door JustJay

Gezien in Paalstraat 69: #10 Liefde is blind, als je de ware vindt!

26 augustus 2023 door JustJay

‘Liefde maakt blind’. Een uitdrukking die je vast weleens gehoord hebt, bijvoorbeeld in aflevering 10 van Paalstraat 69. Maar waarom zeggen zoveel mensen dit eigenlijk? En wat betekent het precies? In dit artikel leggen we het uit!

Liefde is blind

Wat betekent het gezegde?

Het gezegde ‘liefde is/maakt blind’ verwijst naar het fenomeen dat als we verliefd zijn, we elkaars negatieve aspecten over het hoofd zien. Het is net alsof er een magische sluier over onze ogen wordt gelegd, waardoor we niet meer in staat zijn kritisch naar elkaar te kijken.

We vormen dus een soort ideaalbeeld en zien enkel de positieve eigenschappen van onze crush of partner, of het nu gaat om fysieke aantrekkelijkheid, persoonlijkheid of gedrag.

Waarom maakt liefde ons blind?

Er zijn zowel psychologische als biologische redenen waarom liefde ons blind maakt. Hierbij spelen onze hersenen een cruciale rol.

Zijn we head over heels, dan produceren onze hersenen hormonen als dopamine en oxytocine, welke verantwoordelijk zijn voor het gevoel van verbondenheid en euforie. Deze chemische reacties beïnvloeden niet alleen onze kijk op het leven, maar geven ons ook een rooskleuriger beeld van onze geliefde.

‘Hoe heerlijk het ook kan zijn om je door de liefde te laten meeslepen, probeer objectief te blijven en elkaar zo goed mogelijk te leren kennen.’

Ook onze eigen verlangens en behoeften kunnen ons oordeel vertroebelen! Zijn we bijvoorbeeld al lang op zoek naar liefde en worstelen we met emotionele of seksuele frustraties, dan zijn we ook geneigd om een (potentiële) partner nog meer te koesteren en red flags te negeren.

Externe druk

Zowel sociale druk als bepaalde media kunnen onrealistische verwachtingen scheppen en ons aansporen om zo snel mogelijk een partner voor het leven te vinden. Ook kunnen ze ons wijsmaken dat we de ware hebben gevonden, zelfs als dat absoluut niet het geval is…

De honeymoon-fase

Het betoverende beginstadium van een relatie, waarin partners elkaar door een roze bril zien, staat bekend als de honeymoon phase. Tijdens deze periode lijken er geen imperfecties te zijn binnen de relatie, oftewel de liefde lijkt blind. Na verloop van tijd vervagen de illusies echter en leren we onze partners kennen zoals ze echt zijn.

Het omarmen van elkaars imperfecties

Hoewel het waar is dat liefde ons soms blind kan maken voor de minder positieve kanten van onze partners of relaties, kan het ook leiden tot een dieper begrip en acceptatie van elkaar. Het omarmen van elkaars imperfecties is juist een prachtig iets!

Wanneer we ons bewust zijn van elkaars tekortkomingen en toch van elkaar houden, is dat dus geen ‘blinde’ liefde. Het is belangrijk om te onthouden dat elke relatie ups en downs kent! Daarbij komt dat het einde van de honeymoon fase echt niet per se slecht hoeft te zijn voor een relatie.

Over Paalstraat 69

Paalstraat 69 is een comedy serie die exclusief te zien is op TikTok waarin we een samengesteld gezin volgen dat open en eerlijk over sekszaken praat. Weg met het taboe! Elke week uploaden ze 4 video’s die razend populair zijn. Kijken dus!

@paalstraat69 Kun jij goed kiezen in de liefde? #comedy ♬ origineel geluid – Paalstraat 69

Welke ‘slechte’ eigenschappen van je partner heb jij eerst even over het hoofd gezien?

Reageer

Gerelateerde berichten

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

You may use these HTML tags and attributes:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong> 

Bedankt voor jouw reactie! Deze wordt pas zichtbaar na goedkeuring door de redactie.

[instagram – feed]

© 2023 EasyToys / EDC Retail B.V. – PrivacybeleidCookiebeleid