Shop de OUTLET voor speeltjes met hoge korting!

2.064 keer bekeken

QUIZ: Ben jij een orgasme expert?

17 juli 2018,

geschreven door

Klaarkomen doen we allemaal. Maar hoeveel weet je nou eigenlijk over het orgasme? Hoog tijd om je kennis op de proef te stellen en misschien kan jij op je volgende feestje trots verkondigen dat je een ‘orgasme expert’ bent!

Een mannelijk orgasme komt altijd samen met ejaculatie.

Een mannelijk orgasme hoeft niet altijd samen te gaan met ejaculatie. Een orgasme en ejaculatie zijn afzonderlijke processen, en het een kan zonder het andere gebeuren. Maar normaal gesproken vinden ze tegelijkertijd plaats. Lees ook: “Klaarkomen zonder sperma, is dat wel oké?”

Wat kan je vermogen om een orgasme te krijgen beïnvloeden?

Antidepressiva heeft vaak een negatieve invloed op je seksleven en dus ook op je orgasme. Sommige antidepressiva hebben minder bijwerkingen dan anderen. Niet tof, heb je het mentaal al zwaar, krijg je dat er ook nog eens bij. Niet chill.

De meeste vrouwen kunnen een orgasme bereiken door vaginale penetratie.

Nee, helaas niet. Veel vrouwen hebben clitorale stimulatie nodig om klaar te kunnen komen. Onderzoeken hebben aangetoond dat 70 procent van de vrouwen zelden of nooit orgasme bereikt van alleen vaginale gemeenschap. Geef haar daarom de ruimte om met zichzelf bezig te kunnen zijn tijdens de seks, of draag bijvoorbeeld een vibrerende cockring.

Seksuologen raden een bepaald aantal minuten voorspel aan om als vrouw makkelijker tot een orgasme te komen. Hoeveel minuten?

Hoewel de meeste mannen maar een paar minuten nodig hebben, hebben vrouwen een stuk meer tijd nodig om tot een orgasme te komen. Gemiddeld hebben vrouwen zo’n 20 minuten aan stimulatie (en dan niet alleen vaginale gemeenschap) nodig.

Welk percentage van vrouwen heeft weleens een orgasme gefaked?

Veel onderzoeken suggereren dat een meerderheid van de vrouwen op een gegeven moment een orgasme heeft ‘gefaked’. Uit een recent onderzoek wat werd afgenomen bij 2.300 vrouwen tussen 18 en 40 jaar bleek dat 67% van de dames weleens gelogen over een orgasme.

In welke positie heeft de vrouw het meeste kans op een orgasme?

Duidelijk de vrouw bovenop! In deze positie heeft zij alle controle over het tempo, de diepte en de hoek.

Het woord orgasme komt van het Griekse woord:

Orgasmos is Grieks voor ‘opwinding’ en ‘zwelling’. Gezien al het bloed dat naar je geslachtsdelen stroomt, lijkt ons dat best passend!

Kunnen vrouwen klaarkomen door alleen stimulatie van de tepels?

Oh, jazeker! Niet alle vrouwen kunnen het, maar er zijn wel degelijk vrouwen die eens of meerder keren een tepelorgasme hebben mogen ervaren. Lees er meer over op onze blog: Met deze tips geef jij haar een mindblowing tepel orgasme!.

Hoeveel vragen had jij goed? Laat het weten in een reactie!

9 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Gerelateerde berichten

1.291 keer bekeken

Geschreven door

Het is lang niet altijd even goed gesteld met de kennis over soa’s en/of hiv. En daarbij komt dat hier ook nog eens een ontzettend groot taboe op ligt! Hoe staat het eigenlijk met jouw kennis over dit onderwerp? Neem de proef op de som en test jezelf…
1.291 keer bekeken
4.375 keer bekeken

Geschreven door

Een liefdestaal heeft betrekking op de manier waarop jij liefde het liefst uit en ontvangt. De vijf manieren waarop we liefde voelen manifesteren zich elk verschillend. Elke taal vereist daarnaast de nodige oefening om vloeiend te kunnen spreken. Ec…
4.375 keer bekeken
3.469 keer bekeken

Geschreven door

Hebben jij en je partner weleens een rollenspel uitgeprobeerd, lees je onze blog regelmatig, of ben jij gewoon een echte kinkster? Dan weet je vast al het een en ander over BDSM. Kijk hoe je kennis ervoor staat en doe de BDSM-kennisquiz! [wp_quiz_pro…
3.469 keer bekeken