Ontdek Mount Clitoris met EasyToys HIER!

2.024 keer bekeken

QUIZ: Hoeveel weet jij over de LHBT-Community?

23 juli 2019,

geschreven door

Ben jij thuis in de LHBT-Community? Of is dit totale abracadabra voor jou en wil je graag jouw kennis over dit onderwerp verbreden? Er is in ieder geval ontzettend veel te vertellen over dit onderwerp en de geschiedenis hiervan. Bij het deelnemen aan deze quiz laat je je acceptatie en steun al blijken. Maar hoe zit het met je kennis, doe snel de quiz!

Komt homoseksualiteit alleen voor bij mensen?

Giphy

Natuurlijk komt homoseksualiteit niet alleen voor bij mensen! Het is bekend dat er bij ruim 1500 andere diersoorten ook homoseksualiteit voorkomt. Denk hierbij aan dolfijnen, apen, giraffes en spinnen!

Waar staat LHBT voor?

Giphy

De afkorting LHBT staat voor Lesbisch, Homo, Biseksueel, Transgender. Daarnaast zou je ook nog de letters "IQAPC" kunnen toevoegen! Deze letters staan voor Intersekse, Queer, Aseksueel, Panseksueel en Cisgender.

Wat ben je als je 'Gay' bent?

Giphy

Het woord 'Gay' komt uit het Engels en het is een benaming voor homo's en lesbiennes, maar het betekent ook dat je vrolijk of blij bent. In ons land wordt dit woord gebruikt door zowel jongens als meiden om aan te geven dat ze op hetzelfde geslacht vallen.

Wat was de aanleiding van de eerste Gay Pride?

Giphy

Eind juni in 1969 viel de politie een homobar, The Stonewall, binnen in New York. Een jaar later vond er een demonstratieve optocht plaats met zo'n 15.000 deelnemers met de boodschap "We're here. We're queer, get used to it". Deze mars kreeg een navolging en is de grondlegger van de Pride zoals wij die kennen.

Kennen wij in Nederland ook een officiële demonstratieve mars?

Giphy

De bekendste mars van ons land is de Pride Walk in Amsterdam tijdens de Pride, namelijk de Pride Walk! Dit start bij het Homomonument en eindig in het Vondelpark.

Welke betekenis hebben de verschillende LHBT-vlaggen? 🏳️‍🌈

Giphy

De allerbekendste vlag is natuurlijk de regenboogvlag! Deze is voor de gehele gay community en elke kleur heeft een andere betekenis, die lees je hieronder. Daarnaast zijn er in totaal zo'n 28 verschillende vlaggen voor de algehele LHBT-gemeenschap. Elke vlag heeft een andere samenstelling en kleurenpalet. Het complete overzicht vlaggen vind je hier (externe website).

Betekenis van de regenboogkleuren:

 • Roze: Seks (tegenwoordig mist deze kleur)
 • Rood: Leven
 • Oranje: Geneeskracht
 • Geel: Zonlicht
 • Groen: Natuur
 • Turkoois: Magie
 • Blauw: Sereenheid
 • Paars: Karakter

Waar komt de kleur roze vandaan?

Giphy

Net zoals de Joden een ster moesten dragen, moesten homo's een roze driehoek dragen met de punt naar beneden. Na de oorlog werd deze kleur een symbool voor trots en zichtbaarheid! In Nederland en België staat deze kleur meerdere keren per jaar centraal op de welbekende Roze Zaterdagen en andere roze dagen. Deze dagen worden gebruikt om de zichtbaarheid van LHBT'ers te vieren en te vergroten.


Hoe staat het met jouw LHBT kennis? Laat het ons weten in een reactie!

5 reacties

 1. Ja ik ben ook biseksueel maar dat weet nog niemand ik hou ook van vrouwen en van mannen dus ik wil dat eventjes met jullie delen oké

  1. Niets mis mee ,Monique…ik heb hetzelfde als jij…..heb het nu 6x met een man gedaan, en het is geweldig.Maar ook metbeen vrouw is het niet verkeerd..bij mij weet ook nog niemand het..

 2. LHBT-Quiz
  You got 6 out of 7
  LHBT-Unicorn SupremeLHBT-Quiz
  You got 6 out of 7
  LHBT-Unicorn Supreme

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Gerelateerde berichten

1.862 keer bekeken

Geschreven door

Oh, het is alweer bijna kerst… Misschien wel de gezelligste tijd van het jaar! Maar of je ook wat van de kerstman krijgt, is natuurlijk afhankelijk van hoe stout of braaf je bent geweest. Aan de hand van deze sexy quiz weet jij het snel genoeg! [w…
1.862 keer bekeken
2.162 keer bekeken

Geschreven door

Sextoys en schoonmaakartikelen, dat zijn eigenlijk geen woorden die je samen in één zin verwacht. Toch blijken seksspeeltjes en schoonmaakspullen meer op elkaar te lijken dat dat wij hadden verwacht. Ben jij een sextoy kenner? Dan is het voor …
2.162 keer bekeken