Shop de OUTLET voor speeltjes met hoge korting!

6.182 keer bekeken

14 redenen waarom vrouwen geen zin in seks hebben

20 februari 2017,

geschreven door

Heb jij net zin in seks, heeft zij er geen zin in. Vrouwen hebben niet altijd even veel zin in seks en daar kan veel meer achter schuilen dan een hoofdpijn of vermoeidheid. Lukt het haar maar niet om in de spanning te komen? Wij hebben de meest voorkomende redenen voor je op een rijtje gezet.

1. Weinig aandacht van partner

Vrouwen hebben wat langer nodig om opgewonden te raken dan mannen. Bovendien is er meer nodig dan alleen lust: een vrouw wil liefde, veiligheid en intimiteit van een man ontvangen. Missen deze aspecten in een relatie, dan is de kans groot dat zij zich minder aangetrokken voelt en daardoor minder zin heeft in seks. Als een vrouw weinig aandacht krijgt van haar partner, dan krijgt zij het gevoel dat de seks voor hem alleen puur lust is.

“Er is meer nodig dan lust: een vrouw wil liefde, veiligheid en intimiteit ontvangen.”

2. Door pilgebruik

Medicijnen kunnen een negatieve invloed hebben op het libido. Vrouwen die de pil slikken ervaren soms dat hun zin in seks sterk verminderd is. Anticonceptie doet namelijk veel met de hormonen van een vrouw en dat kan invloed hebben op de behoefte aan seks.

3. Tijdens de menstruatie

Ook tijdens de menstruatie heeft een vrouw soms geen zin in seks. Dat kan zijn omdat ze het een vies idee vindt om seks te hebben terwijl ze menstrueert en omdat het dan misschien een knoeiboel wordt in bed. Deze gedachten kunnen bij sommige vrouwen de zin in seks belemmeren, terwijl anderen juist tijdens de menstruatie meer zin in seks hebben dan op andere momenten in de cyclus.

4. Onzeker voelen

Als een vrouw niet lekker in haar vel zit, dan kan dat invloed hebben op de relatie en het seksleven. Het kan zijn dat een vrouw zichzelf niet leuk of aantrekkelijk genoeg vindt om haar partner te verleiden en daarom terughoudend is met vrijen. Ze maakt zich zorgen om haar ‘hangborsten’, ‘te dikke buik’ of over haar prestaties in bed. Onzekerheid kan daarom een reden zijn waarom een vrouw het vrijen (onbewust) vermijdt.

“Het kan zijn dat een vrouw zichzelf niet leuk of aantrekkelijk genoeg vindt om haar partner te verleiden en daarom terughoudend is met vrijen.”

5. Nare gebeurtenis in het verleden

Wanneer een vrouw in het verleden seksueel is misbruikt of een andere nare gebeurtenis op het gebied van seks heeft gehad, dan is de zin om te vrijen vaak verdwenen. Door deze negatieve ervaringen kan een vrouw van het begin af aan niet opgewonden raken of genieten van de seks omdat dit geassocieerd wordt met het verleden. Seks kan iets negatiefs geworden zijn voor haar waardoor ze nooit het initiatief toont en seks zoveel mogelijk probeert te vermijden.

6. Zwangerschap

Tijdens een zwangerschap gieren de hormonen door het lijf. Op het ene moment is een vrouw vrolijk, om een minuut later in woede uit te barsten. Die hormonen hebben ook invloed op het libido. Vrouwen hebben vaak in de eerste maanden en de laatste maanden van de zwangerschap minder zin in seks. Bovendien zijn sommige vrouwen bang dat geslachtsgemeenschap tijdens een zwangerschap schadelijk kan zijn voor het ongeboren kindje, wat overigens een misverstand is. Seks is niet schadelijk tijdens een zwangerschap.

7. Na een bevalling

Na een bevalling kan het enkele maanden duren voordat een vrouw weer zin krijgt in seks. Alle aandacht gaat op dit moment naar de baby en vaak is de vagina nog erg gevoelig. Bovendien moet ze haar nieuwe rol als moeder proberen te combineren met haar rol als geliefde. Dat evenwicht vinden gaat niet bij iedere vrouw gelijk even goed af.

“Het kan na de bevalling enkele maanden duren voordat een vrouw weer zin krijgt in seks.”

8. Moe, stress en slaapgebrek

Een veeleisende baan, kinderen die veel aandacht vragen, een sociaal leven en het huishouden: een vrouw heeft het er maar druk mee. Soms heeft een vrouw nauwelijks tijd voor zichzelf, laat staan voor haar partner. Niet gek dat ze dan liever meteen gaat slapen in plaats van een wilde nacht te beleven met haar partner. Vermoeidheid, stress en slaapgebrek is namelijk een echte libidokiller.

9. Pijn ervaren tijdens seks

Er zijn vrouwen die pijn ervaren tijdens het vrijen en daardoor zal zij niet snel zin hebben in seks uit angst dat het pijn zal doen.

10. Ontevreden over relatie of partner

Als een vrouw ontevreden is over haar relatie of partner dan kan dat invloed hebben op de zin in seks. Emoties als irritatie, woede of vijandige gevoelens naar de partner zullen de zin in seks tegenwerken. Ook kan het zijn dat zij haar partner minder aantrekkelijk vindt door bijvoorbeeld lichaamsgeur, hygiëne of gewicht.

“Emoties als irritatie, woede of vijandige gevoelens naar de partner zullen de zin in seks tegenwerken.

11. Angst

Angst speelt een grote rol bij het libido van een vrouw. Zo kan ze angstig zijn dat ze niet opgewonden raakt, angst voor zwangerschap, bang is om afgewezen te worden of is ze onzeker over haar bedprestaties. Door deze negatieve gevoelens en gedachten kan ze geen of minder zin hebben in seks.

12. Ziekte van de partner

Als haar partner ziek is, dan kan het zijn dat ze bang is dat vrijen gevaarlijk is voor hem. Bovendien krijgt ze ongevraagd de zorgende rol toebedeeld en deze rol gaat vaak niet samen met de rol van minnaar en geliefde.

13. Eigen lichamelijke klachten en ziektes

Een andere oorzaak voor weinig zin in seks zijn lichamelijke klachten en ziektes. Problemen als diabetes, zwaarlijvigheid en een hoge bloeddruk kunnen je lust verminderen. Ook andere (chronische) ziektes die over het algemeen voor ernstige vermoeidheid zorgen hebben een negatieve invloed op het libido van een vrouw.

14. Verschil tussen vrouwen in seksuele behoefte

Of je als vrouw zijnde een laag of hoog libido hebt, wordt door iedereen anders geïnterpreteerd. Zo kan de ene vrouw één keer per week seks genoeg vinden terwijl een andere vrouw drie à vier keer per week weinig vindt. Ditzelfde geldt voor mannen: als hij het met zijn ex driemaal op een dag deed, dan vindt hij drie keer in de week wat weinig ten opzichte van zijn vorige relatie. Als een vrouw geen zin heeft in seks, dan kan het ook zijn dat haar libido in principe al tevreden is gesteld.
Heb jij wel eens last gehad van libido-verschillen binnen een relatie? Zo ja, wat hebben jullie er aan gedaan?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Gerelateerde berichten

190 keer bekeken

Geschreven door

Nieuw jaar, nieuwe inzichten! De Nationale Seks-enquête 2024 van EasyToys bevat alles wat je moet weten over wat wij als Nederlanders doen in de slaapkamer. Maar hoe vergelijkt zich dit met onze mede-Europese landen? Spoiler alert: We verschillen helemaal niet zoveel van elkaar ❤…
190 keer bekeken