Shop de OUTLET voor speeltjes met hoge korting!

4.182 keer bekeken

7 slechtste smoesjes om seks te hebben zonder condoom

15 april 2021,

geschreven door

Jij wilt het graag veilig doen omdat je geen soa wilt hebben of omdat je nog niet aan kinderen toe bent. Wat de reden ook is, jouw bedpartner dient dit te respecteren. Helaas is niet iedereen fan van het condoom, waardoor regelmatig verschillende smoesjes de revue passeren om het zonder condoom te doen. Hier de 7 allerslechtste smoesjes op een rij!

1. Je bent aan de pil

De anticonceptie pil beschermt de vrouw tegen een ongewenste zwangerschap. De pil beschermt absoluut niet tegen soa’s. Gek genoeg zijn er nog steeds mensen die dit niet helemaal begrijpen. Dus “je bent toch aan de pil?” is absoluut geen goede reden om seks zonder condoom te hebben. Daarnaast kan je als man nooit 100% vertrouwen op het pilgebruik van de vrouw. Misschien neemt ze de pil niet regelmatig, is ze er net een vergeten of liegt ze erover (om welke reden dan ook). Dus wil jij niet zomaar vader worden? Gebruik dan altijd een condoom. Seks doe je met z’n twee. Je bent dus allebei even verantwoordelijk!

Wist je dat… het condoom de enige methode is om jezelf en je bedpartner te beschermen tegen soa’s, maar dat zelfs condoom niet 100% veilig zijn?

2. Hij is gesteriliseerd

Sommige mannen achten het niet nodig om een condoom te gebruiken als ze gesteriliseerd zijn. De kans op een zwangerschap is immers minimaal. Maar net als bij pilgebruik, geldt ook hierbij dat je alsnog een risico loopt om een soa te krijgen.

3. Condooms ruiken en smaken vies

Een veel gehoord excuus en misschien niet helemaal onwaar. Een condoom heeft vaak een rubberachtige smaak en ook de geur is niet per sé erotiserend. Toch mag dat geen excuus zijn om het dan maar zonder condoom te doen. Doe gewoon even wat onderzoek naar verschillende merken. Het ene merk ruikt anders dan het ander. En misschien ontdek je wel een merk met een geur en smaak die voor jou prima te doen zijn. Bovendien zijn er ook condooms met smaakje, waardoor veilige orale seks hartstikke leuk wordt!

4. Zonder condoom is er meer gevoel

Ja, vooral mannen zullen de seks meer ‘voelen‘ als ze het zonder doen. Sommige beweren zelfs dat het totaal gevoelloos wordt, zodra ze een condoom dragen. Als dit het geval is, draagt hij waarschijnlijk een te groot of te klein condoom. Het is natuurlijk heel vervelend (op zijn zachts gezegd) als je weinig tot niks voelt van de penetratie, maar seks met condoom hoeft niet per definitie gevoelloos te zijn. Ontdek de juiste maat voor jouw penis en experimenteer met verschillende soorten condooms.


Ook vrouwen geven soms aan dat de seks zonder condoom beter is. Onder andere omdat ze zich mentaal gezien dan meer verbonden voelen met hun bedpartner door het huid op huid contact. Dat kan wel waar zijn, maar weet je wat ook lekker voelt? Veilig en gezond zijn. Stel je partner de volgende keer deze optie: seks met condoom en iets minder gevoel of géén seks en dus helemaal geen gevoel!

5. Te groot geschapen voor het condoom

We hadden het er net al even over gehad. Dit is heel flauw excuus, want voor ieder formaat penis bestaat echt wel een goed passende condoom. Zo zijn er verschillende condooms verkrijgbaar in diverse maten. Past het condoom niet? Regel dan een maatje groter (of kleiner).

6. Geen condoom op zak hebben

Zorg ervoor dat je altijd een condoom bij je hebt, wanneer je op date of op stap gaat. Je weet namelijk nooit hoe de avond kan eindigen. En mocht je toch onverwachts zonder condoom zitten, dan zijn er op ieder willekeurig tijdstip wel plekken waar je nog condooms kan scoren. Wat dacht je van een avondwinkel, of het toilet van de plaatselijke kroeg?

7. Latex allergie

Het komt niet vaak voor, maar ze bestaan: mensen die daadwerkelijk allergisch reageren op het latex dat verwerkt zit in de condooms. Maar goed, als je dat van jezelf weet, dan zal je vast ook wel latexvrije condooms op zak hebben, toch?

Wat is volgens jou het allerslechtste smoesje om zonder condoom te vrijen?

2 reacties

  1. Hey!
    Is er een manier om het gevoel wat je(gedeeltelijk) verliest bij het gebruik met condoom te verminderen?
    Ps waarom is dat een slechte reden? Als de Seks niet meer lekker is heeft het weinig nut toch?
    Groetjes☺️

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Gerelateerde berichten

1.618 keer bekeken

Geschreven door

Nee, we draaien er niet omheen, maar juist wel overheen. Deze gekke toy laat jou kennis maken met een nieuwe manier van clitorisstimulatie. Het gedeelte wat jouw clitoris aanraakt vibreert niet alleen, maar het roteert ook! How to… clitoris stimula…
1.618 keer bekeken