NIEUW: Kama Sutra Pocket! De lekkerste standjes voor thuis en onderweg 🔥

2.437 keer bekeken

Feel good naked! Met deze tips voel jij je superzeker, ook als je naakt bent

7 februari 2022,

geschreven door

Er is een kleine groep mensen die zich naakt op zijn allerlekkerst voelt: naturisten! Zij genieten op en top van naakt zijn en hebben totaal geen last van schaamte of onzekerheid. Máár, helaas is er een veel grotere groep mensen die zichzelf niet eens naakt durft te bekijken. Met onze tips hopen wij jou zekerder te maken over jouw prachtige naakte lichaam!

Eén naturisten mindset, graag

Naturisten… De hele dag rondlopen in je poedelnakie. Velen van ons moeten er niet aan denken. Maar iets waar iedereen het over eens is, is dat naturisten een geweldige kijk hebben op hun eigen lichaam. Of ze er nou helemaal tevreden mee zijn of niet, ze lopen naakt rond en ze geven niks om wat anderen ervan vinden. Dit is het ultieme teken van zelfverzekerdheid. En we hoeven niet allemaal naturisten te zijn, maar we zouden wel allemaal een beetje van dat zelfvertrouwen en die mindset kunnen gebruiken.

“Op je gemakje naakt rondlopen is het ultieme teken van zelfverzekerdheid!”

Naakt & onzeker: geen rare combi

Het is helemaal niet raar als jij jezelf een beetje onzeker voelt als je volledig naakt voor iemand staat. Je hebt helemaal niks om jezelf achter te verschuilen, geen lapjes stof om iets te verbergen. Je geeft jezelf letterlijk bloot, en het is logisch dat je dat spannend vindt. Soms is het extra spannend als je de persoon die jou nu naakt aanschouwt niet zo goed kent, maar het kan ook heel goed dat je juist meer onzekerheid voelt voor iemand om wie je veel geeft. Want je wil zo goed mogelijk voor de dag komen natuurlijk.

Niemand is perfect in zijn eigen ogen

Op sociale media delen veel vrouwen naakte plaatjes van zichzelf, maar deze zijn vaak vanuit een goede hoek, met mooie belichting, en zo kunnen ze precies laten zien wat ze willen laten zien. Volledig naakt in real life is echt wel anders. De echte jij. Dus probeer jezelf niet te vergelijken met de beelden die je online of in films ziet.

“Je geeft jezelf letterlijk bloot, en het is logisch dat je dat spannend vindt.”

Het is misschien makkelijker gezegd dan gedaan, maar probeer te onthouden dat anderen jouw tekortkomingen niet zien zoals jij dat doet. Die deukjes hier? De strepen daar? Littekens, haren… De dingen die jij als eerste ziet als je in de spiegel kijkt, zullen anderen waarschijnlijk niet eens opmerken. En vooral in het heetst van de strijd niet. Als jij je uitkleedt omdat je op het punt staat een wilde, passievolle onenightstand te hebben, reken er dan maar op dat jouw sekspartner alleen maar seks, lust en opwinding ziet wanneer deze jou bekijkt.

Je kleding is een schild

Je kleren zijn een schild. Met kleding kan je bepaalde delen accentueren en andere delen verbergen. Maar ook kan je met kleding een imago neerzetten. Stoere, wijde kleding, of vrouwelijk en heel sexy, kleurrijk of helemaal zwart. De manier waarop jij je kleedt vertelt iets over jouw karakter. Als je naakt bent, valt dat deel weg. Je kan je dus naast letterlijk, ook figuurlijk naakt voelen als jij een deel van je identiteit kwijt bent.

“Zonder kleren voel je je niet alleen letterlijk, maar ook figuurlijk naakt.”

feel good naked

Twee oefeningen om je zekerder te voelen als je naakt bent

Thuis naakt rondlopen

Als je dit nog nooit gedaan hebt, probeer het eens. Door te ‘oefenen’ met naakt zijn in je eentje, voel je je steeds meer op je gemak zonder kleren aan. Het is logisch dat je het dan ook prettiger vindt om naakt te zijn voor iemand anders.

Spiegelsessies

Leer je lichaam accepteren en waarderen door ernaar te kijken. Naakt. Je kan beginnen in lingerie, maar werk toe naar volledig naakt. Waarschijnlijk zie jij dan als eerst de dingen die je niet mooi vindt, dat is prima. Bekijk ze even en ga dan op zoek naar de dingen die je wel mooi vindt. Scan zo je hele lichaam en schenk geen aandacht aan de delen die je minder mooi vindt. Zeg hardop wat je mooi vindt of schrijf het zelfs op! Doe dit een paar keer per maand of week. Misschien (waarschijnlijk) word je lijstje wel steeds langer!

“Sta voor de spiegel en ga op zoek naar de dingen die je mooi vindt aan jezelf.”

Sommige mensen zijn zo streng voor zichzelf dat ze misschien niks moois kunnen vinden. Maar dit kan natuurlijk niet. Want iedereen is mooi en prachtig op zijn/haar eigen manier. Vind je het moeilijk om je uiterlijk te complimenteren? Begin dan met de acties. Heeft je lichaam een kind gebaard? Een operatie doorstaan? Tatoeages, piercings… een fysiek zware baan? Jouw lichaam kan het allemaal aan! Daar mag je best bedankt voor zeggen. “Mijn lichaam is sterk, daar ben ik trots op en dat is mooi’.

Dus wees lief voor jezelf

Wees dus lief voor jezelf en wees trots op je lichaam. Wees tevreden met wie je bent. Wij hopen dat deze tips jou helpen bij het accepteren en respecteren van jouw mooie lijf. En als je de mensen om je heen wil helpen, wees dan royaal met complimentjes! Want een klein complimentje kan zoveel doen voor iemands zelfvertrouwen!

Wat vind jij het allermooiste aan jezelf?

1 Response

  1. Wat een goed artikel is dit.
    Zeker in de huidige tijd waar de cancel cultuur en de preutse Amerikaanse gewoontes terecht zijn gekomen in Nederland.

    Ik ben graag naakt zowel thuis als op het strand. Het is zo vrij en fijn. Je komt er inderdaad snel achter dat iedereen wat heeft en na 2 keer let je er helemaal niet meer op.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Gerelateerde berichten

7.849 keer bekeken

Geschreven door

Er heerst onrust. Je bent al langere tijd samen met je huidige partner, misschien wel getrouwd of net aan kinderen begonnen. En je vraagt jezelf af; is dit het nou? Zal de rest van mijn leven er zo uit zien? Je houdt zielsveel van je partner en wilt…
7.849 keer bekeken