Shop de OUTLET voor speeltjes met hoge korting!

275 keer bekeken

Hoe zeg je sorry op een creatieve manier

28 februari 2023,

geschreven door

De afwas is niet gedaan, er wordt iets van gezegd en de bom ontploft. Knallende ruzie. Niet-gemeende woorden worden uitgewisseld en er is een vrij grote kans dat je je na de tijd vreselijk voelt. Het maakt niet uit of het iets kleins of iets groots is, ruzie is nooit fijn. En toegeven dat je fout zit is ook niet altijd even makkelijk, maar wel ontzettend belangrijk in een relatie. Hoe zeg je sorry op een creatieve en gemeende manier? Lees snel verder!

Dit is waarom we sorry zeggen

En dan bedoelen we niet de ‘ik zeg sorry omdat het van me verwacht wordt’ of ‘het moet maar, want anders stopt het gedoe niet’. Het is belangrijk dat je je op de juiste momenten realiseert dat je iets fout hebt gedaan en dat je vervolgens gemeende excuses aanbiedt. Het is een stukje nederigheid en empathie naar de andere persoon toe om het goed te maken, spanning te verminderen en vergiffenis en begrip toe te laten in jullie relatie.

Dit heeft natuurlijk een positief effect op jullie relatie! Door je excuses aan te bieden kan jullie relatie op een gezonde manier groeien door wederzijds vertrouwen in elkaar. Jullie band kan hierdoor een stuk dieper worden.

hoe zeg je sorry

Creatieve excuses maken

Hopelijk zijn er weinig momenten dat je sorry hoeft te zeggen. Mocht het toch wat vaker voorkomen, dan voelt het misschien alsof je in herhaling valt of komen je excuses ‘gemaakt’ over. Dus hoe kun je dan sorry zeggen?

  1. Kook een driegangendiner: Er gaat niks boven een zelfgekookt diner waar je al je gevoelens in stopt. Kook al de favoriete gerechten van je partner en biedt tijdens het eten je welgemeende excuses aan.
  2. Plan een dagje samen: Organiseer een dagje weg of juist thuis om de hele dag aan je partner te spenderen, zodat zij ook even de narigheid kunnen vergeten.
  3. Schrijf een handgeschreven brief: Cheesy? Misschien, maar als jij al je gevoelens en spijt betuigd in iets wat je zelf hebt geschreven (dus niet een appje of Instagram DM) laat de tijd en moeite zien die jij in je excuses stopt. Schrijf ook vooral op waarom je fout zat en hoe je dat de volgende keer anders aanpakt.
  4. Maak een playlist: Is it too late now to say sorry? Een persoonlijke playlist met al jullie favoriete nummers én een paar spijt-betuigende pareltjes? Jackpot! Vergeet het niet ook daadwerkelijk je partner te vertellen.
  5. Met een boombox onder het raam: Als je buren hebt die dit niet heel erg kunnen waarderen is dit niet de beste optie, maar er gaat niks boven een romantisch gebaar met goeie muziek.

Recht uit ons hart

Alle gekheid op een stokje: uiteindelijk is ’t het belangrijkst dat je je excuses meent en dat het recht uit je hart komt. Je wilt uiteindelijk dat je partner zich gehoord en gewaardeerd voelt en zelf wil je ook niet met een schuldgevoel rond blijven lopen. Hoe je dat doet? That’s up to you! Maar een beetje hulp kan nooit kwaad. 😉

Hoe zeg jij sorry? ❤ Laat het weten in de reacties!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Gerelateerde berichten

Geschreven door

Benieuwd naar jouw sekshoroscoop van april? Bekijk hieronder wat de sterren voorspellen op sensueel gebied voor deze maand! Sekshoroscoop Waterman (21 januari – 20 februari) Waterman April belooft veel goeds, Waterman! Venus staat gunst…
4.966 keer bekeken