Time for Toys! Vind jouw summer sexentials! 💦☀

pride month
82 keer bekeken

Pride Month: dit is waarom we het vieren!

30 mei 2024,

geschreven door

Juni is Pride-maand; een periode waarin taboes doorbreken centraal staat. Daar doen we bij EasyToys natuurlijk aan mee! Niet alleen omdat ieders seksualiteit gesteund en gevierd mag worden, maar ook omdat anders zijn niet meer dan normaal is.

Wat is Pride-maand?

Pride month is een oorsponkelijk Amerikaanse, maar inmiddels wereldwijde themamaand waarin we aandacht besteden aan de emancipatie van de LHBTQIA+ gemeenschap.

Tijdens Pride-maand draait het allemaal om de strijd voor gelijke rechten en kansen voor iedereen, ongeacht hoe die zich identificeert, van wie die houdt of met welk geslacht die graag het bed deelt.

🌈 De Pride regenboogvlag, ontworpen door Gilbert Baker in 1978, symboliseert wereldwijd LHBTQIA+ trots!

LHBT... wattes?

“LHBTQIA+”? Da’s een hele mond vol!

De afkorting staat voor lesbisch, homoseksueel, biseksueel, transgender, queer, intersekse en aseksueel. Maar geen zorgen, “LHBT+” is ook goed, hoor 😉

Het plusteken verwijst naar andere mogelijke seksuele oriëntaties en genderidentiteiten die niet heteroseksueel of cisgender zijn en dus buiten de norm vallen.

Waar komt Pride-maand vandaan?

Zoals we al zeiden is Pride-maand ontstaan in de Verenigde Staten.

In de jaren ’60 was homoseksualiteit in de meeste staten van de VS strafbaar. LHBT+ personen werden vaak gediscrimineerd, verloren hun baan, hun huis en werden sociaal buitengesloten. Ook hadden ze te maken met intimiderende, vernederende en zelfs gewelddadige politieoptredens.

pride month

De Stonewall-rellen

Eén van de weinige veilige havens voor LHBT+ personen was de Stonewall Inn, in het hart van New York. Maar de homobar was regelmatig het doelwit van politie-invallen. Dit escaleerde op 28 juni 1969, wanneer de politie buitensporig geweld gebruikte.

Als gevolg vonden de historische Stonewall-rellen plaats, waarbij klanten van de bar samen met buurtbewoners en activisten meerdere dagen in opstand kwamen tegen de corrupte politie. Dit markeerde het begin van de moderne LHBT+ beweging.

Sindsdien organiseerden mensen jaarlijks herdenkingen en feesten in de maand juni, wat uiteindelijk leidde tot de Pride-maand die we vandaag de dag kennen!

Pride in Nederland

Sindsdien is er steeds meer aandacht voor de LHBT+ gemeenschap. Niet alleen in Amerika, maar wereldwijd én zo ook in Nederland!

Wist je dat Nederland in 2001 het eerste land ter wereld was om het homohuwelijk te legaliseren?

Regenboogsteden

Inmiddels telt Nederland 55 Regenboogsteden en het worden er steeds meer!

Deze steden/gemeenten voeren actief beleid om discriminatie te bevechten, en organiseren evenementen ter ondersteuning van diversiteit.

Canal Parade

Eén van onze bekendste Pride evenementen is de Canal Parade in Amsterdam; een feestelijke optocht van versierde boten die door de grachten van de hoofdstad varen.

Dit spektakel trekt elk jaar honderdduizenden toeschouwers van over de hele wereld. Ben je er zelf weleens bij geweest, dan zul je weten dat EasyToys ook altijd van de partij is 🤩

Pride March

Naast de Canal Parade vindt er ook een Pride March plaats in de straten van Amsterdam.

Hierbij lopen mensen van alle achtergronden zij aan zij om steun en solidariteit te tonen aan de LHBTI+ gemeenschap. Het moment om te laten zien dat iedereen liefde en acceptatie verdient.

EasyToys voor iedereen

In onze webshop vind je kleurrijke toys voor iedereen! Bijvoorbeeld…

De spannende I Love You set van Loveboxxx, om lekker mee te experimenteren. Of wat dacht je van die prachtige Pride dildo van Avant?

Hoe ga jij Pride-maand vieren? 🌈

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Gerelateerde berichten

845 keer bekeken

Geschreven door

In de rubriek ‘Fetish Friday’ behandelen we iedere vrijdag de meest uiteenlopende en bijzondere seksuele voorkeuren. Je kunt het zo gek niet bedenken, of er bestaat wel een fetisj voor. Deze week lichten wij de fetisj narratofilie uit. Wil je wet…
845 keer bekeken