het is normaal, gezond en goed voor je seksleven. Gun elkaar je eigen momenten van intimiteit en genot, daar zullen jullie op de momenten samen alleen maar de vruchten van plukken.

Succes!

Masturberen binnen een relatie is niets om je raar of schuldig over te voelen. Het is normaal, gezond en goed voor je seksleven.

Hulp nodig?

Is masturbatie binnen jouw relatie een beladen thema en komen jij en je partner er samen niet uit? Misschien kan een gesprek met een seksuoloog helpen. Aarzel vooral niet om contact op te nemen met mij of met één van mijn collega’s. We helpen je graag.

Liefs, Eveline Stallaart, seksuoloog en psycholoog

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Gerelateerde berichten

1.631 keer bekeken

Geschreven door

Je hebt iemand ontmoet op Tinder en het is lust op het eerste gezicht. Je weet precies wat je wilt: de date skippen en direct met elkaar het bed induiken. Maar waar spreek je het beste af? Wil je vaker afspreken? En hoe zorg je ervoor dat het…
1.631 keer bekeken