It’s Pink Friday, baby! 15% EXTRA korting op alles* met code: PINK  🤩

1.886 keer bekeken

“Help, ik kom te snel klaar!” Krachtig advies

8 mei 2022,

geschreven door

Te snel klaarkomen, ook wel premature ejaculatie, is iets waar de meeste mannen weleens tegenaanlopen. Gebeurt het zelden? No big deal. Maar overkomt het je regelmatig, dan kan het problematisch worden, zowel voor je relatie als je zelfvertrouwen. Dus wat is de oorzaak van vroegtijdig klaarkomen, en wat kun je ertegen doen?

Wat is “te snel” klaarkomen?

Merk je dat je weinig tot geen controle hebt over je orgasme, dan kunnen hier verschillende oorzaken voor zijn. Maar wat is “te snel” klaarkomen eigenlijk precies?

Dat is vooral afhankelijk van jou en je partner(s). Je zou kunnen spreken van een vroegtijdig orgasme als je binnen één minuut seks ejaculeert, wanneer je partner net op gang is gekomen. Maar ben je onder de veronderstelling dat je het net zo lang vol moet houden als mannen in pornofilms, dan heb je hoogst waarschijnlijk onrealistische verwachtingen.

Wat veroorzaakt een premature ejaculatie?

Er is niet per se één reden voor vroegtijdig klaarkomen. Zowel fysieke als mentale factoren kunnen een rol spelen. Om te achterhalen wat er in jouw geval bijdraagt aan het probleem, is het dus slim om verschillende mogelijkheden te overwegen.

Enerzijds is het goed om seksueel actief te zijn. Ben je dat niet, dan zou je kunnen oefenen door te masturberen en je bekkenbodemspieren te trainen. Anderzijds kunnen stress, vermoeidheid en/of prestatiedruk ervoor zorgen dat je niet de resultaten ziet die je zou willen zien. Een gezonde gemoedstoestand is dus net zo van belang!

Vraag jezelf af hoe je je op dagelijkse basis voelt. Fit en vol energie, of juist uitgeput en afgeleid? Ook afhankelijk van stimulatie die je gewend bent, zul je anders reageren op bepaalde prikkels wanneer je het bed met iemand deelt.

Wat te doen tegen te snel klaarkomen

In eerste instantie wil je natuurlijk de kern van het probleem verhelpen (zie “wat veroorzaakt een premature ejaculatie?”). Maar heb je hier niet een-twee-drie een antwoord op, dan kun je jezelf een steuntje in de rug geven! Je weet vast dat een condoom je penis minder gevoelig maakt. Maar er zijn ook orgasme vertragende condooms, die er speciaal voor gemaakt zijn.

Orgasme vertragende condooms

Toys tegen te snel klaarkomen

Ook cockringen en masturbators kunnen jou helpen om je penis langer overeind te houden. Een cockring zorgt dat je erectie steviger wordt en langer aanhoudt. En masturbators bootsen het gevoel van seks na, zodat jij je uithoudingsvermogen kan trainen.

Meer orgasme vertragende hulpmiddelen

Naast condooms en toys zijn er nog meer hulpmiddelen om je te helpen een vroegtijdig orgasme tegen te gaan, waaronder delay sprays, crèmes en gels. Deze kunnen vlak voor de seks op de penis worden aangebracht, om deze tijdelijk licht te verdoven.

Aanvullend advies?

Deze tips al uitgeprobeerd en op zoek naar aanvullend advies? Ontdek nog meer tips, technieken en hulpmiddelen om een te snelle zaadlozing tegen te gaan. Zit het probleem dieper en kom je er zelf niet uit, dan is het raadzaam om het gesprek aan te gaan met een therapeut.

Zou jij graag een tip of techniek delen? Laat een reactie achter!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Gerelateerde berichten

981 keer bekeken

Geschreven door

Tijdens Pink Friday vind je de hoogste kortingen en beste deals in onze webshop. Maar welke toy is nou de beste keus voor jou? Geen zorgen! Wij helpen je op weg met deze toygids, zodat je de perfecte deal scoort tijdens Pink Friday. Bezoek ook onze s…
981 keer bekeken