NIEUW: Kama Sutra Pocket! De lekkerste standjes voor thuis en onderweg 🔥

976 keer bekeken

Taboe Doorbrekende Beroepen: interview met… een Gogo danseres

2 augustus 2020,

geschreven door

In de Taboe Doorbrekende Beroepen Serie praten we met mensen met een sexy beroep. Een beroep dat niet door iedereen begrepen wordt, een job waar sommige mensen met een scheef oog naar kijken en werk dat eigenlijk door de norm niet als “normaal” wordt gezien. Met deze serie willen wij je een kijkje geven in deze beroepen om te laten zien dat dit werk ook gewoon werk is dat uitgeoefend wordt door gepassioneerde mensen met liefde voor hun vak.

Naam: Moniek
Leeftijd: 30
Beroep: Gogo Danseres
Mijn baan geef ik een: 10

Moniek tijdens het Gogo dansen

Gogo dansen, wat is dat voor jou?

Je bent aan het entertainen op het podium als professionele danseres. Je zorgt voor de sfeer in de club en je past je aan aan de muziek van de DJ. Je bent vrij in je manier van dansen dus je kunt jezelf en jouw eigen stijl laten zien. Aan de ene kant is de vrijheid om te improviseren juist heel fijn, maar het is ook hard werken. Je moet het wel interessant houden, je kan geen “stap tik, stap tik” doen natuurlijk. Als professioneel danseres is dansen uiteraard mijn #1 passie en tijdens het Gogo dansen deed ik wat ik het allerliefste doe. En als echt meisje-meisje vind ik de outfits ook helemaal geweldig. Daarnaast kom je op de alle tofste plekken. In de tien  jaar dat ik het werk heb gedaan, heeft het nooit als werk gevoeld. Ik voelde me geweldig als ik stond te shinen in de spotlights. Ik genoot van het gevoel van kracht en vrouwelijkheid wat ik dan voelde.

“In de tien jaar dat ik het werk heb gedaan, heeft het nooit als werk gevoeld.”

Wat heb je gemerkt van het taboe op dit beroep?

Veel mensen denken dat je daar een beetje mooi staat te wezen in een leuk outfitje. Dat je kan stoppen wanneer je wil om een drankje te nemen of even te flirten met het publiek. Dat je er bent om mannen op te geilen. Toen ik twaalf jaar geleden begon, kwam Gogo dansen net een beetje opzetten. Mijn eerste boeking was voor een club in het noorden van het land. Zij hadden een Moulin Rouge thema avond dus onze outfits waren helemaal in stijl, met korsetten en netpanty’s.

“Als ze maar van mijn vriend afblijven.”

Toen we aan kwamen lopen in onze sexy outfits zag je sommige meiden wel kijken, zo van: “Wat komen zij nou doen? Als ze maar van mijn vriend afblijven!”. Maar wij kwamen daar echt niet voor de mannen. Wij kwamen voor een nieuwe, toffe klus. En zoals ik net vertelde, het is zo veel meer dan een beetje sexy doen en verleiden! Het is eigenlijk juist heel netjes en veilig want we staan op een afstandje van het publiek en vaak heeft elke danseres een eigen beveiliger die zorgt dat niemand je kan aanraken of lastig vallen.

Mijn ouders zijn, op de goede manier, van de oude stempel. Maar Gogo dansen was voor hen wel een beetje raar en onbekend. Maar zij vertrouwden mij en wisten wel dat ik nooit over mijn eigen grenzen zou gaan. En zo hebben ze mij direct alle vrijheid gegeven om te doen wat ik wilde.

Heb je jezelf wel eens als een lustobject gevoeld?

Natuurlijk. Je staat op het podium in een outfit waarmee je normaalgesproken niet op stap gaat en je danst “sexy”.  Maar je kunt het zo sexy maken als je zelf wil. Je bent juist heel erg vrij en dat is wat ik zo fijn vindt aan het werk. Dansen is mijn passie, en met Gogodansen ben ik op heel veel gave plekken geweest. Van clubs en festivals tot zelfs het buitenland. Als je kan doen wat je het liefste doet, op gave plekken én je krijgt ervoor betaald, dat is toch geweldig?

“Je kan het zo sexy maken als je zelf wil.”

Grenzen aangeven, kan dat?

Gogo danseressen zijn professionele danseressen. Als wij op het podium staan, zijn we aan het werk.  Ik ben nooit arrogant geweest, maar wel heel duidelijk. Als mannen aan je willen zitten of bij je op het podium klimmen geef ik aan dat dat echt niet gaat gebeuren. Er zijn ook altijd bewakers, die ons veilig houden, al is dat echt niet altijd nodig. Als je uitstraalt dat je er bent voor entertainment, maar op afstand, dan gedragen de meeste mensen zich wel. Natuurlijk wordt er ook een beetje geflirt, af en toe een knipoog of een glimlach van een afstand, maar je doet niks wat je niet wil.

Klinkt als een dream job, maar je bent gestopt, waarom?

Na 10 jaar ben ik gestopt met het Gogo dansen. Ik vond het wel genoeg spotlight voor mijzelf en tegelijkertijd zag ik om me heen meiden van 18/19 jaar. Ik wou hen zo graag de kansen en ervaringen gunnen die ik heb gehad, dus ik richt me nu al twee jaar op het coachen van andere meiden. Ik bedenk en shop de outfits (iets wat ik altijd al erg leuk vond) en zorg dat “mijn dames” op tijd, verzorgd en veilig op hun locatie aankomen. Als de opdrachten in de buurt zijn ga ik vaak mee om te kijken of alles goed verloopt en om foto’s te maken. Ik geef ze ook mee dat ze altijd hun eigen grens mogen en moéten bewaken. Als zij zich niet comfortabel voelen in een stringoutfit, dan zoek ik wat anders voor ze uit. Als ik terugkijk op de tien jaar dat ik zelf danste, doe ik dat met alleen maar positieve gevoelens. Ik gaf mijn werk toentertijd een dikke 10, zonder twijfel. Daarom is het zo leuk dat ik nu andere meiden help om hetzelfde te doen.

“Ik wil anderen graag de kansen en ervaringen gunnen die ik heb gehad”

Heb jij een “Taboe Doorbrekende Beroep” waar je dólgraag over wil vertellen, laat het ons weten in de comments en wie weet lees je jouw verhaal binnenkort op onze blog!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Gerelateerde berichten

7.550 keer bekeken

Geschreven door

Heb jij wel eens seks gehad in een vliegtuig? Of op een boot? Heb je weleens meegedaan aan een triootje? Of net zo spannend, gekeken naar anderen die seks hadden? Misschien zijn dit dingen die jij nog nooit hebt gedaan, maar wel eens zou willen doen….
7.550 keer bekeken
5.863 keer bekeken

Geschreven door

De kGoal, een slimme gadget die vrouwen moet helpen bij het trainen van hun bekkenbodemspieren. Het is de bedoeling dat het doen van bekkenbodemspieroefeningen, ook wel bekend als Kegeloefeningen, makkelijker en leuker wordt met behulp van deze gadge…
5.863 keer bekeken