Time for Toys! Vind jouw summer sexentials! 💦☀

1.206 keer bekeken

De Bierbril: hetero’s & homoseksuele seks

21 maart 2019,

geschreven door

Als we meer dan één alcoholisch drankje nuttigen, voelen we ons sneller aangetrokken tot een ander. Deze informatie lees je niet voor de eerste keer. Na meerdere glazen alcohol is er soms op magische wijze opeens meer mogelijk dan dat je in nuchtere toestand verkeerd. Er schijnt volgens onderzoek zelfs een verband te zijn tussen die Bierbril en de interesse in homoseksuele seks van hetero’s.

De Roze Bierbril?

We kennen allemaal de ‘roze bril’, maar de ‘roze bierbril’? Deze uitdrukking is vast nieuw voor je, maar het is niks minder dan de studentikoze versie. En het woord past perfect bij dit onderwerp! Als je de spreekwoordelijke bierbril op hebt, dan heb je net iets te diep in het glaasje gekeken. Dan denk je dat je die ene man makkelijk kunt fixen. Of dat je die met die ene meid zonder problemen speeksel kunt uitwisselen. Je nachtelijke avontuur kan hierdoor net iets gunstiger uitpakken!


Tijdens een onderzoek hebben onderzoekers heteroseksuele mannen en vrouwen benaderd in clubs. De onderzoekers vroegen hen om te beoordelen hoezeer ze zich aangetrokken voelden tot verschillende mensen van het andere geslacht. Door middel van een blaaspijp werd vastgesteld hoeveel de participanten hadden gedronken. Het blijkt dus dat hoe meer zij gedronken hadden, hoe hoger hun beoordeling was.

Interesse in hetzelfde geslacht

Naast de interesse in hetzelfde geslacht, vergroot de bierbril ook de interesse in hetzelfde geslacht! Zo’n 83 heteroseksuele volwassenen zijn hiervoor ondervraagd tijdens het uitgaan en ze hebben ook een kort filmpje bekeken. In dit filmpje was een aantrekkelijke man of vrouw te zien, naderhand werd hen gevraagd hoe aangetrokken ze zich voelde tot die persoon en daarmee ook het geslacht. Mannen toonden meer interesse wanneer er een vrouw voorkwam in de video, terwijl voor vrouwen het tegenovergestelde gold.

Hoe maar mannen consumeerde, hoe meer ze zich aangetrokken voelde tot mannen

Tijdens het onderzoek werd wel duidelijk dat hoe meer mannen consumeerde (+10 drankjes), hoe groter de interesse in seks met een man werd. De conclusie die de onderzoekers hieruit hebben getrokken is dat; hoe meer de man consumeert, hoe meer ze neigen naar seks met een man. Bij vrouwen was het patroon net even anders, zij toonden bij +10 drankjes interesse in zowel het mannelijk als vrouwelijk geslacht.

De algehele conclusie van de onderzoeken is helder volgens de onderzoekers. Waarom lijkt alcohol heteroseksuele meer open te stellen voor het experimenteren met hetzelfde geslacht? Het heeft naar alle waarschijnlijkheid iets te maken met dat alcohol onze angsten en remmingen vermindert. Hierdoor zijn we voor veel meer dingen te strikken, waaronder het experimenteren op het seksuele vlak. In simpele woorden luidt de conclusie dat we ons niet meer zo druk maken over hoe we ons zouden moeten gedragen. Met een drankje te veel op experimenteren we meer, doen en zeggen we meer waar we ons normaliter voor schamen. Het is een manier om seksuele verlangens te uiten die we normaal gesproken onderdrukken.


Voel jij je ook meer aangetrokken tot hetzelfde geslacht als je een drankje op hebt?

1 reactie

  1. Ik ben nu 56 en een man, en begin al meer intresse te krijgen in sex met een man , wil zelf eens ervaren hoe het is om een man te pijpen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Gerelateerde berichten

1.475 keer bekeken

Geschreven door

Het middeleeuwse tijdperk staat bekend om traditionele gebruiken en een grote westerse geschiedenis. Super saai natuurlijk, maar het staat ook bekend om zijn brute martelingen en horrifying werktuigen! Iets interessanter? Van de pijnbank tot aan de …
1.475 keer bekeken