Ontdek Mount Clitoris met EasyToys HIER!

9.522 keer bekeken

10 redenen waarom masturberen zo goed voor je is!

26 mei 2021,

geschreven door

Masturberen, solo seks, selfpleasure… hoe je het ook wilt noemen; we weten inmiddels allemaal dat het harstikke lekker is. Maar wist je ook dat het super gezond is? Niet dat je per se een reden nodig hebt om te masturberen, maar we geven je toch even 10 redenen waarom het zo gezond is. 

#1 Sport en spel

Je bloed gaat sneller stromen en je pupillen worden groter. Je ademhaling versnelt en er ontstaan glinsterende zweetdruppeltjes over je hele lichaam. En nee, je bent niet bezig met een kneiter zware work-out. Sterker nog, je ligt in bed! Masturberen zorgt ervoor dat je lichaam zich even helemaal inspant, zonder dat jij je echt inspant! Hoe geweldig is dit?! Het komt niet als een verrassing dat wij je nu vertellen dat dit hartstikke gezond is. Dus ja… meer sporten is een goed voornemen, maar meer masturberen dus ook. Dus zet die maar op jouw bucketlist.

“Masturberen zorgt ervoor dat je lichaam zich even helemaal inspant, zonder dat jij je echt inspant!”

#2 Sweet dreams

Als je masturbeert komen er niet alleen endorfines vrij, maar het helpt je ook met het loslaten van stress en spanningen van de dag. Je hebt het waarschijnlijk wel gemerkt dat je na een hete vrijpartij (met orgasme) vaak heerlijk in slaap valt. Als er dan iemand naast je ligt ‘moet’ je misschien eerst nog even gezellig knuffelen of kletsen, maar als je alleen bent kan je na je hoogtepunt gewoon direct naar dromenland.

#3 Immuun systeem booster

Uit een Duits onderzoek blijkt dat je imuunsysyteem de eerste drie kwartier na je orgasme of extreme opwinding geactiveerd wordt. Dus voel jij je een beetje ziekjes? Komt de griepepidimie eraan? Hup, duik je bed in voor een imuunsysyteem boost! Vitamine C? Vitamine Me Time, zullen ze bedoelen.

#4 De goedkoopste date ever

Ja, daten is leuk, Heel leuk. Maar het kost wel veel geld! Weet je wat helemaal gratis is? Self pleasure! Of nouja… het is gratis als je je handen gebruikt. Als je een toy gebruikt heb je natuurlijk eenmalig een uitgave zo groot als je zelf wil.

#5 Je krijgt controle over je orgasme

Sommige mensen komen erg makkelijk of snel klaar. En soms kan dat vervelend zijn. Maar door te masturberen kan je hierop oefenen door het toepassen van een speciale techniek. Deze techniek heet edgen, omdat je steeds the edge; het randje, van je orgasme opzoekt. Zo kan je het steeds beter controleren. Je brengt jezef tot een hoogtepunt, maar vlak voor je klaarkomt stop je, je laat de opwinding een beetje wegzakken en gaat dan weer verder.

solo sex

#6 Je leert je lichaam kennen

En zelfkennis is key als het gaat om een goed seksleven. Door met jezelf te experimenteren weet jij precies wat je lekker vindt en hoe je het liefst seks ontvangt. Solo seks is dus een geweldige manier om je beter te voelen tijdens seks met een partner.

#7 Safe sex to the max

Als je seks hebt met een partner moet je aan zo veel dingen denken! Anti conceptie… soa bescherming… de behoeften van je partner… Maar als je solo sex hebt hoef je helemaal nergens aan te denken. Je kan dus volledig onbezorgd genieten.

#8 Je kan er letterlijk geen genoeg van krijgen

’s Ochtends, ’s avonds, midden in de nacht, tijdens de lunchpauze. Masturberen kan je waar je wil, wanneer je wil! En dat is toch heerlijk? Je hoeft niet te wachten tot je partner thuis komt, je voelt je nooit afgewezen want je hand (of je toy) is er altijd voor jou.

#9 Tip tegen verveling

Je kent het wel, het is zondag, je wordt wakker. Je hoeft niks te doen en je vindt het nog wat te vroeg om op te staan. Wat doe je dan? Precies, dan sla je even de hand aan jezelf! Maar ook als je op de bank ligt en er is niks op de tv, is masturberen een fijn middeltje om de verveling tegen te gaan. Volgens mij heeft iedereen op zijn minst één dag gehad waarin er overmatig gemasturbeerd werd simpelweg omdat je niks anders te doen had.

#10 de laatste reden; er is geen reden om het niet te doen

Ja, meer kunnen én hoeven we er eigenlijk niet over zeggen.
Als jij één moet kiezen; solo seks of seks met een partner… wat kies jij dan?

3 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Gerelateerde berichten

3.743 keer bekeken

Geschreven door

Schaamhaar. Vrijwel iedereen krijgt het, maar waarom eigenlijk? Wat voor nut heeft het? En moeten we het trimmen, scheren of toch laten zoals het is? In dit artikel beantwoorden we al jouw vragen over dit mysterieuze hoopje haar op en rondom de schaa…
3.743 keer bekeken