Time for Toys! Vind jouw summer sexentials! 💦☀

2.401 keer bekeken

Waarom mannen vaker (fysiek) vreemdgaan

28 september 2020,

geschreven door

Wait… what? Blijkbaar zijn mannen en vrouwen niet even monogaam. Nu is de mens sowieso van oorsprong al geen monogaam wezen, maar blijkbaar hebben de mannen nog iets meer last met het nastreven van deze relatievorm. Benieuwd hoe dat kan? Lees snel verder! Het zit hem blijkbaar allemaal in ons DNA en oerinstinct.

Monogamie: een slimme poging van moeder natuur?

Er komt waarschijnlijk nooit een einde aan de discussie of de mens nou wel of niet een monogaam wezen is. Het kan natuurlijk zo zijn dat wij bij de 3% van het dierenrijk horen die van nature monogaam is, maar het kan ook zijn dat door socialisering monogamie voor ons normaal is geworden. De eerste mensenbaby werd honderdduizenden jaren geleden geboren. Het exacte jaar is niet bekend, maar in elk geval ruim voor de tijd van pampers, crèche en kinderbijslag. In deze tijd kwam een mensenbaby zo hulpeloos te wereld dat er niet veel kans was dat deze het zou overleven zonder steun van mama én papa. De – blijkbaar nogal romantische – natuur bedacht hier iets moois voor: verliefdheid, liefde én monogamie. Zo bleven de papa en mama lang genoeg bij elkaar om hun kinderen tot volwassen personen op te zien groeien én zelfs voor hun kleinkinderen te kunnen zorgen.

“Het kan natuurlijk zo zijn dat wij bij de 3% van het dierenrijk horen die van nature monogaam is, maar het kan ook zijn dat door socialisering monogamie voor ons normaal is geworden.”

Toch een beetje anders in de praktijk

Over het algemeen is de mens dus monogaam. Of nou ja, we doen erg ons best. Maar als je eens met je neus in wat statistieken steekt, zal je ontdekken dat in werkelijkheid een hoop mensen moeite hebben om dat romantische beeld na te streven. Vreemdgaan komt veel voor blijkt uit een onderzoek. Bijna één op de tien mannen is in zes maanden minstens één keer vreemdgegaan. Nederlandse vrouwen rijden iets minder vaak een scheve schaats, 3% van de ondervraagde dames heeft zich in een halfjaar schuldig gemaakt een overspel. Sociaal gezien zijn we dus wel degelijk monogaam, maar seksueel gezien snoepen we graag ook nog wel eens ergens wat bij.

“Nederlandse vrouwen rijden iets minder vaak een scheve schaats, 3% van de ondervraagde dames heeft zich in een halfjaar schuldig gemaakt een overspel.”

Maar waarom gaan mannen dan vaker fysiek vreemd dan vrouwen?

Evolutiebiologen kunnen dit gedrag van zowel mannen als vrouwen wel verklaren. Voor mannen is het gunstig om met zoveel mogelijk vrouwen seks te hebben, zodat de kans aanzienlijk groter wordt dat ze hun genen kunnen doorgeven. Vrouwen hebben echter meer behoefte aan een emotionele band met mannen, zodat deze mannen zich mede verantwoordelijk gaan voelen voor haar. Van vroeger uit was het de taak van mannen om voor eten en onderdak te zorgen, wanneer de vrouwen thuis zaten om voor de kinderen te zorgen. Als een vrouw dus meer mannen om zich heen heeft, wordt er beter voor haar en haar nakomelingen gezorgd, wat de overlevingskansen aanzienlijk vergroot.

1 reactie

  1. Monogamie moet kunnen. Niemand hoeft jaloers te zijn want iedereen heeft graag een nieuwe kans om iemand te vinden die ook geen probleem heeft om te genieten van seks.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Gerelateerde berichten

12.091 keer bekeken

Geschreven door

We weten natuurlijk allemaal waar sperma vandaan komt en waar het naartoe gaat. En de meesten van ons weten ook heel goed hoe het er uit ziet. Maar wist je dat er nog veel meer te ontdekken valt op het gebied van sperma? Wat dat precies is, lees…
12.091 keer bekeken
15.915 keer bekeken

Geschreven door

De perfecte man of vrouw bestaat niet, maar de perfecte draak gelukkig wel. Heb je hele specifieke eisen en ben je op zoek naar een bijzondere sextoy in een magisch kleurtje? Dan zijn de Bad Dragon dildo’s dé toys voor jou. Perfect voor wanneer je…
15.915 keer bekeken