Shop de OUTLET voor speeltjes met hoge korting!

784 keer bekeken

Hard to get spelen… werkt dat eigenlijk wel?

6 april 2021,

geschreven door

Hard to get spelen… de één vindt het een heerlijk kat en muis spelletje en de ander vindt het maar gedoe. Hoe jij er ook over denkt, het is een dating spelletje wat al jaren maar al te graag wordt ingezet. Maar werkt het eigenlijk wel? Wij leggen je uit waarom het volgens wetenschappers juist wél werkt. 

Verschillende manieren van hard to get spelen

Misschien ben je wel het type dat de ochtend na een onenightstand meteen opstaat en vertrekt, het type dat liegt over je volle agenda voor de komende tijd of die persoon die dagen wacht tot je reageert op een appje. Vrijgezellen gebruiken dit soort tactieken vaak om te voorkomen dat ze aanhankelijk of wanhopig overkomen. Er wordt vaak gezegd dat hard to get spelen je aantrekkelijker maakt. Maar is dat ook echt zo?

Beter je best willen doen voor aandacht

Aan de hand van verschillende onderzoeken kunnen we de logica achterhalen van waarom we soms naar mensen verlangen die ons harder laten werken voor hun aandacht. Er zijn verschillende manieren om dit te doen, maar volgens een onderzoek dat werd gepubliceerd in European Journal of Personality gedragen mensen die hard to get spelen zich meestal zelfverzekerd, houden ze hun opties open en duiken ze niet meteen de koffer in. Dat alles kan je het gevoel geven dat er voor jou 10 anderen zijn en daarom wil jij beter je best doen voor jouw date.

“Als ik niet weet of jij mij wel of niet leuk vindt, moet ik er echt over nadenken en daardoor denk ik dus ook meer aan jou.”

hard to get

 Onbewust meer nadenken over die ene persoon

Het achterhouden van je gevoelens kan ook aantrekkelijk zijn, volgens een recent onderzoek in Psychological Science. De onderzoekers vroegen vrouwen naar de profielen van mannen te kijken, die ook naar veel profielen van vrouwen hadden gekeken, waaronder die van hen. Er werd aan elke vrouw verteld dat zij naar mannen keek die haar aantrekkelijk vonden, gemiddeld vonden of wiens gevoelens onbekend waren.

Hoewel het misschien voor de hand zou liggen dat de vrouwen zich meer aangetrokken zouden voelen tot de mannen waarvan ze wisten dat de aantrekkingskracht wederzijds was, voelden ze zich toch het meest aangetrokken tot de mannen wiens gevoelens onbekend waren. “Als ik niet weet of jij mij wel of niet leuk vindt, moet ik er echt over nadenken en daardoor denk ik dus ook meer aan jou”, zegt één van de onderzoekers. “Je stopt dan veel meer mentale energie in het verwerken van de mogelijkheden.

“Hoewel het misschien voor de hand zou liggen dat de vrouwen voor de eerste groep zouden kiezen, voelden ze zich toch het meest aangetrokken tot de derde groep.”

Speel het spelletje niet te lang

Zoveel onzekerheid kan onze aandacht dagenlang – weken zelfs – opeisen, maar het effect is beperkt. Uiteindelijk zal het wegebben. “Een bepaalde hoeveelheid mysterie kan aantrekkelijk zijn aan het begin van een relatie“, zegt Fisher. “Mensen houden in de eerste instantie echt van mysterie, maar uiteindelijk hebben ze er genoeg van.” Het moge dus duidelijk zijn dat hard to get spelen werkt, maar speel het spelletje niet te lang.
Wat vind jij van hard to get spelen? Laat het weten in de comments!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Gerelateerde berichten

2.160 keer bekeken

Geschreven door

Soms kijk je naar dieren en dan denk je: ‘het zijn net mensen’. Na het lezen van dit artikel denk je daar waarschijnlijk heel anders over, want dieren zijn toch een partijtje gestoord als het aankomt op seks! Ongelofelijk, wat een beesten zijn het. J…
2.160 keer bekeken
1.920 keer bekeken

Geschreven door

In de rubriek We love Weird bespreken we elke week de meest bijzondere seksspeeltjes. Met het speeltje van deze week kan elke vrouw genieten van penetratie én orale stimulatie tegelijkertijd. Hij ziet er misschien een beetje gek uit, maar de vibrere…
1.920 keer bekeken